Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 1 Νοεμβρίου 2014

609

Θέλω να διαψεύσω ότι είμαι στους «75» του Καρχιμάκη, δεν υπέγραψα ποτέ. Απευθύνομαι στον Νικόλα, εύχομαι τώρα, από κει πάνω που είσαι, να μας βλέπεις και να χαίρεσαι για τη δικαίωσή σου με την εφημερίδα. Οι συνάδελφοί σου συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα που έκανες μέσα από το «Καρφί» μας και μας προσέχουν όπως εσύ. Τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να συνεχίζουν τον αγώνα τους όπως εσύ. Πράσινη γεννήθηκα και πράσινη θα πεθάνω.

Αγγελική, από Ηράκλειο Κρήτης

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Σε ό,τι αφορά το κείμενο των «75», καλό είναι να απευθυνθείτε στον κ. Καρχιμάκη και η διάψευσή σας να συνοδεύεται από επιστολή με ονοματεπώνυμο.

 

Έμαθα στο σχολείο ότι ο δρόμος του αύριο οδηγεί στην πόλη του ποτέ. Αυτό ας το έχει υπόψη της η κυβέρνηση και να μην πελαγοδρομεί στις αποφάσεις της. Ο λαός έχει δείξει υπομονή πιο πάνω από τις δυνάμεις του, πρέπει και η κυβέρνηση να δείξει αποφασιστικότητα, αφού βέβαια οι αποφάσεις της είναι στο σωστό δρόμο για τους πολίτες. Κύριοι της κυβέρνησης, μην αργείτε, ο λαός περιμένει αλλά και βιάζεται και κρίνει.

Αναγνώστης σας

Συμβουλές ορθές αν και λίγο αινιγματικές για τους κυβερνώντες.

 

Ένας αναγνώστης από την Πάτρα συνιστά στον Γιώργο Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα. Το κόμμα θέλει λεφτά, λεφτά υπάρχουν;

Μάριος, από Καλαμαριά

Το πιάσαμε το υπονοούμενο, αλλά με συμβουλές από τη μια πλευρά και αστειάκια από την άλλη δεν αλλάζει τίποτα.

 

Πράγματι ήθελα να ’ξερα, αγαπητό μου «Καρφί», πώς αυτός ο λαός βγάζει συμπέρασμα ότι ο Τσίπρας και το κόμμα του είναι ικανοί να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα! Πίστεψε τον Σκουρλέτη και τους ομοίους του ότι είναι ικανοί να διορθώσουν τα κακώς κείμενα σήμερα στη χώρα; Για σκεφτείτε το με γαλήνια σκέψη και σοβαρά, γιατί η χώρα θέλει γερά νεύρα και ευστροφία για να παλέψει με τους τοκογλύφους της Ευρώπης και να φέρει σωστά αποτελέσματα στα οικονομικά και προπάντων με τις μεταρρυθμίσεις.

Ντανάλιας, από Ηράκλειο

Να συμφωνήσουμε ότι η χώρα θέλει ευστροφία και γερά νεύρα για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές, αλλά χρειάζεται συνεννόηση και ενότητα. Σε αυτόν το δύσκολο αγώνα ουδείς περισσεύει.

 

Συμφωνούμε για τη συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών στα δύσκολα και κρίσιμα προβλήματα της χώρας. Το παράδειγμα είχε δώσει ο μεγάλος πολιτικός Ανδρέας Παπανδρέου με το θαρραλέο «Βυθίσατε το Χόρα», με το οποίο οι Τούρκοι είχαν βάλει την ουρά στα σκέλια, κατά το κοινώς λεγόμενο. Σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη καμπή, εντός και εκτός, θα έπρεπε ο Σαμαράς και ο Τσίπρας να μετρήσουν το μίσος τους και μετά να βγουν και να ζητήσουν την ψήφο του λαού, γιατί οι δοτοί αρχηγοί δεν συγκινούν. Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας για το δημοσίευμα σχετικά με την επέτειο της ορκωμοσίας της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου. Τα συναισθήματα που προκαλέσατε είναι απερίγραπτα και για μας και για όλο τον ελληνικό λαό.

