Ειδησεογραφικό site

Στις ανακρίτριες σήμερα οι προφυλακισμένοι Μιχαλολιάκος, Λαγός και Παππάς

54

Αντιμέτωπος με τις ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής (Χ.Α) θα βρεθεί σήμερα ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος θα μεταχθεί από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο της Αθήνας, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός του Ν. Μιχαλολιάλου στο Εφετείο από τη φυλακή θα μεταφερθούν και οι επίσης προσωρινά κρατούμενοι βουλευτές της Χ.Α Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς, οι οποίοι έχουν κληθεί και εκείνοι σε συμπληρωματική απολογία.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Λαγός, θα απολογηθεί για την ίδια κατηγορία με αυτή που αντιμετωπίζει ο Ν. Μιχαλολιάκος δηλαδή το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί για το πλημμέλημα της παράνομης οπλοκατοχής αλλά και για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων. Οι κατηγορούμενοι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου και του Ν. Μιχαλολιάκου φέρονται αποφασισμένοι μάλιστα να απολογηθούν και να μην ζητήσουν προθεσμία, όπως έχουν το δικαίωμα από το νόμο.

Για τις 9 και 10 Ιουλίου, αντίστοιχα, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες οι βουλευτές της X.Α, Νίκος Μίχος και Ηλίας Κασιδιάρης, οι οποίοι επίσης είχαν κληθεί να απολογηθούν συμπληρωματικά από τις ειδικές ανακρίτριες.

Μάλιστα, ο Ηλ. Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ανακριτικό γραφείο, χθες, δήλωσε ότι τον προσβάλλει ο χαρακτηρισμός της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης. Ο βουλευτής της Χ.Α που κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή, ανέφερε στις ανακρίτριες: «Θεωρώ το χαρακτηρισμό του κόμματος «Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση», όπως έχω αναγνώσει στην κλήση που έλαβα, καθώς και σε πολλά σημεία της δικογραφίας, ως πράξη παράνομη, αντισυνταγματική καθώς και προσβάλλουσα τις 540.000 των ψηφοφόρων του κόμματος και εμένα προσωπικώς ως βουλευτή και εκπρόσωπο του ελληνικού λαού. Θεωρώ επίσης τις αποδιδόμενες εν γένι κατηγορίες προσβάλλουσες την προσωπικότητά μου και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου. Εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσω και το σχετικό απόσπασμα των σημερινών πρακτικών της Βουλής όπου και κατήγγειλα την εν λόγω ενέργεια, του χαρακτηρισμού του κόμματος μου ως «εγκληματική οργάνωση», που θεωρώ ότι αντιβαίνει σε βασικές διατάξεις του Συντάγματος».

Μετά την λήψη των συμπληρωματικών απολογιών αναμένεται να πέσει και η αυλαία της ανάκρισης για την υπόθεση της Χ.Α. και η σχετική δικογραφία να διαβιβαστεί στο δικαστικό συμβούλιο για την έκδοση βουλεύματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.