Ειδησεογραφικό site

Πυρά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Μαζιώτη

52

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πολιτική νομιμοποίηση παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρομοκρατία», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή δηλώσεις στελεχών του κόμματος, μετά τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη ενώ σκληρή ανακοίνωση κατά του Αλ. Τσίπρα εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ. Τι απαντά η Κουμουνδούρου.

Πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε η χθεσινή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, με την κυβέρνηση να καυτηριάζει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «παρέχει πολιτική νομιμοποίηση» στην τρομοκρατία.

Αφορμή στάθηκαν μεταξύ άλλων οι πρωινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλη, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι η χθεσινή σύλληψη «οφείλεται σε τυχαίο γεγονός και σε λάθος που έκανε η ομάδα του Μαζιώτη».

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας τόνισε πως η ύλληψη του Ν. Μαζιώτη «μόνο τυχαία δεν ήταν» και κατηγόρησε τον κ. Στρατούλη ότι «επέλεξε να απαξιώσει μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σ. Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία

Όπως υποστηρίζει η κ. Βούλτεψη αρχικά υπήρξε μία «ένοχη σιωπή» από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν ακολούθησαν δηλώσεις οι οποίες αναφέρονταν σε «λάθη» των τρομοκρατών.

«Διαπιστώνουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία.

Υποθέτουμε ότι πολύ σύντομα θα περάσουν και στο στάδιο των …υποδείξεων προς τους τρομοκράτες , ώστε να μην επαναλάβουν στο μέλλον πιθανά νέα «λάθη»», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος .

ΠΑΣΟΚ: Ούτε μία λέξη από τον κ. Τσίπρα για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.

Την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη χθεσινή σύλληψη του Ν. Μαζιώτη στηλιτεύει το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη και λανθασμένη» την «άρνηση έκδοσης ακόμα και μιας σχετικής ανακοίνωσης» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα ενιαίου μετώπου απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας υπέρ της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει ότι στα θέματα αυτά «δεν χωρούν εκπτώσεις, συμβιβασμοί και μισόλογα».

Το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει μάλιστα βολές και κατά του ίδιου του κ. Τσίπρα, ο οποίος όπως σημειώνει, αν και «μίλησε χθες βράδυ για πολύ ώρα σε ανοιχτή συγκέντρωση, για το νομοσχέδιο-φάντασμα, των Αιγιαλών, δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για να συγχαρεί την ΕΛ.ΑΣ και να καταδικάσει την στυγερή δράση των εγκληματιών τρομοκρατών».

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα το ξανασκεφτούν και θα πράξουν αυτό που πρέπει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι απαντά η Κουμουνδούρου

«Το βαρέλι της κυβερνητικής γελοιότητας δεν έχει πάτο. Η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για πολιτική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας, ενώ πριν λίγες ημέρες για τις «ένοπλες συνιστώσες» της, καταδεικνύοντας έτσι το πόσο επικίνδυνη είναι πρώτα απ’ όλα για τη δημοκρατία, αλλά και την απόσταση που τη χωρίζει από τις ανάγκες του ελληνικού λαού» αναφέρει η ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.