Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 11 Οκτωβρίου 2014

560

Επειδή όσα στέλνουμε, και λέμε, στους πολιτικούς είναι «φωνή βοώντος», κάνετε κάτι εσείς ώστε να μην ξαναγίνουν αυτά τα τραγελαφικά (υπήρξε και θάνατος) που έγιναν στις 29 & 30/9/2014 μπροστά στα ταμεία των τραπεζών για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Παίρνουμε τις συντάξεις μας την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα. Προλαβαίνουμε να πληρώνουμε την ίδια μέρα; Ας δώσουν μια προθεσμία να πληρώνουμε το πρώτο πενθήμερο εκάστου μηνός τις υποχρεώσεις του προηγούμενου. Φιλοσοφία θέλει;

Γιάννης

Έχετε απόλυτο δίκιο, το γράψαμε και θα το ξαναγράψουμε, αλλά νομίζουμε ότι οι κρατούντες μάς γράφουν… κανονικά.

 

Συγχαρητήρια στον κ. Ξυλούρη για το άρθρο του στο φύλλο του Σαββάτου. Ήταν καταπληκτικό, αυτό που θέλουμε όλοι μας αυτή την περίοδο. Δεν θέλουμε τη διαδικασία των εκλογών. Θέλουμε επιτέλους να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνικής σωτηρίας. Να μην μπούμε στη διαδικασία των εκλογών, που είναι ό,τι χειρότερο για τη χώρα. Να συσταθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ακριβώς όπως το λέει ο κ. Ξυλούρης.

Αναγνώστριά σας

Τα συγχαρητήριά σας θα μεταφερθούν. Συμφωνούμε ότι η χώρα χρειάζεται «οξυγόνο» και γι’ αυτό απαιτείται χρόνος και κοινή προσπάθεια όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών.

 

Κύριε Βενιζέλο, άκου μια πικρή αλήθεια από μια 70χρονη αμετανόητη πασόκα. Καλικάντζαροι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτοί που μπήκαν για να γίνουν επώνυμοι και να ωφεληθούν οι ίδιοι, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Το ΠΑΣΟΚ το κράτησαν και το κρατούν ακόμα ζωντανό οι ιδεολόγοι που δεν πουλούν την ιδεολογία τους για μια θεσούλα. Ξορκίστε τους καλικάντζαρους με λιβάνι! Είναι το μόνο που τους φοβίζει! Και οι μόνοι που θα μείνουν θα είναι αυτοί που πίστευαν και πιστεύουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ και δεν πουλούν την ιδεολογία τους.

Αγανακτισμένη Ικαριώτισσα

Καταλαβαίνουμε τον πόνο σας για το Κίνημα, αλλά μακάρι να αρκούσε το λιβάνι για να διώξει τους πολιτικούς καλικάντζαρους.

 

Εφόσον γίνει κυβέρνηση ο Αλέξης, θα διαπραγματευτεί. Αν αποτύχει, θα προσφύγει στο λαό. Δηλαδή, όποιος του δώσει την ψήφο του θα αναλάβει το βάρος της αποτυχίας του και θα πρέπει να βρει τη λύση των προβλημάτων. Τι ωραία πρακτική να ρίχνεις τις ευθύνες σου στο λαό! Εγώ δεν θα του δώσω τη χαρά να με κάνει συνυπεύθυνη των λαθών του.

Η αγρότισσα

Επιλογή σας που θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όπως και ο κ. Τσίπρας. Και για να το πούμε πιο λαϊκά, «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι».

 

