Ειδησεογραφικό site

Σήμερα οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ

58

Ανάποδα μετρά πλέον το Χόλιγουντ για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των φετινών Όσκαρ.

Πιθανότεροι υποψήφιοι για την Καλύτερη Ταινία θεωρούνται το «Boyhood», μετά και τις δύο Χρυσές Σφαίρες που έλαβε, η «μαύρη» κωμωδία «Birdman», η ταινία για τον Άλαν Τούρινγκ «The Imitation Game,» το «Selma» για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, το «The Theory of Everything» για τον Στίβεν Χόκινγκ και το «The Grand Budapest Hotel».

Για το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου όλα συγκλίνουν ότι η μάχη θα κριθεί ανάμεσα στον Μάικλ Κίτον («Birdman») και τους δύο ελπιδοφόρους Βρετανούς, τον Μπένετικτ Κάμπερμπατς («The Imitation Game») και τον κάτοχο της φετινής Χρυσής Σφαίρας Έντι Ρεντμέιν («The Theory of Everything»).

Στην αντίστοιχη γυναικεία κατηγορία οι εκτιμήσεις φέρνουν στην εξάδα των υποψηφίων την Τζουλίαν Μουρ («Still Alice»), τη Ρις Γουίδερσπουν («Wild») και την βρετανίδα Ρόζαμουντ Πάικ («Gone Girl»).

Η τελετή της ανακοίνωσης των υποψηφίων που επέλεξαν τα περισσότερα από 6.000 μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου και Επιστημών, θα ξεκινήσει στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).

Η τελετή των 18ων Βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Χόλιγουντ με την ψηφοφορία να ξεκινά στις 6 και να ολοκληρώνεται στις 17 Φεβρουαρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.