Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 16 Αυγούστου 2014

106

Όλοι την καταγγέλλουν, δεν την αντέχουν, δεν μπορούν να τη διαχειριστούν, πνίγονται, αλλά η φοροκαταιγίδα δεν σταματά. Τα νοικοκυριά έχουν φτάσει στο μηδέν, δεν το βλέπουν οι άρχοντες; Δεν το ακούει κανείς; Ο κόσμος δεν έχει και άρα δεν πληρώνει. Θέλει τόσο μυαλό για να διευκολύνουν τους οφειλέτες με πολλές δόσεις να εξοφλήσουν τα χρέη τους; Κύριοι της κυβέρνησης, μην αγνοείτε το λαό γιατί αυτός θυμάται. Χτυπήστε ανελέητα τους φοροφυγάδες. Μη φοβάστε τίποτα, ο λαός θυμάται. Κύριοι της κυβέρνησης, ήρθε η ώρα να πληρώσουν. Δεν αντέχει άλλο ο λαός.

Τροπαιάτης

Ωραία τα λέτε, αλλά είδατε τι έγινε με τον ΕΝΦΙΑ. Εκεί που λέγαμε θα απαλλαγούμε από το χαράτσι στη ΔΕΗ, καταντήσαμε να παρακαλάμε να επιστρέψουμε στο χαράτσι.

 

Αγαπητό μου «Καρφί», Σαμαράς-Γιούνκερ τα φιλιά τα σημερινά. Θυμάστε τι είχε γίνει με τα φιλιά Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου; Μέρκελ-Λαγκάρντ-Σαρκοζί; Όλα εκείνα τα φιλιά τα πληρώσαμε, σκεφτείτε τώρα τι θα τραβήξουμε!!!

Μπαρμπα-Γιώργης

Τα φιλιά των Ευρωπαίων είναι σαν τα φιλιά του Ιούδα και κοστολογούνται πολύ ακριβά για το λαό.

 

Στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, η απαράδεκτη αμφίεση πολλών που παριστάνουν τους βουλευτές αποδεικνύει την κακογουστιά και την ασέβειά τους προς τους θεσμούς. Παράδειγμα, ο μαυροφορεμένος Γούτσης του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει βαρύμαγκας μουστακαλής και χασάπης. Στο «Ό,τι πεις» αναγνώστης συνιστά στον Βενιζέλο να παραιτηθεί, βρίσκοντας διάδοχό του τον κ. Κακλαμάνη και παραλείποντας να προτείνει το «ιερό τέρας» της πολιτικής Τσοχατζόπουλο με συμβουλάτορα τον πιστό φίλο του Κωτσακά. Ο Παπανδρέου πλαισιώθηκε από πολλούς ανεπάγγελτους τυχοδιώκτες και προδότες. Τα παράσιτα αυτά κατέφυγαν στο φυσικό τους χώρο, τον ΣΥΡΙΖΑ, του παρλαπίπα και ψευταρά Τσίπρα. Ας καταλάβουν όλοι ότι ο Βενιζέλος απέδειξε ότι αποτελεί την εγγύηση της πολιτικής σταθερότητας.

Φίλος, από Χίο

Έχετε τις απόψεις σας, αλλά από τα ενδυματολογικά του ΣΥΡΙΖΑ κάνετε ένα άλμα λογικής (;) στα όσα εμφυλιοπολεμικά εξελίσσονται στο ΠΑΣΟΚ.

 

Αγαπητό «Καρφί», διάβασα το άρθρο της αντιπεριφεριάρχη Μαρίας Καρακλιούμη και έμεινα άφωνος. Είναι αυτό που λείπει από την Κεντροαριστερά. Αυτά που λέει είναι σωστά. Θα σας παρακαλούσα να γράψετε το βιογραφικό της για να μάθω περισσότερα.