Αγαπητό «Καρφί», συμφωνώ μαζί σας που αγωνίζεστε για την ενωμένη Δημοκρατική Παράταξη. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Γέρος της Δημοκρατίας ένωσε τη Δημοκρατική Παράταξη. Μερικοί όμως κεντρώοι και δήθεν αριστεροί τη διέλυσαν και ήρθαν η Δεξιά και η δικτατορία. Μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη ενώθηκε πάλι. Καταργήθηκαν οι φάκελοι της Δεξιάς στους πολίτες και άλλαξε η Ελλάδα. Το 2010 οι ίδιοι άνθρωποι, δήθεν αριστεροί, αποστάτησαν και κατάργησαν την πλειοψηφία του λαού. Αθέτησαν και αυτά που ψήφισαν (βλέπε Λοβέρδος). Τώρα οι ίδιοι αποστάτες που έφυγαν θέλουν να ενώσουν πάλι ποιους και ποιον; Δεν τους εμπιστεύεται ο κόσμος. Ο κ. Βενιζέλος σε μια νύχτα κατάργησε 300.000 μέλη, λέγοντας ότι σαπίσαμε από το 1974 στον αγώνα. Δεν σαπίσαμε εμείς, μερικοί καιροσκόποι υπουργοί που έφεραν πάλι τη Δεξιά. Με ανθρώπους που αλλάζουν κάθε εβδομάδα ιδεολογία δεν γίνεται τίποτα. Εμείς οι παλαιοί κεντρώοι ΠΑΣΟΚ καλούμε τον Γ. Παπανδρέου να φτιάξει νέο κόμμα για να μας εκφράσει.

Β.Θ., από Πάτρα

Απευθύνετε έκκληση στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά μην ελπίζετε ότι το πρόβλημα της παράταξης θα λυθεί αυτομάτως. Οι αιτίες του κακού είναι βαθιές και έχουν σχέση με το ήθος και το ύφος της εξουσίας που άσκησαν και ασκούν ορισμένοι μεγαλοσχήμονες, όπως και με τις πολιτικές που προώθησαν τα τελευταία χρόνια. Οπότε, ένας πολιτικός μεσσίας δεν αρκεί.

 

Κύριε Σαμαρά, ήσουν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ήρθες στις 8 Σεπτεμβρίου στο πανηγύρι του χωριού μου! Χαιρέτησες τους γονείς μου και τον παππού μου. Μας υποσχέθηκες πολλά! Και τώρα άφησες τον παππού μου με 345 ευρώ αναπηρική σύνταξη, μια και είναι ολικά κουφός! Γιατί του το κάνατε αυτό; Πώς θα ζήσει με αξιοπρέπεια; Ακόμα έχει τα χαρτιά ότι η αναπηρία του προκλήθηκε από τους Γερμανούς! Αλλά πουθενά δεν βρεθήκατε!

Θανάσης, από Μεσσηνία

Θεμιτή η αγανάκτησή σας για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, εις βάρος κυρίως των απομάχων.

 

Δίνουν πολύ μεγάλο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εγώ δεν εκτιμώ και τόσο, γιατί δεν έχει μπει τόσο γερά στην πολιτική. Πώς είναι δυνατόν να μας κυβερνήσει, με όλα αυτά τα χρέη που έχουμε; Για μένα δεν υπάρχει λόγος να πάω να ψηφίσω. Ποιον να ψηφίσω άλλωστε; Τους κλέφτες τους σημερινούς; Αυτοί μας έχουν καταγδύσει κυριολεκτικά! Μου έκοψαν το εισόδημα ύστερα από 40 χρόνια δουλειάς στη θάλασσα. Το πλεόνασμα από πού το έβγαλε ο Σαμαράς; Εγώ κατάφερα, με τις οικονομίες που είχα στην άκρη τόσα χρόνια, και πλήρωσα τον ΕΝΦΙΑ. Ανάθεμα σε αυτούς που έχουν κάνει τον ΕΝΦΙΑ και μας έχουν κάνει να ζούμε στην εξαθλίωση. Ντροπή τους και αίσχος!

Θωμάς, από Ζωγράφου

Έχετε δίκιο, αλλά η απογοήτευση που οδηγεί στην αποχή είναι… βούτυρο στο ψωμί των πολιτικάντηδων.

 

Πολύ σωστά τα είπε ο κ. Ρέππας, με τη συνέντευξη που έδωσε στο «Καρφί», και συμφωνώ απολύτως μαζί του. Όσο για το «λεφτά υπάρχουν», καλά κάνατε που το υπενθυμίσατε σε αυτούς που το λένε. Μακάρι να το έλεγαν και αυτοί, αλλά έτσι όπως το εννοούσε ο Παπανδρέου. Λεφτά υπάρχουν, αλλά πώς θα τα βρούμε; Αυτοί δεν είπαν τίποτα, τα φόρτωσαν όλα στις πλάτες τις δικές μας, του λαού, και εμείς υποφέρουμε. Η μισή Ελλάδα τρώει στις εκκλησίες. Πάντα πριν από τις εκλογές λένε πως θα βγάλουν πετρέλαια και δεν τα βλέπουμε ποτέ. Μόνο με τα πετρέλαια ίσως τα πράγματα πάνε καλύτερα.

