Ειδησεογραφικό site

Τράπεζες προς επιχειρηματίες: Φέρτε πίσω τα δανεικά που βγάλατε έξω! – Υπολογίζονται σε 15 με 18 δισ.

71

Πριν από λίγες ημέρες, γνωστός επιχειρηματίας που στο παρελθόν είχε πάρει ένα μεγάλο δάνειο ύψους περίπου 15 εκατ. ευρώ, δέχτηκε ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από την τράπεζα του.
Του ζητήθηκε να επιστρέψει πίσω ποσό των περίπου 5 εκατ. ευρώ καθώς, όπως διαπιστώθηκε, όχι μόνο δεν είχε χρησιμοποιήσει το δάνειο που έλαβε για να ενισχύσει την επιχείρησή του, αλλά το 2010 όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα «έβγαλε» τα λεφτά στην Ελβετία και τα τόκιζε σε τράπεζα της Γενεύης.
Πρόκειται για μια από τις περίπου 5.000 περιπτώσεις επιχειρηματιών που, ενώ πήραν μεγάλα δάνεια τα προηγούμενα χρόνια εν τούτοις αντί τα επενδύσουν στην επιχείρησή τους, αυτοί τα έκαναν καταθέσεις στο εξωτερικό, σπίτια και πολυτελή αυτοκίνητα.
Το ποσό, έτσι όπως το έχουν υπολογίσει οι τραπεζίτες (σε συνεργασία και με τους οικονομικούς εισαγγελείς και τον ΣΔΟΕ που έχουν πλήρη στοιχεία των εμβασμάτων), είναι πέριξ των 15 έως 18 δισ. ευρω
Οι τραπεζίτες έχουν εστιάσει την προσπάθεια τους κυρίως στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις καθώς έχουν παρατηρηθεί τα φαινόμενα επιχειρηματίες που έλαβαν στο παρελθόν μεγάλα δάνεια σήμερα αδιαφορούν πλήρως για το μέλλον της εταιρίας τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.