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, από Μικροχώρι Δράμας

Πολλές φορές η γλώσσα σπάει κόκαλα. Η κυρία Καρακλιούμη είναι γνωστή πολιτική αναλύτρια ειδικευμένη στην ανάλυση των δημοσκοπήσεων και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι βιώνει καθημερινά τις αγωνίες της κοινωνικής βάσης της Κεντροαριστεράς.

 

Κύριε Βενιζέλο, τα νούμερα ευημερούν αλλά η μισή Ελλάδα τρώει στα συσσίτια. Επίσης οι μισθοί είναι τόσο μικροί –400 ευρώ καθαρά το μήνα– και όσοι μπορέσουν να βρουν δουλειά… Θα βγούμε από την κρίση όταν πέσει η ανεργία και όταν ανέβουν οι μισθοί. Τώρα, έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση, που τα ρίχνουν όλα στο ΠΑΣΟΚ, ούτε την ψήφο μας δεν θα πάρουν στις εκλογές.

Νίκος, από Νίκαια

Περιγράφετε τη σκληρή πραγματικότητα αλλά κάνετε και μια διαπίστωση, δηλαδή ότι όλα τα κακά του πολιτικού συστήματος τα φορτώθηκε στις πλάτες του το ΠΑΣΟΚ, που πληρώνει ακριβά τα λάθη του. Ο Καραμανλής πού είναι, ρε παιδιά;

 

Μπορούμε να κάνουμε δύο μεταγραφές να σωθεί από τους αποτυχημένους κυβερνώντες η Ελλάδα; Προτείνω, λοιπόν, να πάρουμε την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ και τον υπουργό Οικονομικών Άξελ Κισιλόφ. Αυτοί ξέρουν, το απέδειξαν εξάλλου.

Καταυλακιώτης Κορίνθιος

Μπορεί η πρόεδρος της Αργεντινής να είναι δημοφιλής στη χώρα της, αν και αυτό αμφισβητείται, αλλά συνταγή αλά Αρτζεντίνα για να σωθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη μάλλον δεν ευδοκιμεί…

 

Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Σοφία από Άλιμο, που μπήκε στον κόπο να διαβάσει αυτά που έγραψα αλλά και να μου απαντήσει. Κυρία Σοφία, το ψηφοδέλτιο της Ελιάς το μουντζούρωσα με πολύ πόνο, θλίψη και αγανάκτηση για να «τιμωρήσω» τον Βενιζέλο. Θεωρώ ότι έπραξα πάρα πολύ καλά, πρώτον γιατί δεν ήταν βουλευτικές εκλογές και δεύτερον αυτό το 8% που πήρε η Ελιά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το ΠΑΣΟΚ, κατά την άποψή μου, δεν έχει ανάγκη ούτε την Ελιά ούτε τη ΔΗΜΑΡ ούτε το Ποτάμι. Έχει ανάγκη έναν αρχηγό που να το αγαπάει και να πασχίζει γι’ αυτό.

Ντόρα, από Κατερίνη

Το Κίνημα έχει ανάγκη από το λαό του για να λύσει τα προβλήματά του και να αναγεννηθεί από την τέφρα του.

 

Όταν ένας πρωθυπουργός βγαίνει και διαβεβαιώνει το λαό του ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές και έρχονται και τον Ιούνιο και τον Αύγουστο περικοπές, όχι μόνο της κύριας σύνταξης αλλά και τα επικουρικά, τότε τι να σκεφτεί κανείς, ότι είναι σοβαρός πολιτικός αυτός;

Αγανακτισμένη Μαίρη

Σε αυτή τη χώρα, η σοβαρότητα των πολιτικών χάθηκε εδώ και πολύ καιρό. Κάποιοι μας περνάνε για «ιθαγενείς» που τρώνε «κουτόχορτο».

