Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κυβερνήσει ποτέ-Φανατίζουν κάποιους, αλλά τρομάζουν πολύ περισσότερους

111

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Ν.Δ., καταλογίζοντάς του αθεράπευτο λαϊκισμό.

«Φανατίζουν κάποιους, αλλά τρομάζουν πολύ περισσότερους», ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Καταδημαγώγησαν τους πάντες και παρόλα αυτά χάνουν ψηφοφόρους σε σχέση με το 2012», πρόσθεσε.

Αντιθέτως, για τη Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς είπε ότι «παρά τις δοκιμασίες που περνάει μένει όρθια και είναι ο κύριος πυλώνας σταθερότητας για τη χώρα».

«Καρφιά» με αποδέκτη το ΠΑΣΟΚ

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τους χειρισμούς του ΠΑΣΟΚ προ κρίσης. Όπως είπε, «κάναμε και εμείς πράγματι λάθη, στην πορεία μπορεί να μην αντισταθήκαμε έγκαιρα σε όσα οδήγησαν στην κρίση, αλλά «λεφτά υπάρχουν» εμείς δεν είπαμε ποτέ».

Σημείωσε ακόμη ότι το κόμμα του είναι σε θέση να συνεργαστεί με αυτούς που άλλοτε συγκρούστηκε, υπογράμμισε ωστόσο πως «Δημοκρατική παράταξη είναι μόνο η Ν.Δ.».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της ομιλίας του στην ταυτότητα της παράταξης που δεν έχει αλλάξει μέχρι και σήμερα, που φέρνει το μήνυμα της εθνικής ενότητας, ενώ μίλησε και για το μεγάλο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή που άφησε «κληρονομιά» σήμερα προς όλους μας.

«Αισθάνομαι μοναδική τιμή σήμερα γιατί βρίσκομαι εδώ. Γιορτάζουμε 40 χρόνια αγώνων και νιώθω συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ μπροστά σας. Αναγνωρίζω σήμερα εκατοντάδες αγαπημένα πρόσωπα, όπως ο Κώστας Καραμανλής. Έχουμε την ίδια όψη, αλλά έχουμε και την ίδια φλόγα. Ο αγώνας για μια ισχυρή πατρίδα δεν τελειώνει ποτέ. Για να κάνεις άλμα στο μέλλον, πρέπει να πατάς γερά στο παρόν. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Νεοδημοκράτες. Το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή αναγνωρίζεται από όλους του Έλληνες αλλά και από όλο τον κόσμο στο εξωτερικό. Με τον αγώνα του εκείνος έβαλε κοινωνικά θεμέλια σε αυτό που ονομάζεται κράτος ευθύνης. Η αγάπη για την πατρίδα απαιτεί την εθνική ενότητα. Εθνική συμφιλίωση για να μη γίνουν τα ίδια λάθη, τα λάθη του παρελθόντος. Αυτή είναι η ταυτότητα της παράταξης».

«Η παράταξη αυτή πολεμήθηκε από πολλούς. Και ας είχε ακόμα και θύματα. Χθες έκλεισαν 25 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή της παράταξης, Παύλου Μπακογιάννη. Αλλά η ΝΔ αντιστάθηκε και πάλεψε και γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι που είμαστε νεοδημοκράτες».Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική σε όσους παραδόθηκαν στον λαϊκισμό, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για το πού οδηγεί αυτή η πρακτική.

Σε συνέχεια της ομιλίας του ανέφερε:

«Αναλάβαμε τη χώρα σε μια περίοδο κρίσης, μπορεί να κάναμε κι εμείς λάθη αλλά «λεφτά υπάρχουν» εμείς δεν είπαμε ποτέ. Εμείς να στηρίξουμε τη χώρα δεν το αρνηθήκαμε ποτέ. Από το 2010 έως και το 2012 ψηφίσαμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια και για αυτό είμαστε περήφανοι. Προσπάθησα να αλλάξω τη μοίρα της χώρας μου, παρά από το να δοξαστώ από την καταστροφή της. Ειχα μια βόμβα στα χέρια μου και την εξουδετέρωσα, δεν την άφησα να σκάσει. Αυτή είναι η παρακαταθήκη της ΝΔ».

Και συνέχισε:

«Για εμάς προέχει πάντα το καθήκον απέναντι σε αυτή τη χώρα. Το καθήκον απέναντι στην πατρίδα. Αν μας λένε συντηριτικούς το δεχόμαστε γιατί θέλουμε να συντηρήσουμε τη Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Είδαμε και τους ψευτοπροοδευτικούς. Μέχρι και τα θρησκευτικά σύμβολα τους ενοχλούν, αλλά τρέχουν στο Αγιον Όρος για προσκυνήματα».

«Να κρατήσουμε τη χώρα στα πόδια της, την ώρα που οι άλλοι προσπαθούν να τη βυθίσουν στο παρελθόν. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εμμέσως και στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «είναι ολέθριο κάποιοι να υπονομεύουν τη θέση της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ». «Για αυτό δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση, γιατί ούτε αντιπολίτευση μπόρεσε να γίνει. Γιατί το τζάμπα όλα και οι επικίνδυνες υποσχέσεις τρομάζουν, πώς να το κάνουμε; Τον κόσμο θέλουν να αλλάξουν, την Ελλάδα θέλουν να κρατήσουν στο χθες». «Έκαναν καμπάνια για μια Ευρώπη χωρίς σύνορα. Κοιτάξτε γύρω σας τι γίνεται στον κόσμο και θα καταλάβετε ποιοι διαψεύστηκαν ξανά και ξανά και ποιοι δικαιώθηκαν ξανά και ξανά», είπε ο πρωθυπουργός.

«Προσπαθούν να το κρύψουν, τα γραπτά τους όμως τους διαψεύδουν», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Συγγρού, το μεθεπόμενο Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου, θα ακολουθήσει νέα εκδήλωση στην Αθήνα, όπου ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει για το παρόν και το μέλλον του κόμματος και, κατά τους συνεργάτες του, θα απευθύνει προσκλητήριο ενότητας όλων των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.