Ειδησεογραφικό site

Τα 10 πολιτιστικά γεγονότα που περιμένουμε το 2015

60

Ο νέος χρόνος υπόσχεται πολλές πολιτιστικές συγκινήσεις, σε όλους τους πολιτιστικούς τομείς. Θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά και μουσική.

Ο Άμλετ δια χειρός Χουβαρδά:

Ο νέος χρόνος ξεκινάει πολύ καλά, με μια πολυαναμενόμενη παράσταση να «ανοίγει» στις 19 Ιανουαρίου. Ο Χρήστος Λούλης θα ενσαρκώσει στην σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών τον εμβληματικό ρόλο, το «Έβερεστ» των ρόλων, τον Άμλετ. Γερτρούδη η Αμαλία Μουτούση, Οφήλια η Άλκηστη Πουλοπούλου. Όλα αυτά κάτω από το σκηνοθετικό χέρι του Γιάννη Χουβαρδά στην πρώτη του συνεργασία με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι δούλες του Ζαν Ζενέ

Σε σκηνοθεσία Bruce Myers, μια παράσταση που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στο θέατρο έρχεται με την Λέν Παπαληγούρα στο πρωταγωνιστικό ρόλο. Δύο υπηρέτριες, η Σολάνζ και η Κλαίρ, σχεδιάζουν τον φόνο της κυρίας τους παρασυρόμενες σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας, βασανίζοντας η μια την άλλη. Εγκλωβίζονται σε μια φαντασίωση αλλαγής προσώπων και ταυτοτήτων που τις οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. Στο εθνικό Θέατρο.

Stars Wars episode VII

Τριάντα χρόνια μετά, ο George Lucas ξαναχτυπά και φυσικά μικροί μεγάλοι περιμένουμε με τεράστια αγωνία την έβδομη στη σειρά ταινία. Αρχικά ο Λούκας είχε γράψει ένα σενάριο το οποίο σκεφτόταν να το κάνει 9 ταινίες, τελικά όμως κατάφερε να φτιάξει 6. Έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να βγει καινούρια ταινία Star Wars. Το 1977 λοιπόν με περιορισμένο προϋπολογισμό αποφάσισε από τις 9 ταινίες να ξεκινήσει με το κομμάτι του σεναρίου που περιγράφεται στην πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε. Δημιούργησε έπειτα τη συνέχεια «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» το 1980 και τελείωσε την πρώτη τριλογία το 1983 με την «Επιστροφή των Τζεντάι». Έκτοτε δημιουργήθηκε και η παράδοση ότι κάθε ταινία απείχε από την επόμενη σε κυκλοφορία 3 χρόνια.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στα τέλη του χρόνου, αλλά το trailer της ήδη κυκλοφόρησε.

Πενήντα αποχρώσεις του γκρί

Μετά την τεράστια εκδοτική επιτυχία, η ταινία που έκανε το bdsm και το kinky sex mainstream, έρχεται στις αίθουσες και υπόσχεται καυτές σκηνές. Ήδη οι πρώτες σκηνές φανερώνουν μια πολύ… αισθησιακή ταινία.

James Bond «Spectre»:

Είναι η χρονιά του James Bond και πάλι. Η τελευταία ταινία του Daniel Craig, με την συμμετοχή δύο θηλυκών που αναστατώνουν, Monica Bellucci και Lea Seydoux να τον πλαισιώνουν. Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στα μέσα του 2015.

Black Keys

Το συγκρότημα με τους εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς έρχεται στην Αθήνα για πρώτη φορά τον Μάιο.

Richard Wagner: Τριστάνος και Ιζόλδη

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανεβάζει στο Μέγαρο Μουσικής για πρώτη φορά το εμβληματικό έργο του richard Wagner, Τριστάνος και Ιζόλδη. Ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας, «το απόλυτο έργο τέχνης» όπως έχει χαρακτηριστεί, ένα αριστούργημα της μουσικής του Ρομαντισμού, έργο πυρετώδους συναισθηματικής φόρτισης, που με τις καινοτομίες του στην αρμονία άλλαξε την πορεία της μουσικής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.