 

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην κυρία Σπαντιδάκη για την κριτική της στον «Προμηθέα». Θέλω να σας πω το εξής: Να κόψετε τις τετραετίες και αυτά που λέτε, γιατί αυτή η κυβέρνηση όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο καλύτερα θα είναι. Είναι αντισυνταγματικό να κόψουν από τους ένστολους και τους δικαστές και να τους τα δίνουν πίσω και συνταγματικό να έχουν πρόσβαση στις συντάξεις και κάθε μήνα να μας κόβουν; Μου έκοψαν 100 ευρώ από την κύρια σύνταξη και 10 ευρώ από την επικουρική, που ήταν μόλις 120 ευρώ. Είναι ντροπή τους και να σηκωθούν να φύγουν το γρηγορότερο. Είναι μια ομάδα αρπακτικών.

Λίλη, από Χαλάνδρι

Εμείς τι να σας πούμε, ότι έχετε δίκιο και δεν μπορείτε να το βρείτε με τίποτα;

 

Δεν ντρέπονται οι κλέφτες, οι απατεώνες, οι κυβερνώντες, που μας βάζουν να πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ; Τι πράγματα είναι αυτά; Δεν έχουν φιλότιμο; Μόνο αυτό έχω να πω.

Θωμάς, από Ζωγράφου

Ποιος έχασε το φιλότιμο, για να το βρει η Νέα Δημοκρατία με τα Ζάππεια και τα ισοδύναμα μέτρα; Έτσι, για να θυμόμαστε τι υπόσχονταν προεκλογικά το 2012.

 

Κύριε διευθυντά, εντυπωσιασμένος από το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ρώτησα ένα σχολικό σύμβουλο να μου πει την άποψή του. Αντί απαντήσεως μου είπε τις παρακάτω ιστοριούλες: Δάσκαλος έδιωχνε μαθητή από την αίθουσα διδασκαλίας γιατί ήταν ζωηρός και ενοχλούσε. Αν και επιτυχημένος επαγγελματίας, έμεινε αναλφάβητος. Δασκάλα άφησε στην ίδια τάξη μαθητή που πέτυχε να εισαχθεί τρίτος σε ΑΕΙ. Δασκάλα διάβαζε την ώρα του μαθήματος το αγαπημένο της μυθιστόρημα, άλλη έπλεκε τη δαντέλα της. Λίγοι ευτυχώς δάσκαλοι έλεγαν στο σύμβουλο πως ο χρόνος τους ήταν περιορισμένος για την ανάθεση των καθηκόντων τους, αλλά παρ’ όλα αυτά τον παραβίαζαν συστηματικά. Δάσκαλος παραπονέθηκε στο σύμβουλο για κάποιο κενό σε κείμενο του βιβλίου του μαθητή, όμως στο βιβλίο του δασκάλου εδίδοντο οδηγίες για την αντιμετώπιση αυτού που θεωρούσε κενό ο δάσκαλος που δεν είχε διαβάσει τις οδηγίες. Δάσκαλος αναχωρούσε από το χωριό όπου δούλευε κάθε Παρασκευή απόγευμα και επέστρεφε Δευτέρα απόγευμα. Από τους 7 μαθητές της πέμπτης τάξης ενός σχολείου, οι 3 ήταν αναλφάβητοι αδικαιολόγητα. Δάσκαλος δεν απάντησε ποτέ σε έγγραφα της προϊσταμένης του αρχής που του ζητούσαν κάποια στοιχεία. Όμως υπήρχαν και υπάρχουν αξιόλογοι δάσκαλοι, σε μεγάλη πλειοψηφία μάλιστα, που τιμούν τον κλάδο και καθιστούν την εκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία τον πιο σωστό και υπεύθυνο κλάδο της δημόσιας διοίκησης. Αναφέρω δύο παραδείγματα: Τον Μανωλιό με πολύ χαμηλό IQ, που δεν εγκαταλείφθηκε από το δάσκαλό του. Χάρη σε ολιγόλεπτη προσπάθεια μετά το τέλος του ωραρίου διδασκαλίας, ο Μανωλιός κατά την άνοιξη του δεύτερου χρόνου φοίτησής του στο σχολείο έγραψε τη λέξη «πατάτα». Σήμερα ξέρει να διαβάζει και να γράφει. Ένας διακεκριμένος επιστήμονας συνάντησε το δάσκαλό του και, αφού τον ευχαρίστησε για ό,τι είχε κάνει γι’ αυτόν, του είπε: «Σε θυμάμαι ως δημοκρατικό δάσκαλο, γιατί κι η Χαρά (παιδί χαμηλής νοημοσύνης) έμαθε γράμματα». Όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι δάσκαλοι εξελίχθηκαν βαθμολογικά και οικονομικά το ίδιο. Τι έχουν να πουν οι αργόμισθοι συνδικαλισταράδες πάνω σε αυτά;

