Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη αλλά απέτυχε-Η Νέα Μεταπολίτευση έχει ήδη ξεκινήσει

43

«Την τελευταία διετία το δίπολο του λαϊκισμού και του κρατισμού επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, αλλά αποτυγχάνει οριστικά» αναφέρει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την Μεταπολίτευση, ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αντιμετώπισε επιτυχώς την τροχοπέδη του λαϊκισμού.

«Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη οπισθοφυλακών για να φέρει την Ελλάδα εκτός ευρώ και να ακυρώσει τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Απέτυχε! Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη για να εμποδίσει το ξήλωμα του κρατισμού. Αποτυγχάνει και σε αυτό. Αυτή είναι η Νέα Μεταπολίτευση που έχει ήδη ξεκινήσει!» υπογραμμίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει, ασκώντας ουσιαστικά κριτική στις κυβερνήσεις που ακολούθησαν:

«Οι ρίζες του δημοκρατικού πολιτεύματος που θεμελίωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 αποδείχθηκαν πράγματι πολύ ισχυρές. Και η μεγάλη ευρωπαϊκή επιλογή του, σωτήρια για τη χώρα. Αλλά τις επόμενες δεκαετίες η Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεμπλέξει από τις στρεβλώσεις που άφησε πάνω της το ‘δίδυμο καρκίνωμα’ του λαϊκισμού και του κρατισμού».

Τα σχόλια είναι κλειστά.