Ειδησεογραφικό site

Στ. Θεοδωράκης: «Οι παλιές συνταγές δεν μπορούν να βοηθήσουν»

34

Σε ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης «που θα εμπνεύσει την κοινωνία θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο», καλεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, μέσα από την ημερίδα-σταθμό για το Ποτάμι που διεξάγεται σήμερα στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».
Κάνοντας λόγο για ένα σχέδιο που πρέπει να γίνει το νέο μας «Κοινωνικό Συμβόλαιο», ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «μαγικές λύσεις» δεν υπάρχουν για το μέλλον καθώς «τέλειωσαν οι εποχές των διαπιστώσεων και της μεμψιμοιρίας και ήρθε η εποχή της δημιουργικής αισιοδοξίας, του σχεδίου, του δυναμισμού, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη οι παλιές συνταγές δεν μπορούν να βοηθήσουν ούτε τα παλιά ούτε τα νέα κόμματα, «γιατί η κατάρρευση του παλιού μεταπολιτευτικού συστήματος επιβάλει να είμαστε έτοιμοι για λύσεις διακυβέρνησης, ακούγοντας «όλους αυτούς που προσφέρουν στον τόπο με τις ιδέες τους και τις πράξεις τους».
«Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε όλα αυτά που δεν αφήνουν την χώρα να πάει μπροστά. Από τις δικές μας ίσως συνήθειες μέχρι τις καταστροφικές αποφάσεις της πολιτικής», αναφέρει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.