Ειδησεογραφικό site

Το «δράμα» του Φάνη Γκέκα-Απαρηγόρητος μετά το χαμένο πέναλτι

93

Όλοι οι Έλληνες ξενύχτησαν χθες το βράδυ. Οι παλμοί είχαν ανέβει επικίνδυνα, η αγωνία χτύπησε κόκκινο. Την ώρα των πέναλτι πολλοί ήταν εκείνοι που δεν άντεχαν να βλέπουν και γύριζαν το κεφάλι τους αλλού ή ακόμα έκλεισαν την τηλεόραση.

Η Εθνική μας μπορούσε να έχει προκριθεί άνετα και να έχει περάσει στους «8», χωρίς να χρειαστεί το ματς να κριθεί στα πέναλτι. Όμως, εκείνη η ώρα έμελλε να είναι η καθοριστική για την ομάδα μας και την τύχη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εχουν γίνει τα επτά πρώτα πέναλτι, η Ελλάδα με την Κόστα Ρίκα βρίσκονται στο 4-3 και ο Φάνης Γκέκας είναι εκείνος που στήνει την μπάλα απέναντι από τα δίχτυα του Κέιλορ Νάβας. Οι Έλληνες θεατές και οι διεθνείς μας κρατούν την ανάσα τους. Το σουτ γίνεται, η μπάλα φεύγει και εκεί το όνειρο τελειώνει.

Ο 34χρονος άσος ξεσπά σε κλάματα, το βάρος του χαμένου πέναλτι τον λυγίζει και προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπό του με τη φανέλα του. Οι συμπαίκτες του τρέχουν κοντά του και τον παρηγορούν, όμως ο διεθνής επιθετικός είναι απαρηγόρητος.

Ο τρόπος που ο Φάνης Γκέκας χτυπούσε τα πέναλτι ήταν εκείνο που τον «πρόδωσε», όπως είπε
ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας, που τόνισε ότι η συνύπαρξή του με τον Έλληνα παίκτη στη Λεβάντε ήταν εκείνη που τον οδήγησε στο να διαλέξει τη σωστή γωνία στη «ρωσική ρουλέτα».

«Τον είδα, θυμήθηκα ότι ήμασταν μαζί στη Λεβάντε και έφερα στο μυαλό μου πώς εκτελεί τα πέναλτι», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, με αυτό το άστοχο σουτ, ο Φάνης Γκέκας, σημείωσε ένα ρεκόρ, που μάλλον δεν θα ήθελε ποτέ του να πετύχει, σημείωσε ο Φάνης Γκέκας.

Αστοχώντας στο τέταρτο πέναλτι της Εθνικής απέναντι στην Κόστα Ρίκα, ο διεθνής φορ έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αστοχεί στη συγκεκριμένη διαδικασία σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Την πρώτη θέση κατέχει ο Φράνκο Μπαρέζι, που ήταν 34 ετών και 70 ημερών όταν απέτυχε με την Ιταλία στον τελικό απέναντι στη Βραζιλία το 1994, ενώ ο Λαρισαίος φορ αστόχησε στα 34 έτη και 37 ημέρες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.