Ειδησεογραφικό site

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Κρήτη, Βόλο και Λάρισα – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

51

Σε ύφεση είναι τα πύρινα μέτωπα σε Κρήτη, Βόλο και Λάρισα. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν νέες πυρκαγιές με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να παραμένει σε επιφυλακή για τυχό αναζωπυρώσεις.

Σε ύφεση βρίσκονται τα δύο πύρινα μέτωπα, που ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής, σε Χλόη Μαγνησίας και Αγναντερή του Δήμου Κιλελέρ, κινητοποιώντας τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίες κατέβαλαν και συνεχίζουν, υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα θέσουν υπό τον έλεγχό τους.

Στα δύο σημεία συνεχίζουν να βρίσκονται και επιχειρούν 22 συνολικά οχήματα, με 60 άνδρες, εκ των οποίων και πεζοπόρα τμήματα.

2.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη στον Χανδρά Σητείας – Υπό έλεγχο οι φωτιές

Έπειτα από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αλλά και τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή η Πυροσβεστική κατάφερε και έθεσε υπό έλεγχο και τα δύο πύρινα μέτωπα στον Χανδρά Σητείας και στη Μεσσαρά Ηρακλείου.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στον Χανδρά Σητείας και στο σημείο βρίσκονται 9 οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άντρες και 6 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, στάχτη έγιναν 2.000 στρέμματα γης και συγκεκριμένα 1.700 στρέμματα χορτολιβαδικής και 300 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Στη Μεσσαρά η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και στην περιοχή παραμένουν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 άντρες.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη πλήρη καταγραφή των ζημιών στη Μεσσαρά η φωτιά στο πέρασμά της κατέστρεψε ελιές, θερμοκήπια αλλά και θάμνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένας 25χρονος, ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος της πυρκαγιάς.

Στο «πορτοκαλί» η Κρήτη

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Κρήτη βρίσκεται σε ψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς καθώς και σήμερα στο νησί μας πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση προς τους πολίτες του νησιού να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων ή το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός θα παραμείνει και σήμερα, Σάββατο, ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική και ακόμα οκτώ περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με την πρόβλεψη κινδύνου της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξη.

Ειδικότερα, η κατηγορία κινδύνου παραμένει στο βαθμό 4 για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής και Νήσων,
Περιφέρεια Κρήτης,
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (νήσοι Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία),
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα),
Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας – κεντρική και νότια Εύβοια, περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου,
Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,
Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,
Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας
Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας (ανατολική και νότια).

Τα σχόλια είναι κλειστά.