Γιάννης, από Ηράκλειο

Αξιολόγηση για όλους και για όλα, ακόμη και για τους αξιολογητές, αρκεί αυτή να μην είναι πρόφαση για απολύσεις, αλλά επιλογή επιμόρφωσης και επανακατάρτισης.

 

Θέλω να εξάρω την αυτοσυγκράτηση του ευρωβουλευτή κ. Κατρούγκαλου απέναντι στον κ. Κεφαλογιάννη όταν τον αποκάλεσε «ηλίθιο» επειδή του είπε ότι και ο πατέρας του είχε καταδικαστεί, ενώ ήταν ο θείος του καταδικασμένος. Επίσης η οικογένεια του κ. Κεφαλογιάννη αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Παπαχριστόπουλος, διευθυντής Δερματολογίας στον Ευαγγελισμό, ανέφερε πως ο κ. Προβόπουλος έχει ποινική ευθύνη που παρέδωσε στον κ. Λαυρεντιάδη την Proton Bank χωρίς εγγυήσεις. Ο Λαυρεντιάδης δεν είχε περιουσιακά στοιχεία. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς τα παιχνίδια που έχουν παιχτεί σε βάρος του ελληνικού λαού.

Όλγα Α., από Παγκράτι

Αν αντιλαμβάνονταν οι Έλληνες τα πονηρά παιχνίδια που παίζονται, θα γινόταν το έλα να δεις στη χώρα.

 

Βγήκε η απόφαση για τη γνωστή υπόθεση στη Μανωλάδα. Ωραία, όλοι αθώοι. Περιμένω τον εισαγγελέα να κάνει αναίρεση. Άκουσα τον κ. Κούγια, υπερασπιστή των αφεντικών, να υμνεί την απόφαση – ήταν δίκαιη κ.λπ. Ήθελα να ’ξερα, αν αυτοί οι ταλαίπωροι μετανάστες είχαν τη δυνατότητα να έχουν τον κ. Κούγια δικηγόρο, τι θα έλεγε; Βέβαια, τα ακριβώς αντίθετα. Ακόμα ένα θέμα που με απασχολεί είναι το θέμα υγείας των πολιτών αλλά και των μεταναστών που ασχολούνται με ευπαθή προϊόντα καταναλωτικά. Έχουν τον απαραίτητο υγειονομικό έλεγχο και την ιατρική φροντίδα;

Τροπαιάτης

Θίγετε ευαίσθητα θέματα που αφορούν όλους τους εργαζομένους, ανεξάρτητα αν είναι μετανάστες ή ντόπιοι εργαζόμενοι. Σε ό,τι αφορά τη δίκη για την υπόθεση της Μανωλάδας, χωρίς να κρίνουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, επισημαίνουμε ότι ορισμένες φορές η τυφλή Δικαιοσύνη ανοιγοκλείνει το μάτι.