Η ΠΟΑΕΑ Νέου Καλλικρατικού Δήμου Βόλου

Χαιρόμαστε να ανακαλούμε στις μνήμες των αναγνωστών μας ευχάριστα γεγονότα που σφράγισαν θετικά την πορεία της χώρας.

 

Μετά το οδυνηρό ξάφνιασμα της προηγούμενης εβδομάδας, άνθρωποι που αμφέβαλλαν κατάλαβαν ότι αν ήταν στην κυβέρνηση ο Τσίπρας με τις ακραίες θέσεις και την ασχετοσύνη, οι αγορές θα μας είχαν εξαφανίσει. Ας σταματήσουν επιτέλους να καλλιεργούν ψευδαισθήσεις πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ταλαίπωρους ανθρώπους. Ο απερίγραπτος Βούτσης χαρακτήρισε τον Καμμένο συνεπή και σοβαρό, μάλλον σε ηλίθιους απευθύνονται. Σε αυτό το κόμμα του αχταρμά κυριαρχούν η άγνοια, τα μασκαριλίκια και οι φθαρμένοι γυρολόγοι.

Τακτικός αναγνώστης

Σκιάχτηκαν πολλοί από την αντίδραση των αγορών στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και καλά θα κάνουν να λογικευτούν, να καθίσουν κάτω και να βρουν μια κοινά αποδεκτή συμφωνία προς όφελος του λαού που τραβά τα πάνδεινα.

 

Μετά από αμέτρητα τηλεφωνήματα που έκανα για να μου στείλουν το συμβόλαιό μου με γνωστή εταιρεία επικοινωνιών, ήρθε επιτέλους μία απάντηση: Να στείλετε φωτοτυπία την ταυτότητά σας με φαξ. Την έστειλα στις 26/9/13, αλλά ποτέ δεν έλαβα το συμβόλαιο. Στις 8/10/14 εκπρόσωπος της εταιρείας μού είπε πως έλαβα το συμβόλαιο στις 26/9/13, μάλιστα ισχυρίστηκε ότι εκείνος το έστειλε με τα ΕΛΤΑ και εγώ δήθεν το έχω χάσει! Με εξόργισε, μου μιλούσε σαν χουντικός.

Ορφανίδης, από Ρόδο

Έχετε τα δίκια σας, αλλά αυτά χάθηκαν κάπου ανάμεσα στην εταιρεία και τα ταχυδρομεία. Ίσως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας ορισμένων επιχειρήσεων.

 

Κύριε Σαμαρά, μην περιμένεις στο παρά πέντε, στις γιορτές, να δώσεις τις συντάξεις. Δώσε τις συντάξεις 3-4 μέρες νωρίτερα να βολέψουμε τις υποχρεώσεις μας. Πληρώσαμε την εφορία και όλα αυτά που μας έστειλαν τόσο ξαφνικά χωρίς καμία ειδοποίηση. Φροντίστε να έρθουν πιο νωρίς οι συντάξεις.

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Φωνή βοώντος εν τη πολιτική και κοινωνική ερήμω…

 

Η χώρα πρέπει να σωθεί οριστικά και αμετάκλητα και να μπει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, αφού πρώτα απαλλαγεί από τα κακώς κείμενα, παλαιά και νέα. Από πελατειακές αντιλήψεις, κακές νοοτροπίες και χείριστες συμπεριφορές ορισμένων διορισμένων χαριστικώς, χωρίς αξίες και προσόντα, που το μόνο τους θέμα ήταν η τακτοποίηση των «δικών μας» και η εξασφάλιση των οικονομικών μας. Έτσι δεν φτιάχνεται η χώρα και καταστρέφεται και πρέπει κάποτε η Δικαιοσύνη να αναλάβει την ευθύνη της.

Φουντουλοκωνσταντής, από Ηράκλειο

Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά μεγάλος ασθενής είναι κυρίως η Δικαιοσύνη.