Νίκος, από Νίκαια

Εμείς τα γράφουμε, αλλά ορισμένοι δεν τα διαβάζουν ή κάνουν ότι δεν τα καταλαβαίνουν.

 

Αγαπητό «Καρφί», ο Παύλος Φύσσας ήταν αξιόλογο παιδί και η δολοφονία του ήταν μεγάλη γκάφα της Χρυσής Αυγής. Γι’ αυτό την πληρώνουν τόσο ακριβά και βρίσκονται στη φυλακή, και καλά τους έχει κάνει το κράτος. Αν όμως αυτή τη στιγμή κάποιοι ήταν έξω, κάτι θα είχαν προστατέψει από τους τζιχαντιστές που έχουν αρχίσει να μπαίνουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα. Βρέθηκε ένας στον κάδο των σκουπιδιών. Πώς βρέθηκε εκεί; Μακάρι να τους εξαλείψουν τελείως.

Πολίτης, από Σύρο

Συγκρίνετε ανόμοιες καταστάσεις και βγάζετε λανθασμένα συμπεράσματα.

 

Είναι να απορεί κανείς, λογικά σκεπτόμενος, με όσα ακούει, αφού το ψέμα πάει σύννεφο από όλους, μα από όλους, τους πολιτικούς, όλων των κομμάτων. Και το διασκεδαστικό είναι ότι ο ένας κατηγορεί τον άλλο γι’ αυτό που ο ίδιος κάνει. Το αποτέλεσμα αυτών των ψεύτικων καταστάσεων είναι μόνο και μόνο προς άγραν ψηφαλακίων. Είναι κανόνας της πολιτικής και όλων των πολιτικών το ψέμα. Όταν ο κόσμος ξεσηκωθεί από τον καναπέ (απορώ γιατί δεν έχει ακόμα ξεσηκωθεί), θα φυσήξει τσουνάμι που, στο τέλος, θα τρίβουν τα μάτια τους. Εσείς οι δημοσιογράφοι θα μπορούσατε να κάνετε κάτι επ’ αυτού. Στο κάθε κανάλι, στην κάθε εφημερίδα, κάθε δημοσιογράφος τα λέει και τα γράφει όπως θέλει, και όχι όπως πρέπει. Και σας ερωτώ: Είναι σωστό αυτό; Μας κλέβουν κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, και η θηλιά μάς σφίγγει όλο και πιο πολύ. Δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε. Ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία του ξεσηκωμού; Αυτά που κλέβουν από τη σύνταξή μου κάθε μήνα, συν αυτά που θέλω για να ζήσω, δεν φτάνουν αυτά που μου αφήνουν για να ζήσω. Για τους λόγους αυτούς, και χιλιάδες άλλους, θα πρέπει να ξεφύγουμε από το κατεστημένο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μας κυβερνούν πάνω από μισό αιώνα. Ας ψάξουμε κάτι άλλο, ας τολμήσουμε μια άλλη κατάσταση, και αυτή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας.

ΥΓ. Θα στενοχωρήσω κάποιους στο «Καρφί», αλλά τι άλλο μπορεί να γίνει;

Καταυλακιώτης Κορίνθιος

Κανέναν δεν στενοχωρείτε, ο καθένας είναι υπεύθυνος των επιλογών του. Να συμφωνήσουμε για την περιγραφή της ζοφερής κατάστασης, όπως και για το ρόλο ορισμένων δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης. Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να υπηρετούμε την αλήθεια και τα συμφέροντα του λαού.

