Ειδησεογραφικό site

Υπέρ της Ντόρας για τη θέση του Επιτρόπου ο Καραμανλής

45

Ως την καλύτερη επιλογή για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου βλέπει ο πρώην πρωθυπουργός την Ντόρα Μπακογιάννη. Οι τρεις λόγοι που αναλύει και η εκτίμησή του για την τελική απόφαση.

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα επόμενα πέντε χρόνια παίρνει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σε όσους συνομιλούν μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ όσοι επισκέπτονται το τελευταίο χρονικό διάστημα – και όπως έχουμε γράψει είναι σχεδόν τα 2/3 της ΚΟ της ΝΔ – τον πρώην πρωθυπουργός είτε στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη είτε στο γραφείο του στη Βουλή και αναφέρονται στο θέμα παίρνουν την απάντηση “ότι αυτή τη στιγμή η Ντόρα είναι η καλύτερη για τη θέση” . Πιο συγκεκριμένα, ο Κ. Καραμανλής θεωρεί ότι η κ. Μπακογιάννη έχει τρια ατού τα οποία την κάνουν το πλέον κατάλληλο πρόσωπο από όσα αναφέρονται για την επιλογή του νέου Έλληνα επιτρόπου.

Σύμφωνα πάντα με όσα λέει στους συνομιλητές του ο πρώην πρωθυπουργός, η κ. Μπακογιάννη έχει την εμπειρία των διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων, τις πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με τους σημαντικότερους ηγέτες αλλά και το lobbying με τα κέντρα εξουσίας και αποφάσεων στη διεθνή διπλωματία αλλά και το προσωπικό κύρος στο εσωτερικό της χώρας που ξεπερνάει τα κομματικά όρια του χώρου στον οποίο ανήκει.

Στο πλαίσιο αυτό με δεδομένο όπως καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός ότι αν επιλεχθεί τελικά η κ. Μπακογιάννη η χώρας μας θα αποκτήσει και κορυφαίο πόστο στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ( σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Γιούνκερ την προορίζει για αντικαταστάτρια της Κάθριν Άστον) θεωρεί ότι θα είναι αδικαιολόγητη” οποιαδήποτε άλλη απόφαση από τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, ενώ κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει πολλές “απορίες” στο εσωτερικό της παράταξης αλλά και “πικρία” με ένα παραδοσιακό τζάκι της ΝΔ καθώς ίσως θα αξιολογηθεί ως πολιτικός ρεβανσισμός.

Πάντως, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε πριν από μερικές ημέρες με την κ. Μπακογιάννη, δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση υπέρ της υποψηφιότητάς της και αποκλείει και οποιαδήποτε επαφή με οποιοδήποτε κέντρο στην παρούσα πολιτική περίοδο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.