 

Το καλοκαίρι πήγα στο χωριό μου, τα Τρόπαια, στην ορεινή Γορτυνία. Ένας ανιψιός μου μου είπε πως τσακάλια τού έπνιξαν 20 πρόβατα. Όταν ρώτησα πού βρέθηκαν τα τσακάλια, μου είπαν πως τα έχουν διασπείρει στην ευρύτερη περιοχή οικολόγοι. Με ποιο δικαίωμα και ποιος τους έχει δώσει την άδεια, περιμένω απάντηση. Εφόσον οι οικολόγοι είναι τόσο ευαίσθητοι, πρέπει να αναλάβουν και τη σχετική αποζημίωση στους παθόντες που είναι πολλοί. Μαζί με τα τσακάλια, έχουν αφήσει και διαφόρων ειδών φίδια. Μπράβο τους, και σε όσους το επιτρέπουν. Μήπως το κράτος πρέπει να βοηθήσει τους παθόντες;

Τροπαιάτης

Σίγουρα το κράτος πρέπει να φροντίσει να αποζημιώσει τους παθόντες, όπως και να έρθει σε συνεννόηση με τις οικολογικές οργανώσεις για την προστασία των ορεινών χωριών.

 

Μπουκάρανε στο πανεπιστήμιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον κομματικό τους στρατό. Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό τους. Αλήθεια, τι θα λέγανε αν το έκαναν αυτό οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με μερικά από τα καλόπαιδα που τους ακολουθούν; Αυτή τη Δημοκρατία οραματίζονται οι μεγάλοι δημοκράτες! Αυτοί δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα σ’ αυτό τον τόπο! Θέλουν τους αιώνιους φοιτητές, τις καταλήψεις, το μπάχαλο, μπάτε σκύλοι καταστρέψτε και ό,τι άλλο εκτός από Παιδεία. Θέλουν να μας κυβερνήσουν κιόλας, τρομάρα τους!

Μανόλης Ανδρεδάκης

Ευθύνες διαχρονικές και διακομματικές για τις παθογένειες στην ανώτατη εκπαίδευση. Φταίνε κυρίως δεξιοί και αριστεροί για ένα χώρο που θα έπρεπε να είναι ανοιχτό εργαστήρι γνώσης, ιδεών και δημιουργικότητας και έχει καταντήσει χώρος ανομίας και πελατειακών σχέσεων. Ευθύνες που βαρύνουν κυρίως την πανεπιστημιακή κοινότητα και αυτούς που υποκρίνονται ποικιλοτρόπως τους προστάτες των πανεπιστημιακών χώρων.

 

Κύριε διευθυντά, γίνονται πολλές συζητήσεις και σχόλια για την πολιτική που ασκούν η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε. Το λάθος των Δυτικών της Γερμανίας ήταν ότι έδωσαν τις περισσότερες εξουσίες στους Ανατολικούς της Γερμανίας και κάποια στιγμή θα την πληρώσουν ακριβά και τα πράγματα θα είναι άσχημα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυρία Μέρκελ, την εποχή που μπήκε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα δίπλα στον καγκελάριο Κολ, έμοιαζε με Ελληνίδα χωριατοπούλα του ’50 που κατέβηκε από το χωριό στην Αθήνα και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πήρε κάποια εξουσία και σήκωσε μπαϊράκι κουνώντας το δάχτυλο στο δάσκαλό της. Εδώ είναι που λέμε «να σε θέλει η τύχη». Και η κυρία Μέρκελ έγινε καγκελάριος, με τη διαφορά ότι εκείνη την εποχή το νερό έτρεχε στ’ αυλάκι, ενώ με τον καιρό ήλθαν τα δύσκολα. Θα πρέπει η Γερμανία ως μια ισχυρή χώρα της Ευρώπης να βρίσκει ισορροπίες. Αυτή τη στιγμή χρειαζόταν έναν Αντενάουερ ή έναν Βίλι Μπραντ ή τον εν ζωή Χέλμουτ Σμιθ. Όσο για τον κύριο Σόιμπλε, στην ηλικία που είναι, δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή τη νευραλγική θέση, θα έπρεπε να δώσει τη σκυτάλη σε κάποιον άλλο υπουργό. Εδώ μου δημιουργείται το ερώτημα γενικώς γιατί οι πολιτικοί αποτελούν εξαίρεση και δεν βγαίνουν σε σύνταξη όπως κάθε άλλος πολίτης, όταν συμπληρώσουν το όριο ηλικίας, έτσι νομίζω ότι θα είχαμε μια φρεσκάδα στην πολιτική. Εάν αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα είχε συμβεί στη Γερμανία, θα είχαν σχηματίσει οικουμενική κυβέρνηση για να βρεθεί άμεση και αποτελεσματική λύση, ενώ οι δικοί μας πολιτικοί κοκορομαχούν στη Βουλή εγκαταλείποντας το λαό στη μοίρα του. Οι Γερμανοί πολιτικοί έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχουν ένα νομοταγή λαό και αξιοποιούν την έρευνα και έχουν πάντα τη νέα τεχνολογία και βγάζουν ποιοτικά προϊόντα, γι’ αυτό έχουν κατακτήσει την παγκόσμια αγορά, ενώ στην Ελλάδα επικρατούν η αναρχία και η φοροδιαφυγή. Το δυσάρεστο είναι ότι στο ταμείο δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσουμε ασπιρίνη και η αντιπολίτευση εκλογολογεί. Έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη, το φυσικό κάλλος της Ελλάδας δεν το έχει καμία χώρα. Αυτό που μας λείπει είναι να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και τη σκέψη μας και να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει η χώρα μας. Είμαι βέβαιος πως δεν είμαστε στην ανάγκη ζητιανιάς.

