Ειδησεογραφικό site

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το διπλό φονικό στη Μάνη – Έσερναν τους νεκρούς για να τους πετάξουν στη χαράδρα

143

Φώς στα πώς και τα γιατί της άγριας δολοφονίας του 26χρονου Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη επιχείρησαν να δώσουν οι αστυνομικοί που ανέκριναν για ώρες τους δύο 19χρονους νεαρούς που φέρονται ως οι δράστες του διπλού φονικού.

Και οι δύο 19χρονοι φίλοι (ο Π.Μ. και ο Ν.Μ.) ασχολούνταν με το bodybuilding και μάλιστα αυτή τους η ασχολία ήταν αυτή που τους έφερε κοντά στα δύο θύματα. Ο ένας από τους δύο είναι γόνος γνωστής οικογένειας της Μεσσηνίας με «ηχηρό» επώνυμο. Ο Π.Μ. μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή αλλά κατοικεί στην Καλαμάτα ενώ ο δεύτερος, ο Ν.Μ. είναι μόνιμος κάτοικος Κάμπου Αβίας.

Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιεύσει σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης οι δύο 19χρονοι είχαν ιδιαίτερη αγάπη για τη γυμναστική επιδεικνύοντας τα αποτέλεσματά της. Σύχναζαν, μάλιστα, και στο ίδιο γυμναστήριο ενώ ήταν και συμμαθητές στο λύκειο της Καλαμάτας από το το οποίο αποφοίτησαν μόλις φέτος.

Ενδιαφέρον αλλά και γνώσεις είχαν και για τα όπλα. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα είχε δημοσιεύσει φωτογραφία με καραμπίνες για τις οποίες στο διάλογο που τις συνοδεύει εκφράζει την άποψή του σχετικά με τη διατρητική ικανότητά τους.

Ο Π.Μ., ο οποίος ήταν και ο πρώτος που προσήχθη ως ύποπτος από τους αστυνομικούς ήταν και αθλητής του κικ μπόξινγκ με συμμετοχές σε αγώνες.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Π.Μ. από τις σημειώσεις που βρήκε στο σπίτι του και στις οποίες γινόταν αναφορά στο όνομα του Κωνσταντίνου Σγούρου από τον οποίο οι δύο 19χρονοι είχαν ζητήσει να τους προμηθεύσει αναβολικά. Η μη παράδοση του πακέτου για το οποίο οι δύο 19χρονοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν δώσει το ποσό των 800 ευρώ αποτέλεσε την αιτία του διπλού φονικού. Στους αστυνομικούς οι δύο νεαροί φέρονται να ανέφεραν ως αφορμή για να ανοίξουν πυρ με την κυνηγετική καραμπίνα ένα… χαστούκι.

Όπως είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκαν με τον 26χρονο με το πρόσχημα ότι ήθελαν να του δείξουν ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Όταν τα δύο θύματα έφτασαν με τη μοτοσικλέτα στο σημείο όπου τους είχαν υποδείξει οι δύο 19χρονοι, επιβιβάστηκαν σε ένα φορτηγάκι με την αιτία ότι ο δρόμος ήταν κακοτράχαλος και εκεί κάπου ξεκίνησε ο καυγάς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κουβέντα στην κουβέντα κάποια στιγμή ο ένας από τα θύματα χαστούκισε τους 19χρονους και στη συνέχεια ο ένας από τους δύο έβγαλε το όπλο και άνοιξε πυρ.

Οι δράστες, που και αυτοί είναι σωματώδεις, κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους δυο bodybuilder και ο ένας από αυτούς πήρε το δίκαννο της μητέρας του που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο πήγε στο ραντεβού και τους πυροβόλησε εν ψυχρώ, δίνοντάς τους μάλιστα εξ επαφής τις χαριστικές βολές! Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, οι δυο άτυχοι νεαροί βασανίστηκαν άγρια πριν δολοφονηθούν με απανωτούς πυροβολισμούς και αφού είχαν αναγκαστεί πρώτα να γονατίσουν!