 

Κύριε Γιάννη, λάθος πόρτα. Διαφωνώ με τον Βενιζέλο για τον εμφύλιο που μαζί με τον Γιώργο δημιούργησαν και τελειωμό δεν έχει. Καθώς και με άλλα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι οξύμωρο και πολιτικά άκρως ανεύθυνο επί Γιώργου το ΠΑΣΟΚ να ψηφίζει μνημονιακούς νόμους ως εθνική ανάγκη, αλλά σήμερα να βρεθεί απέναντι, όπως έκανε ο ίδιος και η παιδική χαρά του; Πώς γίνεται να έχουν δίκιο και τότε και σήμερα; Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν και ο πρόεδρός του ακολουθούν το μονόδρομο που εξήγγειλε τον Απρίλιο του 2010 από το Καστελόριζο ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και συμφώνησε με τους δανειστές μας το Μάιο. Επομένως, πού βλέπετε τα εσκαμμένα;

Πρίφτης, αντιδεξιοσταλινικός από Κέρκυρα

 

Ο εμφύλιος, όπως ξέρετε και εσείς, είναι ο χειρότερος πόλεμος και στο τέλος λίγη σημασία έχει ποιος τον ξεκίνησε, αφού το αποτέλεσμα είναι απολύτως καταστροφικό. Σε ό,τι αφορά το μνημόνιο, θα χρησιμοποιήσουμε την παροιμία: «Ήταν στραβό το κλήμα, το ’φαγε και ο γάιδαρος».

 

Αγαπητό «Καρφί», με ποιο δικαίωμα ξαφνικά σου λένε «αύριο δεν θα έχεις τηλεόραση, φέρε μάστορα και πλήρωνε»; Ποιοι άνθρωποι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα; Τι γίνετε σε αυτή τη χώρα; Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτούς; Σιγά σιγά θα μας κάνουν να αγοράζουμε κανάλια! Θα πληρώνουμε για να βλέπουμε τηλεόραση!

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν πληρώνουν τίποτα στο Δημόσιο για τη χρησιμοποίηση ενός δημόσιου αγαθού όπως οι τηλεοπτικές συχνότητες.

 

Κύριε Γιάννη, κάνετε κριτική στους άλλους – στον εαυτό σας κάνετε; Είδατε κανέναν Έλληνα να μην του έκοψαν το μισθό ή τη σύνταξη; Τώρα, για ποιο λόγο δεν καταλαβαίνετε γιατί έγινε η συγκυβέρνηση, είναι πρόβλημά σας. Αν δεν γινόταν αυτή η συγκυβέρνηση, από πού θα πληρωνόσασταν; Όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι για να σωθεί η χώρα, και όχι να κοιτάμε το προσωπικό μας συμφέρον.

Μάριος, από Καλαμαριά

Συμφωνούμε ότι όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι για να σωθεί η χώρα, αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τη λιτότητα όσοι μπορούν να σώσουν τη χώρα.

 

Αν η κομπλεξική κυβερνητική εκπρόσωπος και το ραμολί της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπέγραψαν τελικά την απαγόρευση των τραγουδιών της μεγάλης αυτής κυρίας που ακούει στο όνομα Χαρούλα Αλεξίου, που είπε για τις καθαρίστριες, τότε γ… τη δημοκρατία σας και τη λογοκρισία σας.

ΥΓ. 1 Την αποκαλώ κομπλεξική γιατί δεν θα φτάσει ποτέ το μεγαλείο της Χαρούλας Αλεξίου.

ΥΓ.2 Αυτή είναι αποτυχημένη της ΠΟΛΑΝ. Η δημοκρατία σου; Εντολή δική σου διάβασα πως ήταν, εντολή δική σου. Αίσχος σου.

Γιάννης Ριζαίος.

Να σχολιάσουμε τα λεγόμενά σας, με το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται, είναι λίγο δύσκολο. Αφήστε που έχετε μπερδέψει… και απαξιώνετε και τη μεγάλη Χαρούλα.

 

Κύριε Μάριε Μ. από Αθήνα, δεν γνωρίζατε ότι ο πατέρας του κ. Χατζηνικολάου ήταν υπουργός επί Μητσοτάκη; Τι περιμένατε δηλαδή; Τι θέλετε να υποστηρίξει; Ελπίζω τώρα να θυμηθήκατε. Να είστε καλά.