Νίκος ομογενής

Θεμιτή η δική σας ανάγνωση της ιστορίας της Γερμανίας. Θα συμφωνήσουμε με την επισήμανση ότι οι Γερμανοί στις δύσκολες καμπές της ιστορίας τους πάντα αναζητούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων εξουσίας.

 

Για όλα τούτα τα γεγονότα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, κάποιοι θα πρέπει να φταίνε. Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί; Διανύω το 71ο έτος της ζωής μου και, αν αφαιρέσω την επταετία 1967-1974, τα υπόλοιπα 60 και βάλε με έχουν κυβερνήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Άρα, ποιος φταίει; (Πρώτα, βέβαια, εμείς που τους ψηφίζουμε.) Μέχρι και τις αρχές του 2010 ζούσα μια χαρά με τη σύνταξή μου, μπορώντας να πληρώνω και τα δάνειά μου, υπολογίζοντας ότι στα 75 μου θα τα έχω εξοφλήσει. Αμ δε! Άρχισαν οι περικοπές στη σύνταξή μου από το μέγα σοσια-ληστή Βενιζέλο, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας κάποιες κινήσεις των άλλων μεγάλων σοσια-ληστών Λοβέρδου και Κουτρουμάνη. Ήρθε ο «λεφτά υπάρχουν», έγιναν και εκλογές το 2012 και βγήκε (;) με τις δεύτερες ο μεγάλος αποτυχημένος της ΠΟΛΑΝ. Μετά; Όλα κατά διαόλου! Οι σφαλιάρες πέφτουν σαν βροχή και αυτοί που μας τις ρίχνουν θέλουν να μας πείσουν ότι ζούμε μεταξύ Εδέμ και Παραδείσου. (Έχω και τρία παιδιά, τα δύο άνεργα.)

Δεν ξέρω γιατί δεν λέτε πόσοι διαβάζουν την εφημερίδα σας. Όμως κάνω μια πρόταση: Οι αναγνώστες σας να κάνουμε ένα δικό μας γκάλοπ για τούτα τα τραγελαφικά, να δούμε πώς μπορούμε να αντιδράσουμε σε όλα αυτά. Εσείς δε της εφημερίδας, ασχοληθείτε με τα e-mails και τα μηνύματά μας νωρίτερα απ’ ό,τι ασχολείστε. Περνάνε 4-5 εκδόσεις ώσπου να ασχοληθείτε, και αν ασχοληθείτε. Δώστε μας περισσότερο χώρο. Έστω μία σελίδα ακόμα στο «Ό,τι πεις». Τώρα, σήμερα έχουμε ανάγκη προβολής των προβλημάτων μας. Βοηθήστε περισσότερο.

