Ειδησεογραφικό site

Σκληρό “πόκερ” για την τρίτη θέση σε δύο νέες δημοσκοπήσεις της ALCO και της Κάπα Research – Μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

49

Το Ποτάμι, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ δίνουν μάχη για την τρίτη κρίσιμη θέση σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ. Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβαίνει το πολιτικό “θερμόμετρο” όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι δημοσκοπήσεις για λογαριασμό των εφημερίδων. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ παρουσιάζουν σήμερα δύο νέες δημοσκοπήσεις των ALCO και Κάπα Research για την ακρίβεια.

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco την πρωτιά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,2% έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας. Τρίτο ακολουθεί το Ποτάμι με 4,5% ενώ μετά η ΧΑ με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4% το ΚΚΕ με 3,7%, το Κίνημα με 2,4% και οι ΑΝ.ΕΛ με 2,2%.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΑLCO που διεξήχθη από τις 4 εώς τις 8 Ιανουαρίου, 1 στους 10 ψηφοφόρους εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,1% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 25,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Ποτάμι με 6,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,8% και οι ΑΝΕΛ με 2,6%.

Το 4,1% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 2,2% λευκό/άκυρο, ενώ στο 12,6% φτάνει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα θέλετε να βγει τρίτο στις εκλογές, το 26,4% απαντά Το Ποτάμι, το 20,2% το ΠΑΣΟΚ, το 13% ΚΚΕ, το 7,6% Χρυσή Αυγή, και το 6,3% Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς από το 43,9% των ερωτηθέντων, αλλά με τον Αλέξη Τσίπρα να τον πλησιάζει με 36,2%.

Η πλειοψηφία εξακολουθεί να προτιμά μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά (42,5%), ενώ το 39,9% προτιμά μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.