 

Συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενά σας στη δεύτερη σελίδα του «Καρφιού» της 20/9/2014. Ωστόσο, κύριε Βενιζέλο, τα παλικάρια και οι καλικάντζαροι που σε κάθε ομιλία κατηγορείτε, και προσθέτετε ένα επίθετο εναντίον των παπανδρεϊκών, υπάρχουν. Μου εμπεδώνεται όλο και περισσότερο η άποψη ότι σκοπίμως δεν κινηθήκατε, στη διάρκεια των εκλογών, για να ρίξετε την όποια αποτυχία του ΠΑΣΟΚ στον Παπανδρέου. Διαφορετικά, δεν εξηγείται αυτή η επιθετικότητα. Δυστυχώς, δεν κινηθήκατε καθόλου. Το μνημόνιο το αποποιείσθε. Εσείς όλοι δεν το υπηρετήσατε και καυχιέστε σήμερα ότι είναι καλό και με κυβέρνηση Σαμαρά; Διάβασα το «Καρφί», αν όχι όλο, τις σελίδες του «Ό,τι πεις», και ας απαντήσει κάποιος στον πόνο και την έγνοια των πασόκων για την ύπαρξη και την πορεία του Κινήματος. Τι συνέδριο θα γίνει με ανύπαρκτες οργανώσεις; Παλαιότερα οι προσυνεδριακές συνελεύσεις διαρκούσαν τρεις μέρες και μέσα από τις συζητήσεις η ενότητα σφυρηλατούνταν κάθε μέρα και περισσότερο. Σήμερα τι; Μόνο ψηφοφορία και τελειώσαμε; Αυτά, για να μαθαίνετε τι γινόταν πριν από το 1989, που φέρατε ως παράδειγμα. Θα πρέπει κάποιοι να σηκώσουν τη σημαία της επανάστασης και του ΠΑΣΟΚ. Τότε θα δούμε πόσοι είμαστε. Κάντε γρήγορα τη Δημοκρατική Παράταξη και αφήστε τους πασόκους. Θα βρουν και αρχηγό και κόμμα για να μετρηθούν με όλους.

Ένας καλικάντζαρος που ψηφίζει φανερά και όχι πίσω από το παραβάν.

Κωνσταντίνος Κούσης, από Πτολεμαΐδα

Σκιαμαχίες, αγαπητέ σύντροφε, στον αγώνα του Κινήματος, σκιαμαχίες ορισμένων που νομίζουν ότι εκπροσωπούν την κοινωνία και το ΠΑΣΟΚ. Κάποιος, μικρός ή τρελός, πρέπει να τους βροντοφωνάξει ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

 

Η κ. Δούρου μάς θύμισε το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του Αγγελή της χούντας. Μόνο που το είπε διαφορετικά: «δίνω εντολή». Τώρα ποια διαφορά έχει το ένα από το άλλο, δεν μπορώ να καταλάβω, εγώ τουλάχιστον. Μου γεννάται απορία. Αν, αξιότιμη κυρία Δούρου, κάποιοι δήμαρχοι γράψουν την «εντολή» σας εκεί που εσείς γράψατε τον υπουργό και το νόμο, τι θα κάνετε; Θα τους καθαιρέσετε; Κάθε απάντηση δεκτή. Επίσης, αν οι Έλληνες πειστούν από τα ταξίματα του κ. Τσίπρα και σας εμπιστευτούν τις τύχες τους, γιατί να εφαρμόζουν τους νόμους που η κυβέρνησή σας θα ψηλαφίζει αν δεν τους αρέσουν και αν δεν τους βολεύουν; Ο κ. Σκουρλέτης απαξίωσε τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ, ενώ η συνάντηση του Πάπα με τον Τσίπρα έλυσε τα προβλήματα της χώρας. Για το ΚΚΕ Σαμαράς-Βενιζέλος εργάζονται για το μεγάλο κεφάλαιο και το μνημόνιο, και ας το εφαρμόζουν πιστά με απλήρωτους εργαζομένους και συναλλαγές με τους καπιταλιστές. Όσο για τον κ. Καμμένο, δεν ξέρει τίποτα από το «φόνο», ξέχασε Βατοπέδια, Κουμπάρους, Ινδούς, το «Κώστα, πιάσαμε πάτο» του Αλογοσκούφη, τα «μαξιλάρια» του Παπαθανασίου, γιατί λειτουργούσαν, όταν ήταν υπουργός ο ίδιος, όλα ρολόι… Αυτό θα πει μετριοφροσύνη!