Γιάννης Ριζαίος

Δίκαιη αγανάκτηση ενός απομάχου που του έχουν κλέψει το βιος. Πολλές φορές έχουμε αναδείξει τις ευθύνες πολιτικών, και ειδικά όλων όσοι χρεώνονται, βλέπε Κωστάκη Καραμανλή και Δεξιά, αλλά και τα μοιραία λάθη του ΠΑΣΟΚ. Πάντα δημοσιεύουμε τις επιστολές, μη μας αδικείτε.

 

Αγαπητό μας «Καρφί», ανοίγουμε την αθλητική στήλη σας, όπου αφθονούν ειδήσεις που προσφέρονται λες και σε γαβάθες και κεσεδάκια. Είμαστε υποχρεωμένοι δυστυχώς να τα διαβάσουμε, διότι δεν αλλάζουμε την εφημερίδα μας με καμία άλλη εφημερίδα. Οι γαβάθες όμως αυτές, των ειδήσεών σας, με μοναδικό περιεχόμενο ό,τι φιλολυμπιακό και μόνιμη βολή κατά ΑΕΚ προπαντός, και ας παίζει στη Γ’ Εθνική (το απωθημένο ίσως), ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, μας θυμίζουν τα λόγια του Ιωάννη Χρυσοστόμου, όταν έπαιξε μονότερμα τις εναντίον του κατηγορίες της αυτοκράτειρας Ευδοξίας. Είπε τότε ο Ιωάννης: «Πάλιν η Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν την κεφαλήν Ιωάννου ζητεί επί πίνακι». Ο εν λόγω αθλητικογράφος σας, ενημερώνοντάς μας αθλητικά, περιέγραψε όλες τις αποτυχίες υποψηφίων στις πρόσφατες εκλογές. Υποψήφιοι τους οποίους προτιμούσε ο Μελισσανίδης, γιατί σε αυτούς στήριξε τη δυνατότητα ανέγερσης και κατασκευής του σταδίου της ΑΕΚ, της Αγια-Σοφιάς, όπως θα ονομαστεί. Χαράς ευαγγέλια ο δικός σου, αγαπητό μας «Καρφί». Θα έχουμε άδικο να πιστέψουμε ότι οι πωρωμένοι δημοσιογραφίσκοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι η Αγια-Σοφιά θα στέκεται εμπόδιο λησμονιάς στο σχετικό κεφάλαιο της ιστορίας μας και της παράδοσής μας, να μη λησμονούμε το Μαρμαρωμένο Βασιλιά. Δεν λέμε τίποτε άλλο παρά αυτό. Σε ποια χέρια κατάντησε η αθλητική στήλη της υπέροχης αγαπητής εφημερίδας μας!

Χρίστος Παπαδόπουλος, από Γρεβενά

Προφανώς αναφέρεστε και πάλι στη στήλη του συναδέλφου Μανώλη Γαβαθιώτη. Όπως σας έχουμε ξαναγράψει, αγαπητέ Χρίστο, η στήλη του Μανώλη είναι προσωπική. Κι ο ίδιος ο κύριος Γαβαθιώτης έχει πει ανοιχτά πως δεν είναι αντικειμενικός και δηλώνει φιλολυμπιακός. Στις υπόλοιπες αθλητικές σελίδες έχουμε ρεπορτάζ για όλες τις μεγάλες ομάδες.

 

Θα βοηθήσει η νέα κυβέρνηση να βγούμε από την κρίση;

Σπύρος

Σε ποια νέα κυβέρνηση αναφέρεστε;

 

Η χώρα βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι και η επιλογή του σωστού δρόμου θέλει σκέψη, γνώση και σωστό υπολογισμό. Δεν θέλει βιασύνη, όπως μερικοί παροτρύνουν. Να φύγουν το ΔΝΤ και το μνημόνιο και μετά η χώρα είναι σε θέση να σταθεί στα πόδια της. Οι αγορές είναι ανελέητες. Δεν πιστεύουν σε τίποτα εκτός από το χρήμα τους. Εάν οι κυβερνώντες γνωρίζουν ότι έχουν σωστούς υπολογισμούς, ότι μπορούμε και μόνοι μας, ας κάνουν το μεγάλο βήμα. Θα ήταν χρήσιμη μια κοινή πολιτική απόφαση για την έξοδο. Αλλά το μόνο που θέλει η αντιπολίτευση είναι η εξουσία.