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το διπλό φονικό

Ολοκληρώθηκε η προανάκριση για το διπλό φονικό στη δυτική Μάνη και οι δυο δράστες που είναι μόλις λίγους μήνες άνω των 18 χρόνων θα προσαχθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Την ίδια ώρα, γύρω στις 6 μμ, θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από τους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Ο ένας από τους δράστες, που συνελήφθη χθες, περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης και ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του ήταν αυτός που σκότωσε τον 25χρονο Κώστα Σγούρο και τον 26χρονο Γιάννη Κομμάτη, με ένα δίκαννο  που είχε πάρει από το σπίτι του επειδή φοβόντουσαν τα ιδιαίτερα σωματώδη θύματα. Ωστόσο, ο δεύτερος εκ των δραστών που παραδόθηκε τα ξημερώματα συνοδευόμενο από τον δικηγόρο του Γιώργο Ράλλη, ρίχνει τα βάρη για τη δολοφονία στον άλλον!

Όπως προκύπτει από τις απολογίες και των δυο, ο άτυχος δεκανέας Γιάννης Κομμάτης ήτα… «παράπλευρη απώλεια»! Οι δολοφόνοι δεν είχαν διαφορές μαζί του, αλλά μόνο με τον Κώστα Σγούρο στον οποίο είχαν δώσει χρήματα για αναβολικά, αλλά δεν τους τα παρέδωσε. Τα θύματα παρασύρθηκαν στο ραντεβού του θανάτου με το πρόσχημα της πώλησης ενός «γρήγορου» αυτοκινήτου και ο 26χρονος bodybuilder και σύμβουλος διατροφής είχε ζητήσει από τον στρατιωτικό να τον συνοδεύσει για να ελέγξει το όχημα, επειδή είχε σπουδάσει μηχανικός αυτοκινήτων!

Η συνάντηση κατέληξε σε καυγά και ο Σγούρος χαστούκισε τον έναν από τους νεαρούς, που σήκωσε αμέσως το δίκαννο σημαδεύοντάς τον. Μόλις το είδαν, οι δυο bodybuilder προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, αλλά ο δράστης τους καταδίωξε και τους πυροβόλησε πισώπλατα σχεδόν εξ επαφής! Ξαναγέμισε το όπλο και συνέχισε να πυροβολεί τραυματίζοντάς τους και υποχρεώνοντας να πέσουν στα γόνατα. Τότε, τους έριξε τις χαριστικές βολές στο πίσω μέρος του κεφαλιού!

Τα τραύματα που έφεραν τα δυο θύματα δεν προέρχονται από χτυπήματα, όπως φαινόταν αρχικά, αλλά από το έδαφος καθώς οι δυο νεαροί δολοφόνοι έσερναν τις σορούς τους για να τις φορτώσουν στο αγροτικό φορτηγάκι του ενός! Μάλιστα, επειδή το όχημα δεν είχε πόρτα και τα πτώματα γλιστρούσαν κατά τη μεταφορά τους στο σημείο όπου τα πέταξαν, οι δράστες τα έδεσαν με σχοινιά.

Το κόκκινο φορτηγάκι είδε να κινείται στην περιοχή ένας αυτόπτης μάρτυρας χωρίς να συγκρατήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του και ενημέρωσε τους αστυνομικούς που έκαναν επιτόπια έρευνα μετά την αποκάλυψη του διπλού εγκλήματος. Στην περιοχή υπήρχε μόνο ένα χωρίς πίσω πόρτα κι έτσι οι άνδρες της Ασφάλειας βρήκαν εύκολα τα στοιχεία της ιδιοκτήτριάς του που αποκάλυψε ότι το χρησιμοποιούσε ο γιος της!

Αρχικά, ο νεαρός αρνήθηκε κάθε σχέση με την παρουσία του, αλλά προδόθηκε από την τελευταία κλήση στο κινητό του Σγούρου που, όπως αποδείχθηκε, είχε γίνει από κινητό το οποίο είχε αγοραστεί στο όνομα της… γιαγιάς του! Έτσι, αναγκάστηκε να ομολογήσει τη συμμετοχή του στο αιματηρό περιστατικό, όχι όμως και τη δολοφονία των δυο φίλων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.