Επαμεινώνδας Κούρτης, από Λευκάδα

Η επιστολή σας, με πικρές αλήθειες για όσους εγκαλείτε, θα έπρεπε να έχει ως παραλήπτες τους κύριους και τις κυρίες στις οποίες αναφέρεστε. Σε ό,τι αφορά την κ. Δούρου, θα προσέξει μη γίνει από τόσο νωρίς καλαμοκαβαλάρισσα, όπως κάποιοι άλλοι (αν θυμάστε) έγιναν στο ΠΑΣΟΚ και έδειχναν το δάχτυλο στην κοινωνία.

 

Σαράντα επτά διαφημιστικά σποτ προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της προβολής ελληνικής ταινίας, το βράδυ της Τρίτης 16/9/2014, από μεγάλο κανάλι. Απαράδεκτη τηλεοπτική συμπεριφορά και έλλειψη σεβασμού προς τους θεατές του καναλιού. Αν υπάρχει ΕΣΡ, που δεν πιστεύω, θα πρέπει να επέμβει για την απαξίωση των τηλεθεατών από τα κανάλια.

Αθηναίος

Έχετε δίκιο, αλλά, όπως γνωρίζετε, το ΕΣΡ λειτουργεί τουλάχιστον παράτυπα, αφού η θητεία του έχει ανανεωθεί πολλές φορές εκτός νομίμων ορίων.

 

Έχω την εξής ερώτηση: Τι σημασία έχει μια κυβέρνηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει πει;

Σπύρος

Καμία απολύτως, αν και το κόστος θα το υποστεί ο λαός.

 

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι προσκολλημένος σε ανεδαφικές και δογματικές απόψεις, μετακινείται τώρα σε ρεαλιστικές και μετριοπαθέστερες θέσεις σε σχέση με το παρελθόν, και τούτο για να φανεί ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει και να πραγματοποιήσει όλα αυτά που τάζει στο λαό. Δυστυχώς, εάν δεν υπήρχαν οι προδότες και οι συμφεροντολόγοι του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχε τη σημερινή δύναμη που ο λαός του πιστεύει, νομίζοντας ότι ο άμυαλος και ανεύθυνος Τσίπρας ότι θα τα φτιάξει όλα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του στη σκέψη των ανθρώπων, να καταλάβουν τι παιχνίδι τούς παίζει, πριν να είναι αργά.

Στραβορίνας, από Ηράκλειο

Κάθε πολιτικός κάνει τη δουλειά του, έτσι και ο Αλέξης. Την ευθύνη για την κατάντια του Κινήματος την έχουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, οι πρώην και οι νυν και ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι κορυφαίοι, οι οποίοι σιωπούν και βολεύονται σε καρέκλες.

 

Διάβασα στο «Καρφί» πολλά και διάφορα κατά του Γιώργου. Ο Γιώργος, όταν είπε «λεφτά υπάρχουν», έτρεχε για τις συντάξεις και τους φτωχούς μισθωτούς. Εμπιστεύτηκε αδίστακτα και αναξιόπιστα άτομα. Ξεχάσατε τις αγκαλιές του Βενιζέλου με τον Λοβέρδο; Όλοι στην κλίκα εκτός από τον Απόστολο Κακλαμάνη, κανένας άλλος δεν είναι άξιος σεβασμού.

Αναγνώστριά σας

Για το «λεφτά υπάρχουν» έχουμε γράψει πολλές φορές και έχουμε εξηγήσει τη θέση της εφημερίδας, οπότε άδικα μας εγκαλείτε. Τιμούμε όλους τους αγωνιστές και προέδρους του Κινήματος. Όπως και εσείς, έχουμε το δικαίωμα να ασκούμε καλόπιστη κριτική, και αυτό κάνουμε.

 

Μόλις είδα ότι ο φίλαθλος που είχε πάει να δει το παιχνίδι στην Κρήτη, ολόκληρος παίδαρος, βρισκόταν στο νοσοκομείο και εκείνοι συνέχισαν να παίζουν το παιχνίδι τους. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Αίσχος τους! Αλλά αυτό είναι το κράτος.

Θωμάς, από Ζωγράφου

Αίσχος για την κατάντια του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, που αντικατοπτρίζει τη σήψη και τα αδιέξοδα της κοινωνίας.

 

Βλέπω σκηνές από ομιλίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για μια μεγάλη αλλαγή από την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, αλλά δεν μας λένε με ποιον τρόπο ή πού θα βρουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τους Ευρωπαίους και προπάντων τα χρήματα. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι, μαζί με τους ανεκδιήγητους προδότες και συμφεροντολόγους του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό με ειρωνικό και πονηρό τρόπο ότι λεφτά υπάρχουν.

