Ειδησεογραφικό site

Τσακαλώτος: Εχω την προσδοκία ότι θα έχουμε καλά νέα σε μία εβδομάδα

27

Είχαμε καλή συζήτηση, υπάρχει κάποια καθυστέρηση, αλλά οι περισσότεροι ήταν ευχαριστημένοι που έγινε τόσο πολλή δουλειά και τόσο οργανωμένα σε τόσο σύντομο διάστημα, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το Eurogroup.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, η πίεση στην Ελλάδα αυξάνεται, επειδή τα πράγματα, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, «τρέχουν» με ταχύτερους ρυθμούς, κι έτσι προκύπτουν συνεχώς νέα θέματα, που, υπό… κανονικές συνθήκες, η Αθήνα θα τα έβρισκε μπροστά της αργότερα.

«Είμαστε λίγο πιεσμένοι» προσέθεσε, «γιατί η ανακεφαλαιοποίηση πηγαίνει γρηγορότερα απ’ όσο περιμέναμε και υπό αυτή την έννοια είμαστε θύματα της επιτυχίας μας, καθώς οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν νωρίτερα και έτσι κάποια θέματα που θα λύναμε αργότερα, θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε τώρα».

Συμπλήρωσε πως «έχουμε μια εβδομάδα, ώστε να κλείσουμε τα θέματα που έμειναν από την πρώτη ομάδα προαπαιτουμένων και να συζητήσουμε ορισμένα πράγματα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το τρίγωνο που αποτελούν ανακεφαλαιοποίηση-διακυβέρνηση τραπεζών και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Εχω την προσδοκία ότι θα έχουμε καλά νέα έως την ερχόμενη Δευτέρα, σημείωσε.

Όπως εξηγούσαν κυβερνητικές πηγές, πρέπει να υπάρξει συμφωνία στο σύνολο των προτάσεων για τα «κόκκινα δάνεια», ρητά, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ πρέπει να υλοποιηθούν και να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση του τραπεζικού τομέα (ιδιαίτερα στο θέμα διοίκηση των τραπεζών), όπου ουκ ολίγες φορές η δομή τους έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους ετέρους.

Ακόμη, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι είναι αναγκαίο να συμφωνηθεί η διάρθρωση και ο τρόπος λειτουργίας του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, έτσι ώστε μέχρι να τα Χριστούγεννα να έχει νομοθετηθεί η λειτουργία του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.