Ειδησεογραφικό site

Στην εσωτερική αγορά της ΕΕ προωθούνται ελληνικά αγροτικά προϊόντα

48

Δύο συμβάσεις που αφορούν σε δράσεις στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας σημαντικών προϊόντων της xώρας, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στην προώθηση των εξαγωγών φρέσκων φρούτων (ροδάκινα και πορτοκάλια) προς Σουηδία, Φιλανδία, Δανία και Ουγγαρία, με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη αφορά στην προώθηση των προϊόντων λάδι ΠΓΕ Θάσου, ελιά θρούμπα ΠΟΠ Θάσου, ξινόμαυρο ΠΟΠ Νάουσας, κασέρι ΠΟΠ, λαδοτύρι Μυτιλήνης ΠΟΠ και φγέτα ΠΟΠ στην εσωτερική αγορά της ΕΕ και συγκεκριμένα στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, με προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ.

Οι εν λόγω δράσεις συγχρηματοδοτούνται κατά 50% από την ΕΕ, 20% από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 30% από τους συμβαλλόμενους φορείς.

«Η πρόσφατη περιπέτεια της χώρας, της ΕΕ και του δυτικού κόσμου στο σύνολό του» δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος, «με τον αποκλεισμό των αγροτικών μας προϊόντων από τη ρωσική αγορά, καταδεικνύει τη σημασία δράσεων εξωστρέφειας και προώθησης των προϊόντων μας, τόσο στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά, όσο και στις αγορές τρίτων χωρών».

Το υπουργείο, όπως πρόσθεσε, έχει θέσει στο επίκεντρο των προσπαθειών του, τόσο στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, όσο και του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 ταυτόχρονα με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την προώθηση των υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, στις μεγάλες διεθνείς αγορές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.