Αναγνώστης σας

Ωραία τα περιγράφετε, αλλά ο λαός πληρώνει τα λάθη των πολιτικών μας, είτε αυτών που βιάζονται λόγω εκλογών να δείξουν «τσαμπουκά» απέναντι σε όσους υπηρετούν τόσο καιρό, είτε αυτών που φιλοδοξούν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και τάζουν λαγούς με πετραχήλια.

 

Αγαπητό «Καρφί», είδα με απογοήτευση σχόλιο κάποιου κυρίου Μαρινάκη που αναφέρεται στα «καμώματα» του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι απογοητευτικό ότι η εφημερίδα, η μόνη πιστή στο ΠΑΣΟΚ, δεν έχει εξηγήσει ακόμα στους αναγνώστες της ποιος ήταν υπεύθυνος της κρίσης, τι αντιμετώπισε ο Γιώργος και πώς και γιατί αποσύρθηκε με τη βοήθεια του Σαμαρά, που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, και του Βενιζέλου, που επιδίωκε την αρχηγία του κόμματος. Σε πρωτόγνωρες συνθήκες για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο Παπανδρέου αγωνίστηκε να μείνουμε στην ευρωζώνη, να πάρουμε μεγάλη βοήθεια από τους Ευρωπαίους. Άφησε πίσω του πολλές αλλαγές, όπως τη διαφάνεια, τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Κάποτε ελπίζω να το καταλάβουν όλοι οι δημοκράτες.

Σωτήρης, από Κομοτηνή

Μόλις στο περασμένο φύλλο αναφερθήκαμε αναλυτικά σε γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα την τελευταία δεκαετία.

 

18 Οκτώβρη 1981. Επιβράβευση του ΠΑΣΟΚ για τους πολιτικούς του αγώνες με ιδρυτή και πρόεδρο τον Ανδρέα Παπανδρέου, που επέκτεινε τους αγώνες του Γέρου της Δημοκρατίας με τους ανένδοτους και τις καταγγελίες για τα μυστικά κονδύλια των Γλύξμπουργκ. Οι αγώνες του ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την οικονομική και πολιτική ζωή της Ελλάδας. Ίση μεταχείριση χωρίς κανέναν αποκλεισμό σε εργασία, παιδεία και υγεία, κατάργηση κομματικών διαχωρισμών, αναγνώριση όλων των ιδεολογιών. Ο λαός απέκτησε φωνή, δικαίωμα εργασίας. Δικαίωμα δωρεάν μόρφωσης, υγείας, διεκδίκησης δικαιωμάτων στην εργασία με την κατάργηση του Αντεργατικού Νόμου 530 του Λάσκαρη και την αντικατάστασή του από τον 1264 του υπουργού Εργασίας Απόστολου Κακλαμάνη. Ο ελληνικός λαός ένιωσε άνθρωπος με δικαιώματα, πέντε μέρες εργασίας με αποδοχές και ένσημα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Επιδόματα οικογενειακά. Μέριμνα τρίτης ηλικίας (ΚΑΠΗ), κοινωνικός τουρισμός. Άδεια ένα μήνα από 8-16 το ανώτερο των εργατών. Επίδομα αδείας. Τι πόνο θα νιώθει η ψυχή του Ανδρέα με τους επίορκους, ιερόσυλους, πασοκοφανείς!

Προδομένος πασόκος καρφο-αναγνώστης

Σε λίγες γραμμές όλη η σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας και το δράμα του Κινήματος που σφράγισε την πορεία του έθνους αλλά σήμερα διαλύεται στα εξ ων συνετέθη.

 

Οι άντρες οι αγωνιστές

Έλληνες πατριώτες

Ευπατρίδες πολιτικοί

Κι αν φεύγουνε απ’ τη ζωή

Φεύγουνε σαν ιππότες!

Χαραλαμπόπουλε εσύ

Μεγάλε πατριώτη

Όταν χτυπιόταν η πατρίς

Δεν δίστασες ποτέ να μπεις

Ναι, στη γραμμή την πρώτη.

