Ειδησεογραφικό site

«Ράμπο» για τις αποδείξεις στις τουριστικές περιοχές -Εφοριακοί από όλη την Ελλάδα ξεχύνονται για ελέγχους

34

Μία «μικτή ομάδα» εφοριακών, από όλη τη χώρα, ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Θα είναι εκείνοι που θα πάρουν απόσπαση για το καλοκαίρι σε τουριστικές περιοχές, προκειμένου να κάνουν ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων.

Η γενική γραμματέας Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, ζήτησε από τις εφορίες όλης της χώρας να διαθέσουν τουλάχιστον έναν υπάλληλο, ο οποίος θα αποσπαστεί για την καλοκαιρινή περίοδο σε υπηρεσία που εδρεύει σε τουριστική περιοχή, σύμφωνα με το capital.gr.

Αυτοί θα αποτελέσουν έναν έκτακτο μηχανισμό προληπτικού φορολογικού ελέγχου. Οι υπάλληλοι που θα διατεθούν για τον προληπτικό έλεγχο θα αποσπαστούν στις εφορίες Σύρου, Ρόδου, Πάτρας, Πολυγύρου, Καβάλας, Χαλκίδας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Βόλου και Πύργου.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην απόφαση της κ. Σαββαΐδου, οι εφοριακοί θα πραγματοποιούν ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων και τη διακίνηση αγαθών όλες τις ώρες της ημέρας και όλη την εβδομάδα.

Η ενεργοποίηση μηχανισμού προληπτικού ελέγχου είναι η πρώτη προτεραιότητα της κ. Σαββαΐδου, καθώς η αγορά παραμένει ουσιαστικά ανεξέλεγκτη από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και αφαιρέθηκε ο προληπτικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ προκειμένου να μεταφερθεί σε έναν νέο μηχανισμό υπό τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Η υπηρεσία αυτή, η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά.

Ο μοναδικός αξιόπιστος μηχανισμός που υπάρχει αυτήν την περίοδο για τον έλεγχο της έκδοσης αποδείξεων στην αγορά είναι η Οικονομική Αστυνομία. Διαθέτει περίπου 150 ελεγκτές οι οποίοι προχωρούν σε προγραμματισμένους και έκτακτους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.