Ειδησεογραφικό site

Σταθερό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και 7κομματική Βουλή δείχνει το εβδομαδιαίο “βαρόμετρο” της Pulse για το Action24

45

dimoskopisi-pulse

Στο 5% είναι διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Action24. Μάχη στήθος με στήθος συνεχίζουν να δίνουν ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Χρυσή Αυγή. Κλείνει η «ψαλίδα» Σαμαρά-Τσίπρα για την καταλληλότητα.

Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες καταδεικνύει η τρίτη κατά σειρά δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για το Action24 και την εκπομπή Evening Report, του Γιώργου Κουβαρά. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 5ης και 6ης Δεκεμβρίου 2014, σε πανελλαδικό δείγμα 1007 πολιτών άνω των 18 ετών και με πιθανότητα στατιστικού σφάλματος της τάξης του +/- 3%.

Στην «Πρόθεση Ψήφου» η Νέα Δημοκρατία χάνει μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή ποσοστιαία μονάδα. Αυξάνεται το ποσοστό των Λευκών και Άκυρων καθώς και εκείνο των Αναποφάσιστων.

Το ΠΑΣΟΚ, αν και έχει απώλεια μισής ποσοστιαίας μονάδας, εξακολουθεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Απώλεια μισής μονάδας όμως υπάρχει και για το «Ποτάμι».

Στο ερώτημα «Ποια κυβέρνηση θα μπορούσε με ασφάλεια να μας βγάλει από τα μνημόνια» το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν πως θα είναι μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ και εκείνων που πιστεύουν πώς θα είναι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς το ίδιο με 24%, ενώ, το 28% των ερωτηθέντων εκτιμά πώς «καμία από τις δύο κυβερνητικές εκδοχές δεν διασφαλίζει την ασφαλή έξοδο από τα μνημόνια» .

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ερώτημα για το «Πότε θα πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές. Άμεσα, εντός του 2015 ή το 2016;»  με τους πολίτες να επιλέγουν σε ποσοστό 32% την άμεση προσφυγή στις κάλπες, το 23% να επιλέγουν εκλογές εντός του 2015 και το 26% εκλογές το 2016.

Στην «Παράσταση νίκης» το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν πως νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει ενώ ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να καταγράφεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με την ψαλίδα ωστόσο να κλείνει και τη διαφορά με τον Αλέξη Τσίπρα να περιορίζεται στις 3 μονάδες.

Untitled-2

Untitled-3

Untitled-4

Untitled-5

Untitled-6

Untitled-7

Untitled-8

Untitled-9

Untitled-10

Untitled-11

Untitled-12

Untitled-13

Untitled-14

Untitled-15

Untitled-16

Untitled-17

Untitled-18

Untitled-19

Untitled-20

 

Πηγή: action24.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.