Δεν γνώρισες το τι θα πει

Φόβος, λιγοψυχία

Δείχνοντας στην πολεμική

Αλλά και στην πολιτική

Μεγάλη ευαισθησία.

Καλό ταξίδι σου λοιπόν

Για τον επάνω κόσμο

Και στον Αντρέα μας να πεις

Πώς τα περνάμε εδώ στη γης

Με πίκρα και με πόνο.

Πείτε στους συντρόφους εδώ

Να μπουν μ’ ορμή στην πάλη

Και το ΠΑΣΟΚ να ξαναβγεί

Σ’ όποια και αν γίνει εκλογή

Μια δύναμη μεγάλη.

Απόψε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ

Που φεύγεις απ’ τη ζήση

Χαραλαμπόπουλε να δεις

Πως δεν θα φωτιστεί η γης

Ναι, δεν θα τηνε φωτίσει.

Καλό ταξίδι, Γιάννη!

Μιχάλης Μιχαηλίδης, Καρφο-πασόκος

Καλό ταξίδι σε έναν ευπατρίδη, αληθινό αγωνιστή.

 

Κύριε διευθυντά, αυτές τις μέρες ζούμε το σκηνικό που θέλει να επιβάλει στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές χρηματίστηκαν για να ψηφίσουν κατά των κομμάτων στη Βουλή. Φυσικά, ο σάλος δημιουργήθηκε για να πάρει φωτιά η αγορά εις βάρος της οικονομίας. Το γεγονός αυτό πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα διότι, αν τους δοθεί ευκαιρία, είναι ικανοί για όλα. Το ψέμα και η συκοφαντία είναι τα όπλα κατά των αντιπάλων τους. Αναφέρω σχετικά ότι, όταν η καναδική εταιρεία επρόκειτο να αρχίσει τις εργασίες της στη Χαλκιδική, έκαναν άνω κάτω όλη την Ελλάδα με ψέματα. Το εργοτάξιο δεν έπρεπε να ξεκινήσει διότι θα μολύνονταν η ατμόσφαιρα και το νερό!!! Αυτά όλα ήταν παραμύθια και ο κύριος Καμμένος (ο συνέταιρος) δικάζεται τον άλλο μήνα για τη λάσπη που έριξε εναντίον του δημάρχου, σήμερα δε δουλεύουν εκεί 2.000 άτομα. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορούν να περιμένουν ιδιαίτερα το παλικάρι που έφερε νέα σχέδια από τους Ιταλούς μαφιόζους.

Αλέξης, από Πατήσια

Σεβαστή η οπτική σας για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά ας χαμηλώσουν τους τόνους και την αντιπαράθεση κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, διότι μπορεί οι εξελίξεις να τους αναγκάσουν να τα βρουν προς το συμφέρον του λαού.

 

Στέλνοντας e-mail σε έναν υπουργό ή βουλευτή, είναι σαν να το στέλνεις σε ώτα μη ακουόντων (εκτός κάποιων εξαιρέσεων), ανάλογα με το τι λένε στη Βουλή ή στην TV. Όσοι όμως απαντούν, απαντούν κατά το δοκούν, και όχι κατά το πρέπον. Για την τετραμελή οικογένεια που ζει μέσα σε ΙΧ –το θέμα ανέδειξε η κυρία Πόπη Τσαπανίδου, και μπράβο της– δεν μου έχει απαντήσει κανένας. Επειδή δεν είναι μόνο η περίπτωση αυτής της οικογένειας που έμεινε άστεγη, δεν θα μπορούσε η πολιτεία να τους διαθέσει κάποια στρατιωτικά κτίρια που μένουν κενά λόγω κατάργησής τους; Ρημάζουν και θα γκρεμιστούν επειδή μένουν ακατοίκητα. Πού είναι το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα; Ας ρωτήσουν την κυρία Τσαπανίδου ποιοι ήταν και γιατί έφτασαν εκεί που έφτασαν αυτοί οι άνθρωποι. Ας βρουν και ας ρωτήσουν τους ίδιους. Φτάνουν τα ξεκατινιάσματα που εκτοξεύουν μεταξύ τους. Χορτάσαμε πια!

