Ειδησεογραφικό site

Τουρκία: Στους 299 οι νεκροί από το δυστύχημα στο ορυχείο Σόμα

57

Τουλάχιστον 299 νεκροί είναι ο νεότερος απολογισμός από το δυστύχημα στο ορυχείο Σόμα της Τουρκίας, ενώ τουλάχιστον 3 ανθρακωρύχοι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στις στοές, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.

«Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 299 νεκρούς. Πιστεύω ότι παραμένουν τρεις ακόμη ανθρακωρύχοι στις στοές», σημείωσε ο Γιλντίζ μιλώντας στους δημοσιογράφους, την ώρα που μια νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο ορυχείο.

«Μια νέα πυρκαγιά προκλήθηκε πριν 45 λεπτά περίπου 300 μέτρα από το σημείο που είναι εγκλωβισμένοι οι ανθρακωρύχοι», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός, εξηγώντας ότι η εξέλιξη αυτή εμποδίζει το έργο των διασωστών.

Οι τρεις εναπομείναντες ανθρακωρύχοι είναι απίθανο να εξακολουθούν να είναι ζωντανοί, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκαν στο ορυχείο της Σόμα στη δυτική Τουρκία.

Το δυστύχημα αυτό προκαλεί από την Τρίτη έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα και έχει πυροδοτήσει ένα νέο μέτωπο εναντίον του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική αστυνομία διέλυσε με τη βία χθες Παρασκευή το απόγευμα και με τη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων τους περίπου 10.000 ανθρώπους που διαδήλωναν στη Σόμα καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας των ανθρακωρύχων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.