Ειδησεογραφικό site

Τεσσάρα του Παναθηναϊκού, βλέπει πρόκριση ο Αστέρας, αγωνία για τον ΠΑΟΚ

60

Δύο στα… τρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης έκαναν το βήμα πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ανατρέψει στη Τούμπα το εις βάρος του 1-0 από τη Ζίμπρου.

Οι «πράσινοι» με χατ τρικ του Μπεργκ ανέτρεψαν το 0-1 της Μίντιλαντ σε επιβλητικό 4-1, που μετατρέπει τη ρεβάνς στη Δανία σε εύκολη υπόθεση.

Όσο για την ομάδα της Αρκαδίας με το 2-0 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ έβαλε τις βάσεις εν όψει του δεύτερου αγώνα στην Κύπρο.

Σόου Μπεργκ με τέσσερα γκολ και όμιλοι για τον Παναθηναϊκό

Με ηγέτη και σκόρερ τον Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-1 τη Μίντιλαντ στο «Απόστολος Νικολαίδης» και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με τέσσερα γκολ εκ των οποίων τα τρία στο πρώτο ημίχρονο (21΄-πεν., 24΄, 45΄, 89΄) ο Σουηδός ανέτρεψε το προβάδισμα που είχε δώσει στους φιλοξενούμενους ο Λαούριντσεν στο 13΄ και έφερε τους «πράσινους» σε θέση ισχύος εν όψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης, στη Δανία.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο. Ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία του Καρέλη που έφυγε μόνος στο 5΄ αλλά καθυστέρησε να πλασάρει και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί και δεν πτοήθηκε ούτε από το γκολ που δέχθηκε στο 13΄. Ο Λαούριντσεν «γέμισε» με φάουλ στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα.

Η απάντηση ήταν άμεση, με τον Καρέλη να κερδίζει πέναλτι από τον Γιάνσεν και τον Μπεργκ να ισοφαρίζει από τη «βούλα» στο 21΄. Τρία λεπτά αργότερα, πάλι οι ίδιοι παίκτες ήταν πρωταγωνιστές με τον Σουηδό να σκοράρει μετά από προσπάθεια του Καρέλη και να «γυρίζει» το ματς. Εως το τέλος του ημιχρόνου οι «πράσινοι» είχαν κι άλλες ευκαιρίες με τη «βολίδα» του Λαγού στο 39΄ και το πλασέ του Μπεργκ στο 41΄. Ο Σουηδός ήταν ασταμάτητος και στο 45΄ διαμόρφωσε το 3-1 με άριστο «τελείωμα» μετά από μακρινή πάσα του Τριανταφυλλόπουλου.

Οι δύο επιθετικοί του Παναθηναϊκού ήταν σε απίστευτη μέρα και συνέχισαν να ταλαιπωρούν τους αμυντικούς της Μίντιλαντ με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου. Στο 46΄ ο Καρέλης και στο 49΄ ο Μπεργκ έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να αυξήσουν το σκορ, ενώ στο 58΄ ο Σβιατσένκο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, όταν ανέτρψε τον Καρέλη που έφευγε επικίνδυνα σε αντεπίθεση.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου τράβηξαν το πόδι από το γκάζι, ωστόσο έφτασαν σε τέταρτο γκολ στο 89΄ με τον Μπεργκ απλώς να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα (αν και η UEFA το χρεώνει αρχικά ως αυτογκόλ στον Λαούριντσεν) μετά την προσπάθεια του Νάνο και την κόντρα πάνω στον Λαούριντσεν. Το 4-1 ουσιαστικά στέλνει από σήμερα στους ομίλους την ελληνική ομάδα, η οποία στη ρεβάνς δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Τριανταφυλλόπουλο που αποβλήθηκε με δύο κίτρινες μέσα σε ένα πεντάλεπτο (77΄-81΄).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Μέντες, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ζέκα, Λαγός (78΄ Μπούι), Πράνιτς, Καρέλης (78΄ Πέτριτς), Ντίνας (67΄ Ατζαγκούν), Μπεργκ.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ (Γκλεν Ρίντερσχολμ): Χάουγκαρντ, Λάουριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκοχ, Γιένσεν, Πόουλσεν, Σίστο, Χασάν (60΄ Λάρσεν), Ουζοτσούκβου, Ράσμουσεν (22΄ Ονουάτσου, 85΄ Γιάνσεν), Ίγκμπουν.

Ψάχνει τη… Τούμπα ο ΠΑΟΚ μετά το 1-0 της Ζίμπρου

Τα εύκολα δύσκολα θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του Europa League, ύστερα από την ήττα με 1-0 που γνώρισε στη Μολδαβία από την Ζίμπρου. Ετσι πλέον θα κληθεί στον επαναληπτικό της να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπουργκίου στο 80′.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή και τις ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ, κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Αμυντικός ο προσανατολισμός, στο ίδιο διάστημα, της Ζίμπρου, η οποία κατέβαλε προσπάθεια να φανεί απειλητική μπροστά στα καρέ του Γλύκου, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, με αντεπιθέσεις.

