Ειδησεογραφικό site

Τζιχαντιστές κρύβονται πίσω από τη συντριβή του ρωσικού Airbus λέει η Επιτροπή Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ

53

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «βλέπει» ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Μάικλ ΜακΚολ, πίσω από την αεροπορική τραγωδία του ρωσικού Airbus.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Fox News ο ΜακΚολ τόνισε πως όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής «δείχνουν» τρομοκρατική ενέργεια και συγκεκριμένα τοποθέτηση βόμβας.

Βέβαια, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η βλάβη που είχε σημειωθεί το 2001 στην ουρά του αεροσκάφους να προκάλεσε τη συντριβή του.

«Αλλά πιστεύω ότι το πιθανότερο σενάριο και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν μία επίθεση του ΙΚ με εκρηκτικό μηχανισμό στο αεροσκάφος», δήλωσε ο Αμερικανός επικεφαλής της επιτροπής.

Ερωτηθείς αν εκτιμά πως το δυστύχημα συνδέεται με την έκκληση του επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Αιμάν αλ-Ζαουάχρι, για αγώνα κατά της Ρωσίας και της Δύσης μετά την επιχείρηση κατά θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία, ο ΜακΚολ επισήμανε πως την ανακοίνωση για την ανάληψη ευθύνης την εξέδωσε το Ισλαμικό Κράτος κι όχι η Αλ Κάιντα.

«Πιστεύω ότι αυτό το προετοίμαζαν εδώ και καιρό, στο πλαίσιο συνωμοσίας. Το δεύτερο ζήτημα είναι πώς αυτό το πράγμα μπήκε στο αεροσκάφος», πρόσθεσε ο ΜακΚολ.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της επιτροπής δήλωσε πως αν πράγματι άνδρες του ΙΚ βρίσκονται πίσω από την κατάρριψη του Airbus θα πρέπει να οδηγήσει τη Ρωσία να ξανασκεφτεί την επίθεση στη Συρία τη χρήση όπλων κατά της οργάνωσης.

Παράλληλα, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι ΗΠΑ να εντείνουν τον αγώνα τους κατά του ΙΚ, εξηγώντας: «Πιστεύω ότι πρέπει να εντείνουμε αυτόν τον πόλεμο κατά του ΙΚ γιατί «αν σήμερα έχουμε ένα ρωσικό αεροσκάφος, αύριο θα μπορούσε να είναι ένα αμερικανικό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.