Καλοχωριανός, από Ηράκλειο

Παιχνίδι εξουσίας στις πλάτες του λαού παίζουν όλοι, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, με επίδικο αντικείμενο την αμαρτωλή εξουσία.

 

Θέλω να σας απασχολήσω για ένα θέμα που άπτεται της κοινωνικής πολιτικής. Πρόκειται για την κατάργηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης ενήλικων άγαμων θυγατέρων. Είμαι συνταξιούχος Δημοσίου, πατέρας ενήλικης, άγαμης και άνεργης θυγατέρας. Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν. 3865/2010, ευνοούνται οι θυγατέρες που οι γονείς τους μπήκαν στο Δημόσιο μέχρι 31/12/1982 και υπάρχει η δέσμευση ότι πρέπει να συμπληρώνουν το 50ό έτος της ηλικίας τους την 31/12/2010. Εδώ μπαίνει ένας φραγμός που αποκλείει μεγάλη μερίδα ενήλικων άγαμων θυγατέρων από το ευεργέτημα του νόμου. Εδώ ακριβώς αποκλείεται και η κόρη μου, που σήμερα έχει ηλικία 45 ετών. Σύμφωνα με τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού ότι θα αρθούν πολλές αδικίες, θέλω να πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει. Εγώ είμαι συνταξιούχος του Δημοσίου, άγων το 81ο έτος της ηλικίας μου, και δεν έχω τη δύναμη να χτυπάω πόρτες πολιτικών, άλλωστε αυτό το θεωρώ μάταιο αυτή την εποχή. Κατόπιν τούτων, θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά να μας συμπαρασταθείτε με όποιον τρόπο θεωρείτε εφικτό επί του ανωτέρω θέματος.

Δημήτρης, από Εύβοια

Να σας συμπαρασταθούμε, αλλά φοβόμαστε ότι θα σας απογοητεύσουμε γιατί οι πολιτικοί μάς τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Υπομονή και επιμονή.

 

Αγαπητό μας «Καρφί», είμαστε κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, και μάλιστα στο Τμήμα Κεφαλαίων. Πληροφορηθήκαμε πως η κυρία Μανουσακάκη συνταξιοδοτήθηκε. Θέλουμε να την ευχαριστήσουμε δημόσια για την άριστη συνεργασία που είχαμε και να της ευχηθούμε να είναι πάντα καλά. Πρόσφερε πολλά στην υπηρεσία της, πάντα με ευγένεια και καλοσύνη.

Υπάλληλοι υπουργείου Οικονομικών

Σπάνιο, συνάδελφοι στο υπουργείο Οικονομικών να ευχαριστούν δημόσια μια συνάδελφό τους. Χωρίς να την ξέρουμε, αυτό λέει πολλά για το ήθος της συγκεκριμένης υπαλλήλου.

 

