Ειδησεογραφικό site

Στους δρόμους βγήκαν οι ένστολοι – Κινητοποίηση κατά των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα ασφαλιστικά τους ταμεία

49

Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα ασφαλιστικά τους ταμεία πραγματοποιούν σήμερα στην Αθήνα οι ένστολοι.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή.  Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Σε σχετική τους ανακοίνωση οι ένστολοι αναφέρουν ότι στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται επώδυνες διατάξεις για τα ασφαλιστικά τους ταμεία που «τα οδηγούν ουσιαστικά στη διάλυσή τους με ολέθριες συνέπειες στη λειτουργία και των τριών Σωμάτων».

Στην κινητοποίηση παίρνουν μέρος αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, αλλά και στρατιωτικοί. Όλοι τους διαμαρτύρονται και για τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση των αποδοχών τους.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας δήλωσε ότι αντιπροσωπεία των ενστόλων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατανόησε τις απόψεις τους.

Σχετικά με τη μη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ ανέφερε πως «δεν είναι θύμα αποκατάστασης μιας επαγγελματικής ομάδας είναι θέμα δημοκρατίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.