Ειδησεογραφικό site

Στην Δικαιοσύνη κατά Βαξεβάνη ο Αθανασίου

43

Στην Δικαιοσύνης θα προσφύγει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου για τα ψευδή και συκοφαντικά,όπως υποστηρίζει, δημοσιεύματα του Κώστα Βαξεβάνη στο δεκαπενθήμερο περιοδικό Hot Doc που εκδίδει.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αντικρούει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι απένειμε χάρη σε εμπόρους ναρκωτικών και καταδικασμένους για να διοριστούν στο Δημόσιο και ότι δεν πληρώνει χαράτσι.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασίου αναφέρει σε μακροσκελή δήλωσή του:

«Μετά την κατάρρευση των ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών περί δήθεν «ψευδούς δηλώσεως του πόθεν έσχες μου», το οποίο έχει ελεγχθεί από το 2007 τέσσερις φορές από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπουργούς Δικαιοσύνης και αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Βαξεβάνης και οι εντέχνως κρυπτόμενοι υποβολείς του, κατέφυγαν, σε νέο άθλιο δημοσίευμα ότι δήθεν, ως υπουργός Δικαιοσύνης, απένειμα Χάρη σε καταδικασμένους εμπόρους ναρκωτικών. Μάλιστα, η εμπάθεια τους έφθασε στο σημείο να περιλάβουν στο δημοσίευμα περιπτώσεις που είχαν αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από προκατόχους μου.

Ως γνωστόν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν απονέμει χάρη. Οι εμπνευστές και ο ανωτέρω συντάκτης του άθλιου αυτού δημοσιεύματος, γνωρίζουν και πολύ καλά μάλιστα, ότι η απονομή Χάρης σε πολίτες, που έχουν καταδικαστεί, αποτελεί, αποκλειστικά, συνταγματικό προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο ασκεί, αφού προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων, το οποίο αποτελεί σημαντικό θεσμό του Κράτους Δικαίου και συγκροτείται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τέσσερις ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς και δύο υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τη γνωμοδότηση αυτή διαβιβάζει υποχρεωτικά προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός της Δικαιοσύνης, ακόμη και όταν διαφωνεί με αυτή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυριαρχικά, αποφασίζει αν θα δοθεί ή όχι χάρη, ότε και εκδίδεται σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Όσον αφορά τα περί μη πληρωμής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. (χαρατσιού) για υπόγεια μη ηλεκτροδοτούμενη αποθήκη μισθωμένη στο Δήμο, τέτοια υποχρέωση για τον ιδιοκτήτη δεν υπάρχει, σύμφωνα με το άρθρο 53 του Ν. 4021/2011.

Η προσωπική διαδρομή, το έργο και η ακεραιότητα μου είναι γνωστά σε όλους και τέτοιου είδους επιθέσεις ούτε με πτοούν ούτε θα ανακόψουν το έργο μου στο Υπουργείο.

Για όλες τις συκοφαντίες του κ. Βαξεβάνη και των συνεργατών του θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.