Ειδησεογραφικό site

Ταινία τρόμου η σύλληψη Μαζιώτη στην καρδιά της Αθήνας – Πανικός από την ανταλλαγή πυρών και τους αιμόφυρτους τραυματίες

62

Μετά από αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς συνελήφθη το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας ο καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης, που πιθανότατα ετοιμαζόταν για ληστεία σε τράπεζα στο Μοναστηράκι, μαζί με άλλους  δύο συνεργούς του.

Η σύλληψη ήταν επεισοδιακή καθώς  εκείνη την ώρα, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, ήταν σε εξέλιξη αιφνιδιαστική επιχείρηση της αστυνομίας για το παραεμπόριο και η περιοχή ήταν γεμάτη ένστολους.

Με το που δόθηκε σήμα από το συναγερμό , αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους ληστές. Ο Μαζιώτης, σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, πέταξε μια χειροβομβίδα που κρατούσε εναντίον των αστυνομικών, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, θραύσματα της οποίας τραυμάτισαν τον αστυνομικό.Οι αστυνομικοί απάντησαν άμεσα στα πυρά και από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός Τουρίστας.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Μαζιώτης έτρεξε και μπήκε σε ένα ταξί. Ο οδηγός ξεκίνησε να οδηγεί ωστόσο λίγο παρακάτω οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έστησαν μπλόκο και τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο.

Πάντως η Αστυνομία διαψεύδει ότι ο Μαζιώτης έριξε χειροβομβίδα εναντίον των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, όπως και ότι ο εντοπισμός του συνέβη τη στιγμή που ετοιμαζόταν να ληστέψει τράπεζα επί της οδού Μητροπόλεως.

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης, που ετοιμαζόταν να μπει σε ένα κατάστημα με εκδρομικά είδη, είχε μαζί του μια χειροβομβίδα η οποία βρέθηκε, αλλά δεν την χρησιμοποίησε καθώς ήταν προφανές ότι θα προκαλούσε εκατόμβη μέσα σε τόσο μεγάλο πλήθος που κινούνταν σε έναν από τους πιο κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας.

Επίσης, προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί από ποια όπλα επήλθαν οι τραυματισμοί των δυο άτυχων τουριστών που, ωστόσο, φαίνεται κατ’ αρχήν ότι δεν είναι σοβαροί. Πάντως, άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν συλλέξει τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς και τους έστειλαν για εξερεύνηση στα εργαστήρια, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τα βλήματα που θα αφαιρέσουν οι γιατροί από τους τραυματίες.

Φρούριο ο Ευαγγελισμός

Στον θάλαμο κρατουμένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μεταφέρθηκε ο Νίκος Μαζιώτης, μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε στο δεξί ώμο απο τον ορθοπαιδικό κ. Χρήστο Γαρνάβο.

Κατά πληροφορίες, το τραύμα που έφερε ο Μαζιώτης αποδείχτηκε ότι ήταν απολύτως αντιμετωπίσιμο και σε κάθε περίπτωση λιγότερο σοβαρό απο ότι αναμενόταν με βάση την αρχική εκτίμηση ότι είχε πληγεί η βραχιόνιος αρτηρία του δεξιού χεριού και ώμου.

Στη συγκεκριμένη περιοχή ο τραυματισμός μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια του μέλους, ωστόσο στην περίπτωση του Μαζιώτη φαίνεται πως η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ο ασθενής εκτιμάται ότι θα χρειαστει να παραμείνει νοσηλευόμενος στον «Ευαγγελισμό» ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Yπενθυμίζεται ότι στον 10o όροφο υπάρχει δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις, από την περίοδο της νοσηλίας του Σάββα Ξηρού.

maziotis5
Ο Νίκος Μαζιώτης με αίματα στον δρόμο

maziotis1

Ο τραυματισμένος  αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο στην Κατεχάκη.

maziotis2

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαζιώτης θεωρείται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και παρέμενε άφαντος από το 2011, μετά την αποφυλάκισή του, λόγω της παρέλευσης του 18αμηνου της προσωρινής του κράτησης.

Τηλεφώνημα Σαμαρά στον Κικίλια για τον Μαζιώτη-Τα συγχαρητήρια και του Δένδια

Στον Βασίλη Κικίλια τηλεφώνησε αμέσως μόλις έμαθε τα νέα της σύλληψης ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο αεροπλάνο και ταξιδεύει προς Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής. Ο Αντώνης Σαμαράς αφού συνεχάρη τον υπουργό για την τεράστια επιτυχία του ζήτησε να έχει συνεχή ενημέρωση για όσα συμβαίνουν αλλά και να γίνουν προσεκτικές κινήσεις.

Τα εύσημά του στον Βασίλη Κικίλια και στην ΕΛΑΣ έδωσε  και ο Νίκος Δένδιας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ο υπουργός Ανάπτυξης έγραψε

«Συγχαρητήρια στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τη μεγάλη επιτυχία της σύλληψης Μαζιώτη»

Επίσκεψη υπουργών Υγείας και Τουρισμού στον τραυματισμένο Αυστραλό τουρίστα

episkepsi-upourgonΤον 19χρονο Αυστραλό τουρίστα, που τραυματίστηκε ελαφρά, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής του θεωρούμενου ως ηγετικού στελέχους του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη με αστυνομικούς, επισκέφθηκαν στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» οι υπουργοί, Υγείας Μάκης Βορίδης και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Δίνοντας την εικόνα για την υγεία του 19χρονου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε αφαιρέθηκαν δύο θραύσματα από σφαίρα τα οποία βρίσκονταν στο κάτω μέρος του ποδιού του, στο ύψος του αστραγάλου. Δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

«Θα μείνει στο νοσοκομείο να νοσηλευτεί για καθαρά προληπτικούς λόγους και, όπως μας ενημέρωσαν, αύριο θα συνεχίσει για τον τουριστικό του προορισμό ο οποίος είναι η Μύκονος. Του ευχηθήκαμε ταχεία ανάρρωση. Παρείχαμε όσα έπρεπε να παρασχεθούν. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει τις διακοπές του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό το περιστατικό θα είναι ένα ατυχές, άσχημο περιστατικό το οποίο του συνέβη αλλά θα το ξεχάσει με καλές εντυπώσεις τις οποίες θα έχει από τον τόπο μας το επόμενο χρονικό διάστημα» είπε ο κ. Βορίδης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.