Ειδησεογραφικό site

Σε ρυθμούς τρόικας και ΔΕΘ κινείται η κυβέρνηση –Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου για ΕΝΦΙΑ και αντιρατσιστικό

76

Για το ραντεβού στο Παρίσι αλλά και τη ΔΕΘ ετοιμάζεται η κυβέρνηση που ωστόσο έχει να κλείσει ακόμα ζητήματα όπως ο ΕΝΦΙΑ, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και οι 6,500 απολύσεις στο Δημόσιο.

Λύσεις σε προβλήματα που έχουν προκύψει στο εσωτερικό της κυβέρνησης και οδηγούν σε αναβολή κυβερνητικές αποφάσεις θα επιχειρήσουν να βρουν σε συνάντηση που θα έχουν αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς το ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι πλησιάζει ενώ η ΔΕΘ στις 6 Σεπτεμβρίου κλείνει το μαραθώνιο του Αντώνη Σαμαρά που ξεκινά από σήμερα.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, το κλίμα στις σχέσεις των δυό κυβερνητικών εταίρων έχει φορτιστεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή δύο ζητήματα: το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου για άλλη μια φορά αναβλήθηκε, και την πολιτική στον τομέα του Δημοσίου.

Στην αυριανή συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως στις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ οι οποίες θα κατατεθούν στη Βουλή πιθανότατα αύριο Τρίτη.

Την Τρίτη, αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ενώ την Τετάρτη θα περάσει το κατώφλι του Μαξίμου ο Πιέρ Μοσκοβισί. Με δεδομένη τη στάση της Γαλλίας που ζητά χαλάρωση της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη και του γεγονότος ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, είναι η επιλογή του Φρανσουά Ολάντ για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ίσως και του εξαιρετικά κρίσιμου χαρτοφυλακίου της νομισματικής πολιτικής (αν αρθούν οι αντιρρήσεις Σόιμπλε), το ραντεβού αποκτά εξαιρετική σημασία, εν όψει και της συνάντησης στο Παρίσι.

Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρει μέρος στη σύνοδο κορυφής και αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου ο κ. Σαμαράς μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο θα μεταβεί στην Ουαλία για την κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ την ίδια ώρα που οι εμπλεκόμενοι υπουργοί θα διαπραγματεύονται με την τρόικα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Ο μαραθώνιος του κ. Σαμαρά θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ενώ δύο ημέρες μετά θα επισκεφθεί επίσημα τη χώρα μας ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός Πέδρο Κοέλιο.

Μέχρι τότε, εκτιμά κυβερνητικό στέλεχος, θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για τις προθέσεις των δανειστών μας ώστε σε συνάρτηση με το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας η κυβέρνηση «να οριοθετήσει τα επόμενα βήματά της».

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.