Ειδησεογραφικό site

Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου εγκαινιάζει το Εθνικό

34

Εργαστήριο συγγραφής νέου μονόπρακτου θεατρικού έργου διοργανώνουν το Εθνικό θέατρο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Σωτήρης Χατζάκης, με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής δραματουργίας και την ανάδειξη νέων θεατρικών συγγραφέων.

Το στούντιο του Εθνικού Θεάτρου απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ή να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στη θεατρική συγγραφή με τη βοήθεια καταξιωμένων θεατρικών συγγραφέων και ανθρώπων του θεάτρου.

Στο στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου – το οποίο θα συντονίζει ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης – θα διδάξουν οι Μηνάς Βιντιάδης (δημοσιογράφος, συγγραφέας), Βασίλης Κατσικονούρης (θεατρικός συγγραφέας, εκπαιδευτικός ) και Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης (πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας). Οι διδάσκοντες θα καλέσουν επίσης καλλιτέχνες και λογοτέχνες της δικής τους επιλογής, που θα πραγματοποιήσουν συμπληρωματικά μαθήματα.

Το στούντιο θα έχει τρίμηνη διάρκεια (96 διδακτικές ώρες – από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 10 Μαΐου) και θα διεξάγεται κάθε Σαββατοκύριακο από τις 12.00 έως τις 16.00 (με εξαίρεση το Πάσχα, 11 – 12 Απριλίου).

Οι διδάσκοντες συγγραφείς, ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του Εθνικού θεάτρου και θεατρικός συγγραφέας, Αντώνης Κούφαλης, καθώς και ο υπεύθυνος δραματολογίου του Εθνικού Θεάτρου, Σάββας Κυριακίδης θα επιλέξουν τα τρία πληρέστερα και πιο ενδιαφέροντα μονόπρακτα που θα προκύψουν από αυτήν την τρίμηνη εργασία.
Τα τρία έργα που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν στη σκηνή του Εθνικού, με τη μορφή αναλογίου από σκηνοθέτες και ηθοποιούς που θα υποδείξει η καλλιτεχνική διεύθυνση. Η παρουσίασή τους θα γίνει σε μία ημέρα ειδικά αφιερωμένη στον συγκεκριμένο σκοπό.

Οι θεατές των έργων, κατόπιν ψηφοφορίας, θα δώσουν το Βραβείο Κοινού του Εθνικού θεάτρου στο μονόπρακτο που θα κερδίσει την προτίμησή τους. Παράλληλη ψηφοφορία θα διεξάγεται και ηλεκτρονικά, μέσω του λογαριασμού facebook του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο θα αναρτηθούν τα επιλεγμένα έργα.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο στούντιο καλούνται να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], έως τις 20 Ιανουαρίου, θεατρικό κείμενο με θέμα «Η συνάντηση» σε οποιοδήποτε ύφος ή μορφή επιθυμούν (μονόλογος ή διάλογος), που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 500 λέξεις και βιογραφικό σημείωμα έως 150 λέξεις (με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας).

Το κόστος συμμετοχής στο στούντιο του Εθνικού Θεάτρου είναι 150 ευρώ κατ’ άτομο και θα καταβάλλεται εφ’ άπαξ, από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Τα θεατρικά κείμενα που θα αποστείλουν οι ενδιαφερόμενοι θα αξιολογηθούν από επιτροπή αποτελούμενη από τους διδάσκοντες καθηγητές και τον υπεύθυνο δραματολογίου του Εθνικού, Σάββα Κυριακίδη. Οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.