Ειδησεογραφικό site

Υπουργικό συμβούλιο με «μήνυμα» Σαμαρά να μην υπάρξει χαλάρωση-Στο επίκεντρο και το ζήτημα που προέκυψε με τον ΕΝΦΙΑ

73

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6 το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Στο υπουργικό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί συνολικά στις τρέχουσες εξελίξεις και να επιμείνει στην αναγκαιότητα της τήρησης των μεταρρυθμίσεων και των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων μας, εν όψει και της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας στα τέλη Αυγούστου, κάτι που θα σημάνει και την απαρχή των συζητήσεων για την περαιτέρω διαχείριση του χρέους.

Ακόμη, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι αρρυθμίες που προέκυψαν στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, η «διένεξη» του ΠΑΣΟΚ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο, αλλά και η ανάγκη επαγρύπνησης των στελεχών της κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα ο σχεδιασμός του Μαξίμου, ακόμα και εν μέσω θέρους.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να διαμηνύσει στους υπουργούς του ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης.

Προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο προκαλεί και η απόφαση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την υπογραφή διατάγματος το οποίο προβλέπει την “απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο” των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η κίνηση Πούτιν εκτιμάται ότι θα επηρεάσει άμεσα και δυσμενώς την ελληνική οικονομία δεδομένου ότι θα σταματήσει η εξαγωγή ελληνικών προϊόντων προς τη Ρωσία.

Μεταξύ άλλων, στο υπουργικό θα αποφασιστεί και η επιλογή των αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.