Ειδησεογραφικό site

Σε πολιτική ανυπακοή κάλεσε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ο Κατρούγκαλος

45

Σε πολιτική ανυπακοή κάλεσε τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την επιστράτευσή τους.

«Οφείλουμε να υπακούμε μόνο στους νόμους και το Σύνταγμα. Η κοινωνία έχει δικαίωμα να αντιστέκεται και το Σύνταγμα μας το ίδιο το αναγνωρίζει», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ χαρακτήρισε «αντιλαϊκό και πλήρως αντισυνταγματικό μέτρο» την πολιτική επιστράτευση των συνδικαλιστών. Οπως ανέφερε, πολιτική επιστράτευση μπορεί να γίνει από μια κυβέρνηση μόνο σε ενδεχόμενο θεομηνίας ή κινδύνου της δημόσιας υγείας.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την οικονομία, τον τουρισμό με τη δημόσια υγεία, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί. Θα φτάναμε στο σημείο να κατεβούν οι διακόπτες (σ.σ από τους συνδικαλιστές)», είπε από την πλευρά του ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ. Ο γραμματέας της ΝΔ σημείωσε ότι οι συνδικαλιστές οφείλουν να σεβαστούν τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει επιτέλους να μπει το μαχαίρι στον κόκαλο και η κυβέρνηση το βάζει. Δεν θα αφήσουμε κανένα να δρα ανεξέλεγκτα».

Τόνισε ότι πρόκειται για κοινοτική οδηγία, και ότι δίνοντας το 30% της ΔΕΗ ανοίγει ο ανταγωνισμός στην ενέργεια, αλλά με συγκεκριμένες υποχρεώσεις για τον επενδυτή.

«Ορισμένοι συνδικαλιστές θεωρούν τη ΔΕΗ τσιφλίκι τους» υποστήριξε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε τουριστική περίοδο, καταστροφικό για τη χώρα να γίνουν διακοπές ρεύματος σε τουριστική περίοδο» είπε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.