Ειδησεογραφικό site

Την αποφυλάκιση του Στάθη Μπούκουρα προτείνουν οι εισαγγελείς

57

Θετικές εισαγγελικές προτάσεις, που αν γίνουν δεκτές από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, θα οδηγήσουν στην αποφυλάκισή του Ευστάθιου Μπούκουρα, έχουν διατυπώσει δύο διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί.

Πρόκειται για τον πρώτο από τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που διατυπώνεται θετική εισήγηση αποφυλάκισης, κάτι που ενδεχομένως να συνδέεται και με την διαφοροποίησή του σε σχέση με τις πράξεις της οργάνωσης από τη στιγμή που προφυλακίστηκε.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Αικατερίνη Ψύρη προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του βουλευτή για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα, η εισαγγελέας Στεφανάτου προτείνει, όσον αφορά την εξακολούθηση της κράτησής του λόγω παρέλευσης εξαμήνου, να σταματήσει αυτή και να του επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

Αντίθετα, το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, απορρίπτει το αίτημα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου για αποφυλάκιση, το οποίο υπέβαλε λόγω παρέλευσης του πρώτου εξαμήνου κράτησής του με τους δικαστές να αποφαίνονται ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Απορριπτικές είναι και οι εισαγγελικές προτάσεις προς το Δικαστικό Συμβούλιο, οι οποίες απαντούν αρνητικά στο αίτημα του Δημήτρη Κουκούτση για αντικατάσταση των περιοριστικού όρου της κατ΄οίκον κράτησης που του επιβλήθηκε μετά την απολογία του και σε αυτά των Νικόλαου Κούζηλου και Γιώργου Γερμενή για αποφυλάκισή τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.