Ειδησεογραφικό site

Τι πρέπει να προσέχουμε για να μην πληρώνουμε παραπάνω σε κινητά & Internet

28

«Οδηγό» αποφυγής… φουσκωμένων λογαριασμών κινητών τηλεφώνων για το καλοκαίρι εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Οι υπερχρεώσεις λογαριασμών κινητών τηλεφώνων κυρίως την περίοδο των διακοπών οδήγησαν την ΕΕΤΤ να προχωρήσει σε συστάσεις. Η επιτροπή, προκειμένου ο καταναλωτής να έχει τον έλεγχο των χρεώσεων σε κινητή τηλεφωνία και internet, συστήνει αναλυτική ενημέρωση για:

  • Τυχόν αυτόματη λήψη ενημερώσεων και τη δυνατότητα απενεργοποίησης της αυτόματης σύνδεσης στο Internet.
  • Τη δυνατότητα επιλογής του τρόπου πρόσβασης στο Internet μέσω WiFi ή μέσω του δικτύου του παρόχου σας, καθώς και για τις ισχύουσες χρεώσεις για την πρόσβαση και την ασύρματη μεταφορά δεδομένων που εφαρμόζουν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, προτείνει την απενεργοποίηση της αυτόματης αναζήτησης δικτύου όταν βρίσκονται κοντά στα σύνορα της χώρας ώστε να αποφύγουν ανεπιθύμητες χρεώσεις περιαγωγής.

Για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό προτείνει να επιδείξουν προσοχή για την αυτόματη λήψη ενημερώσεων των εφαρμογών τους μέσω Internet. Ως πρόσθετο μέτρο, μπορεί να απενεργοποιήσει την αυτόματη πρόσβαση της συσκευής του στο Internet και να την ενεργοποιεί όταν το επιθυμεί. Στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να ενεργοποιείται η υπηρεσία «ενημέρωση κατανάλωσης δωρεάν χρόνου ομιλίας, sms ή όγκου δεδομένων».

Για την προστασία του καταναλωτή η ΕΕΤΤ προτείνει επίσης προσοχή κατά τη σύνδεση με ελεύθερα προσβάσιμα, δημόσια ασύρματα τοπικά δίκτυα, κατέβασμα εφαρμογών μόνο από αξιόπιστες πηγές και αποφυγή επισκέψεων σε συνδέσμους των οποίων την προέλευση δεν έχουν ελέγξει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.