Ειδησεογραφικό site

«Ρομπέν» των… δασών ο ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο

46

Από τους αιγιαλούς στα δάση μεταβιβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το επίκεντρο των αντιπολιτευτικών του αναφορών, ενόψει του πολυνομοσχεδίου που έρχεται σήμερα στη Βουλή. Ως εκ τούτου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα δάση, την ιδιωτική πολεοδόμηση και τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς (στις 6.30 το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο). Η Κουμουνδούρου έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να συμμετάσχουν στο μέτωπο αυτό διακηρύσσοντας ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να παρακάμψει την συνταγματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

Με τον τρόπο αυτό στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν να διευρύνουν το κοινωνικό έρεισμα του κόμματος, αναπτύσσοντας παράλληλα ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, όπως ακριβώς έκανε και με το ζήτημα του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

Στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμώντας ότι αφού από την αντιπαράθεση κορυφής με φόντο τη μικρή ΔΕΗ το κόμμα βγήκε κερδισμένο, έχοντας μετρήσει και τις πολιτικές δυνάμεις ενόψει της επικείμενης προεδρικής εκλογής, επιλέγουν να κινηθούν στην ίδια πεπατημένη, επιχειρώντας να στριμώξουν εκ νέου τον κυβερνητικό συνασπισμό, τόσο εντός του Κοινοβουλίου, όσο και στα μάτια της κοινής γνώμης. Η σύγκρουση με την κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο θα είναι σφοδρή και για αυτό στο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν καθημερινά να διευρύνουν τις συμμαχίες τους.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να τονίσουν τη διαφορά πολιτικής αντίληψης της κατάστασης και των τρόπων αντιμετώπισης της κρίσης που υπάρχει με τον κυβερνητικό συνασπισμό, αφού την ώρα που το κυβερνητικό επιτελείο φέρνει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ επανακαταθέτει τροπολογίες που είχε φέρει τον Δεκέμβριο του 2013 για δωρεάν ρεύμα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και για την ουσιαστική μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.