Ειδησεογραφικό site

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για φοροελαφρύνσεις και προαπαιτούμενα-Η τελική έκθεση αξιολόγησης θα ανοίξει το δρόμο για μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους

47

Να κλείσει όσο δυνατόν περισσότερα από τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν εδώ και μήνες θέλει μέχρι τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση, για να μπορέσει στη συνέχεια να διεκδικήσει φοροελαφρύνσεις και μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

«Το βασικό μας όπλο είναι ότι πηγαίνει πολύ καλά ο προϋπολογισμός», έλεγε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν το πρωί ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης και οι επικεφαλής της Τρόικας, λίγο πριν αναχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον πρωθυπουργό για τη Σύνοδο Κορυφής. Η ίδια πηγή ανάφερε ότι η τρέχουσα αξιολόγηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα αλλά «υπάρχει μία λίστα θεμάτων που πρέπει να τα επισπεύσουμε» για να είναι όλα έτοιμα τον Σεπτέμβριο και να κλείσει γρήγορα και χωρίς απρόοπτα η τελική διαπραγμάτευση με την Τρόικα αλλά και η τελική έκθεση αξιολόγησης η οποία θα ανοίξει το δρόμο για μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους.

«Έχουμε πολλή δουλειά, αυτός ο Αύγουστος δε θα είναι… αμερικάνικος» έλεγε αρμόδιος παράγοντας εννοώντας ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα και δεν υπάρχει χρόνος για διακοπές και καθυστερήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.