Κορυφαία φάση για τον «Δικέφαλο» ήταν το δοκάρι στο 37’ σε κεφαλιά του Κατσικά, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μακ. Αρκετά νωρίτερα (5’), δυνατό σουτ του Κίτσιου έδιωξε σε κόρνερ ο Ρούσου, ενώ με όμοιες προσπάθειες (38’, 44’) ο Μακ έστειλε την μπάλα άουτ.

Αμυντικά κενά του ΠΑΟΚ έδωσαν χώρο για μεγαλύτερη δράση των γηπεδούχων στο εικοσάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, με την κινητικότητά τους να μεταφράζεται αρχικά σε δύο σουτ, ένα στο 52’, με τον Σπατάρου, που κατέληξε άουτ και ένα στο 69’, με τον Κλίμοβιτς, που μπλόκαρε ο Γλύκος.

Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, οι Μολδαβοί, όμως, δεν εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα στο 80’ με τον Μπουργκίου. Ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των παικτών του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά, μετά από κόρνερ, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στο 90’ η Ζίμπρου έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Αλεξέεφ, ο οποίος με σουτ στην κίνηση σημάδεψε το δοκάρι.

ΖΙΜΠΡΟΥ ΚΙΣΙΝΑΟΥ (Ολεγκ Κουμπάρεφ): Ρούσου, Μπουργκίου, Ερχάν, Κλίμοβιτς, Πάβλιουτσεκ, Αμανί (69’ Αλεξέεφ), Βρεμέα, Γκρόσου, Τσετίν (82’ Ντιαλό), Τζαρντάν, Σπατάρου (61’ Βισνάκοφς).

ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου (78’ λ.τρ. Σπυρόπουλος), Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρατς, Τζιόλης (67’ Μάρτενς), Μαντούρο, Κάτσε, Μακ (67’ Περέιρα), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Τεράστιο βήμα πρόκρισης ο Αστέρας, 2-0 την Μακάμπι Τελ Αβίβ

Βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του έκανε ο Αστέρας, καθώς στον α’ αγώνα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης νίκησε στην Τρίπολη 2-0 την Μακάκμπι Τελ Αβίβ.

Τα γκολ σημείωσαν ο Μάσα στο 29′ και ο Ζησόπουλος στο 47′ και όλα δείχνουν ευνοϊκά για τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη που έχουν τη ρεβάνς στις 28 Αυγούστου στη Λάρνακα.

Στην αρχή οι δύο ομάδες επέλεξαν ένα κλειστό παιχνίδι και μόνο κάποια σποραδικά σουτ έκαναν την εμφάνισή τους που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους δύο τερματοφύλακες. Ωσόσο, η ελληνική ομάδα «προειδοποίησε» στο 17′ όταν ο Ρόλε με δυνατό σουτ υποχρέωσε τον Χουάν Πάμπλο σε δύσκολη απόκρουση και «χτύπησε» στο 29′ όταν με δυνατό σουτ του Μάσα, άνοιξε το σκορ.

Με ένα σουτ του Ράντι στο 42′, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο και με ένα δεύτερο γκολ του Αστέρα ξεκίνησε το β’ καθώς στο 47′ και σε φάση διαρκείας, ο Μάσα γύρισε την μπάλα και ο Ζησόπουλος με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

Στη συνέχεια η Μακάμπι προσπάθησε να βγει μπροστά και απείλησε δύο φορές την εστία του Θεοδωρόπουλου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 53′ με σουτ του Ζάχαβι και στο 57′ με τον Μπεν Μπασάτ που μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά αστόχησε σε κενή εστία!

Ο Αστέρας «απάντησε» στο 79′ με ένα σουτ του Ντε Μπλάσις που έφυγε δίπλα από το δοκάρι κι έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Μπαράλες στο 85′, όταν απέναντι από τον Χουάν Πάμπλο επιχείρησε μια κακή «λόμπα».

Μάλιστα αυτή την αστοχία, παρ’ ολίγο να την πληρώσει η αρκαδική ομάδα, όταν στο επόμενο λεπτό ο Ζάχαβι βρέθηκε απέναντι στον Θεοδωρόπουλο, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Ετσι το 2-0 παρέμεινε και αποτελεί ένα «καθαρό» σκορ για την αρκαδική ομάδα, εν όψει της ρεβάνς στη Λάρνακα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπεν Μασάτ, Κάρλος Γκαρσία, Αλμπερμαν, Ιγκιεμπόρ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι (87′ Τιε Μπι), Γκοϊαν, Μουνάφο, Ουσέρο, Ρόλε (70′ Σανκαρέ), Ζησόπουλος, Kουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Μάσα (79′ Μπαράλες).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Όσκαρ Γκαρσία): Χουάν Πάμπλο, Σπούνγκιν, Τίμπι, Κάρλος Γκαρσία, Αλμπερμαν, Ζάχαβι, Ραντί (86′ Λουγκάσι), Μίκα (76′ Μπεν Χαϊμ), Γέινι, Ιγκιεμπόρ, Μπεν Μπασάτ (66′ Πρίκα).

Τα σχόλια είναι κλειστά.