ΥΓ. Μην αργήσετε να ασχοληθείτε με το θέμα αυτό. Κάντε κάτι.

Αναστασία η Κορίνθια

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε και σύντομα θα φιλοξενήσουμε ρεπορτάζ.

 

Κάποια φτηνά ανθρωπάκια ασχολούμενα με την ΕΠΟ, και με τις ΠΑΕ, έβγαλαν τα απωθημένα τους στην ΠΑΕ Ηρόδοτος. Μπράβο τους! Σε μεγάλες ΠΑΕ, που έχουν κάνει χειρότερα απ’ ό,τι έκανε, αν έκανε, η ΠΑΕ Ηρόδοτος, τι έκαναν; Τολμούν αυτά τα ανθρωποειδή να τα βάλουν με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟ, τον ΠΑΟΚ, και γενικά με τις μεγάλες ΠΑΕ, που έχουν κάνει πολύ χειρότερα; Δεν τολμούν βέβαια!!! Απλώς τις υποβιβάζουν (βλέπε ΑΕΚ, Άρης). Απλώς διαγράφουν τα χρέη τους. Κατά τα άλλα, με τον Ηρόδοτο, έκαναν απλώς τα πρέποντα και τα νόμιμα. Αίσχος!

ΥΓ. Στέλνω σε εσάς το e-mail αυτό γιατί θα το διαβάσουν, νομίζω, περισσότεροι από το να το έστελνα κάπου αλλού.

Γιάγκος Π., από Ξυλόκαστρο

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

 

Πώς αλλάζουν οι καιροί! Βλέποντας τα τελευταία νέα από τη γενέτειρα και τα σχόλια από ειδικούς αναλυτές, όπως ο Δήμος Βερύκιος στον ΑLPHA (21/10/14), μου έρχονται στο νου οι συμβουλές του πατέρα μου: Πρώτον, οι φίλοι που θα κάνεις να είναι καλύτεροι από σένα ώστε, εάν κάποτε χρειαστείς βοήθεια, να μπορέσουν να σε βοηθήσουν. Δεύτερον, εκεί που αποθέτεις δεν γυρίζεις να μυρίζεσαι. Βλέποντας τον Δήμο να αναλύει την κατάσταση στην Κύπρο που δημιούργησαν οι φίλοι Τούρκοι, λέγοντας πώς Ρώσοι και Εγγλέζοι προσποιήθηκαν να βοηθήσουν τους Κύπριους κ.λπ., αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η ιδέα του δημοσιογράφου ότι θα πρέπει να βοηθήσει και το Ισραήλ. Το Ισραήλ! Προσπαθούσα να ξεχάσω όλα αυτά, αλλά δεν μπορούσα, το μυαλό μου γύριζε πίσω. Συγκεκριμένα τότε που ο αφέντης έστελνε (αυτός καλά έκανε) βοήθεια στους ομοθρήσκους του Παλαιστίνιους. Και ποιοι ήταν οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του αφέντη που τον ακολούθησαν; Έλληνες και Κύπριοι! Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι γαϊδούρια γυρεύαμε εμείς οι Έλληνες και Κύπριοι με τους Τούρκους. Δήμο, δεν θυμάμαι τι υποστήριζες τότε, αλλά θα ήθελα να βγάλεις από το αρχείο του σταθμού τα σχόλια και τις δηλώσεις που έκανες να τα ξαναδούμε. Σίγουρα θα δυσαρεστήσω κάποιους. Όπως αυτόν με το Ponytail ή αυτό το Re-pussy. Αλλά για τους προδότες υπάρχουν και χειρότερα. Και το τελευταίο, Δήμο, καλό είναι να θυμόμαστε και τις συμβουλές της γιαγιάς μου που έλεγε: «Τούρκος φίλος δεν πιάνεται!»

Πίτερ Τριαντάφυλλος, από Τορόντο

Δεν θα μπορέσουμε να απαντήσουμε για απόψεις που έχει εκφράσει σε άλλο μέσο ενημέρωσης κάποιος συνάδελφος. Να ομολογήσουμε ότι η επιστολή σας είναι και λίγο δυσνόητη, οπότε θέση, απόντος και του συναδέλφου, δεν παίρνουμε. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.