Ειδησεογραφικό site

Ρίσι Γκογιάλ: Δεν θέλουμε οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

52

Για εποικοδομητικές συζητήσεις με στόχο να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση «όσον το δυνατόν συντομότερα» έκανε λόγο ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα Ρίσι Γκογιάλ σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ, που πραγματοποιείται από την Capital Link στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα τελειώνει το 2016 και η ελληνική κυβέρνηση «γνωρίζει τις δεσμεύσεις» που πρέπει να υλοποιήσει, διατυπώνοντας επίσης την άποψη ότι «η δημοσιονομική περίοδος προσαρμογής δεν έχει τελειώσει και πρέπει να συνεχιστεί».

Ο κ. Γκογιάλ χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα αξιόλογη» την προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις αλλαγές που έχουν γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σημείωσε, δε, ότι «η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, οι τράπεζες έχουν κεφαλαιοποιηθεί σημαντικά και οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν» προσθέτοντας ότι «όλες αυτές οι αλλαγές δείχνουν ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα».

Ο κ. Γκογιάλ επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος» για το τραπεζικό σύστημα και ότι «θα πρέπει να εξυπηρετηθούν τα κόκκινα δάνεια».

Τέλος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «το ΔΝΤ δεν θέλει οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.