Ειδησεογραφικό site

Φ. Κουβέλης: Η πολιτική δεν ασκείται με εκβιασμούς

54

«Η πολιτική δεν ασκείται με εκβιασμούς», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη βουλή για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, κάλεσε σε ενίσχυση της Δημοκρατικής Αριστεράς ώστε όπως είπε να συμβάλλει σε προοδευτικές λύσεις για τη χώρα».

Ο κ. Κουβέλης, τόνισε πως το κόμμα του, δεν κάνει «τυφλή αντιπολίτευση», αντίθετα επιδιώκει λύσεις και ευρύτερες συνεργασίες, χωρίς παρωπίδες.

Ειδικά για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, τόνισε πως «success story» με την ανεργία στο 30% και την ανεργία των νέων στο 60% δεν υπάρχει. Πρόσθεσε ωστόσο, πως εξίσου λανθασμένη είναι και μια περιγραφή, «που με δογματικό τρόπο καταστροφολογεί, υποτιμώντας τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος».

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η χώρα πρέπει να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους-δανειστές, στη βάση μιας ρεαλιστικής αποτύπωσης της πραγματικότητας, που θα περιλαμβάνει:

  • Ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους.
  • Μετατόπιση της δημοσιονομικής προσαρμογής, από μέτρα λιτότητας, σε πολιτικές καταπολέμησης της κακοδιαχείρισης στο δημόσιο, στην περιστολή της φοροδιαφυγής και στη σταδιακή μείωση των φόρων
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και απασχόλησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.