Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Η ΔΕΘ συμπίπτει με περίοδο όπου για τη χώρα ζυγίζονται πολλά

39

Στον οδικό χάρτη και στα χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη χρηματοδότηση της χώρας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους παραγωγικούς φορείς, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ και της εκεί ομιλίας του το Σάββατο.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις και τόνισε πως πηγαίνει στη ΔΕΘ σε μια ξεχωριστή στιγμή, σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα, την ελληνική οικονομία και βεβαίως τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

«Είναι μια κρίσιμη καμπή στην πορεία για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την έναρξη της διαδικασίας για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «φέτος η Έκθεση συμπίπτει με μια περίοδο όπου για τη χώρα ζυγίζονται πολλά πράγματα».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, εκτός από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, οι Μ. Βαρβιτσιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γ. Ορφανός και Δημ. Σταμάτης με την υπουργό Τουρισμού να δηλώνει αμέσως μετά τη συνάντηση πως η φετινή ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό.
«Ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και δουλεύουμε και προχωράμε έτσι ώστε και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν, αλλά και να μπορέσουμε να διαχυθεί το όφελος από την αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε με τους φορείς και της βορείου Ελλάδος, προκειμένου όλες οι περιοχές της χώρας να μπορέσουν να στηριχθούν και στον τουρισμό για την ανάπτυξή τους», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Αναφερόμενη δε στο ενδεχόμενο η κατάσταση που επικρατεί στις ευρωρωσικές σχέσεις να έχει επηρεάσει τον τουρισμό στην Ελλάδα, η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι ο ελληνικός τουρισμός να είναι θωρακισμένος έτσι ώστε οι οποιεσδήποτε εξωτερικές μεταβολές στο σκηνικό, να τον επηρεάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.