Ειδησεογραφικό site

Σπηλιωτόπουλος στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Ναι στη σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ»

48

«Παραδέχομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νικητής των ευρωεκλογών, ωστόσο η νίκη του δεν είναι λαμπρή ώστε να οδηγηθεί σε ανατροπή η πολιτική σκηνή» δήλωσε στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο.

«Από την κάλπη στάλθηκε ένα μήνυμα και προς την κυβέρνηση και προς την αντιπολίτευση. Στην κυβέρνηση δώσανε μια πίστωση χρόνου και στην αντιπολίτευση το μήνυμα ήταν δεν θέλουμε ανατροπή».

Ταυτόχρονα έκανε άνοιγμα στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά:…«δεν υπήρξα ποτέ δογματικός, μπορώ να σταθώ στο οποιοδήποτε μήνυμα στέλνουν οι πολίτες. Στα μείζονα και στα σημαντικά πρέπει να δούμε αυτά που μας ενώνουν».

Πρόσθεσε πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα βήμα πιο κοντά στις θέσεις της κυβέρνησης, τότε θα μπορούσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσουν.

Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ο κ. Σπηλιωτόπουλος εμφανίστηκε θετικός: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διάθεση να συζητήσει με την κυβέρνηση, είναι θετικό, έχω την εντύπωση ότι δεν το θέλει όμως. Το ζητούμενο είναι να κάνει ένα βήμα πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα οικονομικής πολιτικής προκειμένου να μη χαθεί το έδαφος που κερδίσαμε μέχρι τώρα».

Σχετικά με τις δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψης ότι «όσοι απέτυχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν μπορεί να περιμένουν την επιβράβευση του πρωθυπουργού» ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σχολίασε : «η κ. Βούλτεψη δεν πάλεψε για τις επιλογές που έκανε ο πρωθυπουργός για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα περίμενα να ήταν πιο σεμνή και να μην κάνει υποδείξεις στον πρωθυπουργό για τις επιλογές του. Προφανώς δεν ήταν μόνο η κυρία Βούλτεψη, αλλά κι άλλοι βουλευτές και στελέχη, αλλά τουλάχιστον εκείνοι λούφαξαν».

Σχετικά με τα σενάρια που τον θέλουν να παίρνει υπουργείο ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απουσιάζει από το εθνικό προσκλητήριο. Για την μάχη της Αθήνας υπήρχαν κι άλλες προτάσεις κι άλλες προσωπικότητες, που αρνήθηκαν να την δώσουν. Εγώ δέχτηκα, παραιτήθηκα από τη Βουλή και έδωσα τη μάχη μου. Αν μου το ζητήσει ο Πρωθυπουργός θα ανταποκριθώ», αποκάλυψε δε σχετικά με την υποψηφιότητά του στην Α’ ή Β’ Αθήνας στις επόμενες εθνικές εκλογές ότι: «Δεν ξέρω αν θα είμαι καν υποψήφιος».

Τα σχόλια είναι κλειστά.