Χαίρομαι που ο κύριος Καραλής διάβασε το σχόλιό μου. Λυπάμαι γιατί δεν το κατάλαβε και εξαιτίας μου παρεκτρέπεται. Σέβομαι τη στήλη ως βήμα ελεύθερης έκφρασης. Γι’ αυτό το παραβλέπω, προσπερνώ. Ας μη μεταφέρουμε εδώ τις κοκορομαχίες των καναλιών. Πρέπει όμως να απαντήσω σε ορισμένες αιτιάσεις. Είναι φανερό ότι αναφέρθηκα σε μια μόνο φράση του. Τα υπόλοιπα αφορούν άλλους, και κυρίως κάποιους δόκτορες, δήθεν διεθνιστές, με τις τυποποιημένες εμμονές τους. Παντογνώστης βέβαια δεν είμαι. Ειδικά για την τραγωδία της Μικρασίας κανένας δεν μπορεί να είναι, αφού συνεχώς προκύπτουν νέα στοιχεία. Και ακόμα δεν έχει γίνει επισταμένη έρευνα στα αρχεία της Τουρκίας και των Μεγάλων Δυνάμεων. Προσωπικά νιώθω αδαής, κάθε τόσο ανακαλύπτω πόσο λίγα είναι αυτά που γνωρίζω. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε λίγο εμείς μαλλιοτραβιόμαστε για τον κάθε Πούτιν. Ο μεν τσάρος έκανε τον περίπατό του στην Κριμαία μόλις μύρισε το πετρέλαιο στη θαλάσσια ζώνη της Ρουμανίας. Έβαλε πόδι στην Ουκρανία. Αύριο θα κάνει το ίδιο σε Μολδαβία, Οδησσό. Το δε ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ κ.λπ. πρόθυμα και στοργικά εγκολπώνονται νέους συμμάχους, που εκτός της Λευκορωσίας δεν θέλουν να ακούσουν πια για Ρώσους. Καινούριες αγορές ανοίγονται για τις πολεμικές βιομηχανίες τους και όχι μόνο. Οι ισχυροί ρυθμίζουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Αν χάθηκαν και κάποια πιόνια; Μα είναι «παράπλευρες απώλειες». Η αβελτηρία αφορά βέβαια τους τότε κυβερνώντες και τα κόμματα. Είναι άμοιροι ευθυνών όμως π.χ. όσοι αποθέωναν και ψήφιζαν εκείνον τον εθνοπατέρα που βροντοφώναζε «σχίζω τον χάρτην της Μεγάλης Ελλάδος»; Αθώοι οι 90.000 λιποτάκτες;

Στρατής Μουτζουρέλλης, από Μυτιλήνη

Ευπρόσδεκτος πάντα ο διάλογος μεταξύ αναγνωστών για το ιστορικό παρελθόν αλλά και για το παρόν της πατρίδας.

 

Μας ζάλισαν ο Σκουρλέτης, τα παπαγαλάκια και τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δεκάλεπτη συνάντηση του Τσίπρα με τον Πάπα, παρουσιάζοντάς την ως καταλυτικό γεγονός για την πορεία της Ευρώπης! Από την ανακοίνωση του Βατικανού μάθαμε ότι ήταν μία συνηθισμένη συνάντηση, αφορούσε κοινωνικά θέματα, όπου παρευρέθη και ένας Αυστριακός κομμουνιστής. Οι συριζαίοι μάς κούφαναν αναφέροντας στις δηλώσεις τους πως τα λόγια του Τσίπρα ήχησαν στον Πάπα σαν μελωδία. Αχαλίνωτοι στο ψέμα και τη φαντασία, βιάζονται –Θεός φυλάξοι– να μας κυβερνήσουν! Από τα καμώματα της Δούρου, που έχει καβαλήσει το καλάμι, φανταστείτε τι έχει να συμβεί. Τη χαρίζουμε στον Μιχελάκη, που πολέμησε τόσο βρόμικα τον Σγουρό βοηθώντας την να εκλεγεί.

Αναγνώστης σας

Οργή ξεχειλίζουν τα λεγόμενά σας, αλλά έχετε δίκιο. Ολόκληρο σίριαλ, βοηθούντος και του Μαξίμου, έκανε η Κουμουνδούρου τη συνάντηση με τον Πάπα, λες και έλυσε κανένα πρόβλημα της χώρας. Διδάσκεται και μαθαίνει ο Αλέξης «θεϊκές» κωλοτούμπες.

 

Ο κύριος Γεωργιάδης, ως υπουργός Υγείας, επέβαλε μια ποινή, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν για τα φάρμακα πολλές φορές πάνω από το 50% της αξίας τους. Έτσι κερδισμένοι είναι το Δημόσιο, οι εταιρείες φαρμάκων και οι φαρμακοποιοί. Προστάτης των συντεχνιών, ο λαλίστατος Γεωργιάδης. Ο κ. Βορίδης, ο νέος υπουργός, έκοψε ορισμένες παραϊατρικές εξετάσεις σε συνταξιούχους άνω των 75 ετών. Ποιος ωφελείται; Η συντεχνία των διαγνωστικών κέντρων. Προστάτης και αυτός των συντεχνιών. Όσοι δεν έχουν να πληρώσουν, ας πεθάνουν!

Αναγνώστης σας

Έχετε δίκιο για την κατάσταση στο χώρο της υγείας, όπου «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα» από τις αλλεπάλληλες αλλαγές και επιβαρύνσεις εις βάρος των ασφαλισμένων.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.