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Η επισήμανσή σας είναι ακριβής, όμως στη ζωή δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Ο καθένας έχει τις απόψεις του, τις οποίες κρίνουμε και κατακρίνουμε, εφόσον διαφωνούμε.

 

Κύριε Πρίφτη, περίμενα να περάσουν δύο εβδομάδες για να μάθω τη συνέχεια του σχεδίου Β. Δεν γνωρίζω το λόγο – άγνοια ή κάτι άλλο; Σας θυμίζω λοιπόν για το σχέδιο Β Βενιζέλου με Ζάππειο-Τόνια Αντωνίου ότι ευτυχώς απαλλαγήκαμε από αυτήν και το σημερινό πρωθυπουργό ως ανταπόδοση της προσφοράς κατά Παπανδρέου και πολλών άλλων, φανερών και μη, που χτυπούσαν κατάκαρδα τον όντας πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Γιατί να μην περιμένουμε και άλλα; Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε λήθαργο, ελπίζω να ξυπνήσει γρήγορα. Στην Πτολεμαΐδα παραιτήθηκε ο ανύπαρκτος γραμματέας με επιστολή προς τον Τύπο, χωρίς να καλέσει ούτε μία Γενική Συνέλευση, όπως είχε την υποχρέωση βάσει καταστατικού, αν το είχε διαβάσει έστω μία φορά! Η οργάνωση είχε κινητή περιουσία, κανείς δεν γνώριζε πού βρίσκεται αυτή. Να λοιπόν το έργο του Βενιζέλου. Αυτοοργάνωση πάλι του ΠΑΣΟΚ, όπως το 1974, για να δείξουμε την ύπαρξή μας. Ο λαός του ΠΑΣΟΚ θα εξεγερθεί κατά των κρατούντων στο Κίνημα, παρά κατά της κυβέρνησης, και αυτό ας το έχουν υπόψη τους κάποιοι στα κεντρικά του Κινήματος. Ελπίζω κάποιοι από αυτούς να διαβάζουν τον προβληματισμό των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, ό,τι και να γράφετε στις σελίδες του «Ό,τι πεις», φαίνεται ότι δεν διαβάζεται από αυτούς και λυπάμαι γι’ αυτό.

Κωνσταντίνος Κούσης, από Πτολεμαΐδα

Εάν κάποιοι νυν και πρώην κρατούντες τα κλειδιά του Κινήματος δεν διαβάζουν και δεν αφουγκράζονται τις αγωνίες των φίλων του ΠΑΣΟΚ, κάνουν κακό στο εαυτό τους.

 

Διαβάζω σήμερα (5/8/2014) στα AII Greek News, και δη στα «Κατοχικά Νέα»: Μήνυση κατά της Ελλάδας κατέθεσαν Αργεντινή και Βενεζουέλα, γράφει σχετικά ο ρεπόρτερ του Reuters κ. Φελίθ Ναβιδάδ. Υπάρχει περίπτωση να το διαβάσετε και εσείς και να κάνετε ένα ρεπορτάζ γι’ αυτά που θα διαβάσετε; Εκτός αν ασχολείστε μόνο με το τι θα κάνει το ούτως ή άλλως διαλυμένο ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος. Κάτι ακόμα: Μην ξεχνάτε να πυροβολείτε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.

ΥΓ. Τα μηνύματα που σας στέλνω τα διαγράφω αφού πάρετε θέση πρώτα σε αυτά.

Γιάννης Ριζαίος

Όπως βλέπετε, δημοσιεύουμε τα μηνύματά σας και παίρνουμε θέση σε όλα. Όπως και ως εφημερίδα παίρνουμε θέση για μια ισχυρή Κεντροαριστερά. Κατακρίνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, γιατί χωρίς να έχει κανένα σχέδιο και καμία ουσιαστική πρόταση προσπαθεί να γίνει κυβέρνηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.