Ειδησεογραφικό site

Τελευταίο ντιμπέιτ: Γιούνκερ και Σουλτς καλούν τους Ευρωπαίους να μην στηρίξουν τον εξτρεμισμό

73

Η άνοδος των εξτρεμιστών στην Ευρώπη βρέθηκε στο επίκεντρο της τελευταίας τηλεμαχίας Γιούνκερ-Σουλτς, η οποία διοργανώθηκε από το γερμανικό κανάλι ARD. Οι δύο επικρατέστεροι για την προεδρία της Κομισιόν κάλεσαν τους πολίτες της ΕΕ να καταψηφίσουν τα εξτρεμιστικά κόμματα, καθώς και να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

«Αν εκλεγόμουν πρόεδρος της Επιτροπής μόνο επειδή οι εξτρεμιστές με ψήφισαν, θα παραιτούμουν από τη θέση» δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν θα εκλεχθώ από φασίστες, ρατσιστές, από όσους τάσσονται εναντίον ανθρώπων επειδή δεν τους συμπαθούν» ξεκαθάρισε ο τέως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος προέτρεψε τους συμπατριώτες του να προσέλθουν στις κάλπες, ώστε να εμποδίσουν το ακροδεξιό Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα να κερδίσει έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Πιστεύω ότι αποτελεί καθήκον όσων πιστεύουν στη δημοκρατία στη Γερμανία να εξασφαλίσουν με την ψήφο τους ότι οι προπαγανδιστές της ιδεολογίας του Χίτλερ δεν θα σπιλώσουν το όνομα της Γερμανίας στο Ευρωκοινοβούλιο» δήλωσε ο Σούλτς, υποψήφιος των Σοσιαλιστών.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης, οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε θέματα όπως η ανεργία και η ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, και οι δύο εξέφρασαν το σκεπτικισμό τους σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.