Ειδησεογραφικό site

Προτάσεις για την ημέρα των Χριστουγέννων

72

Δέκα +2 προτάσεις που περιλαμβάνουν μπαλέτο, θέατρο, κινηματογράφος, μουσική και εορταστικά προγράμματα για να διαλέξετε τι να δείτε και που να πάτε ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Μπαλέτο: Σταχτοπούτα

Η ατμόσφαιρα της Σταχτοπούτας υπό τη μουσική του αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ με το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου θα ζωντανέψει φέτος τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Παραστάσεις ανήμερα τα Χριστούγεννα, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων αλλά και το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Δεκεμηρίου.

Θέατρο: Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι
Έργο αδυσώπητης ομορφιάς, το «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» (1958 ) ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας στις 25/12 από τον Δημήτρη Μαυρίκιο, καλώντας τους τρεις πρωταγωνιστές του να αναμετρηθούν με τους μυθικούς ρόλους του Τενεσί Ουίλιαμς αλλά και με τους αστέρες που τους έχουν ήδη ενσαρκώσει στο παρελθόν.

xafnika persi to kalokairi

Πρόσωπα του έργου και θίασος (με τη σειρά εμφάνισης που ορίζει ο συγγραφέας)
Βάϊολετ Βέναμπλ: Μπέττυ Αρβανίτη
Δρ Τσουκρόβιτς: Αλέξανδρος Βάρθης
Δεσποινίς Φόξχιλ / Αδελφή Φελίσιτι: Άννα Πατητή
Κυρία Χόλι: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη
Τζορτζ Χόλι: Γιάννης Φλουράκης
Κάθριν Χόλι: Λουκία Μιχαλοπούλου
Τον Σεμπάστιαν Βέναμπλ από την οθόνη υποδύεται ο Νίκος Κουρής.

Θέατρο: Ανθολογία
Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον Jiri Srnec, εμπνευστή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας και ιδρυτή του θιάσου Black Theatre Jiri Srnec και τη δική του «Ανθολογία».

mavro theatro

Ένα σπονδυλωτό έργο που θα μας ταξιδεύψει με επιλεγμένες σκηνές από τα αριστουργήματα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου Srnec όπως από την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», το «Ιπτάμενο Ποδήλατο», τον «Πίτερ Πάν» και άλλων διάσημων έργων του δημιουργού.

Παραστάσεις και τιμές εισιτηρίων: 20, 21, 25, 26, 27 & 28 Δεκεμβρίου: 30, 25, 20, 15 ευρώ
Τιμές Εισιτηρίων 19, 22 & 23Δεκεμβρίου: 25, 20, 15, 10 ευρώ

Παιδικό θέατρο: 12 παρά 12, του Ευγένιου Τριβιζά
Τα μάγια τυλίγουν τη σκηνή της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής και για πρώτη φορά παρουσιάζεται το έργο του ποιητή παραμυθιών Ευγένιου Τριβιζά, με τους ήχους της μουσικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου.
dodeka para dodeka
Στις Δώδεκα παρά Δώδεκα, μια βραδιά Πρωτοχρονιάς, στο μυθικό προθάλαμο του χωρο-χρόνου συναντιούνται ο Νέος Χρόνος, ο οποίος ανυπομονεί να πάρει στα χέρια του τις μοίρες του κόσμου, και ο Παλιός Χρόνος, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί ότι πρέπει να αποχωρήσει και αποφασίζει να δολοφονήσει τον διάδοχό του. Κατά τη διάρκεια του έργου και ενώ το σύμπαν βρίσκεται στα πρόθυρα του απόλυτου χάους, ένα πλήθος χαρακτήρων και πλασμάτων, μεταξύ των οποίων Ρωμαίοι εκατόνταρχοι, δεινόσαυροι, ηγεμόνες, κατάδικοι φυλακών, Βεδουίνοι, πιγκουίνοι, αρλεκίνοι και ένας λευκός μονόκερως εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε καταιγιστικούς ρυθμούς από τις χρονοπύλες τού μέλλοντος και τού παρελθόντος σε μια ονειρική πανδαισία ήχων και χρωμάτων. Δώδεκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα η κοσμική σύγκρουση μεταξύ μέλλοντος και παρελθόντος κορυφώνεται με συναρπαστικό τρόπο…

Τις μελωδίες του έργου έχει συνθέσει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Σκηνοθετεί και χορογραφεί ο Φωκάς Ευαγγελινός. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει σχεδιάσει η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Ο Γρηγόρης Βαλτινός πρωταγωνιστεί στο ρόλο του απελπισμένου αλλά αποφασισμένου Παλιού Χρόνου και ο Πάνος Μουζουράκης στο ρόλο του ορμητικού και ακάθεκτου Νέου Χρόνου.

Ημέρες και ώρες:
25/12: Παράσταση 8 μ.μ.
26/12: Παράσταση 4 μ.μ. και 8 μ.μ.
27/12: Παράσταση 4 μ.μ. και 8 μ.μ.
28-29-30/12: Παράσταση 8 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 45€ – Παιδικό 31€ , Α Ζώνη 32€ – Παιδικό 22€ , Β Ζώνη 22€ – Παιδικό 15€ , Γ Ζώνη 12€ – Παιδικό 8€. Προπώληση: Στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής, τηλ. 210 7282333 και στο www.megaron.gr.

Μουσική: Swingin’ Christmas
Οι O Sister! είναι ένα γκρουπ από τη Σεβίλλη αφοσιωμένο στη «χρυσή εποχή» του πρώιμου σουίνγκ των ’20s και των ’30s την οποία σημάδεψαν μυθικά σχήματα όπως οι Boswell Sisters. Δημιούργημα της τραγουδίστριας Paula Padilla, οι O Sister! μεταφέρουν τους «μοντέρνους» τόνους και τα χρώματα αυτής της «κλασικής» τζαζ εποχής στη σημερινή αισθητική δημιουργώντας ένα σύνολο με διαχρονική λάμψη.

o sister

Με τρία επιτυχημένα άλμπουμ στο ενεργητικό τους («Crazy People», «Shout Sister» και «Spooky Session» ) δίνουν τα ρέστα τους πάνω στη σκηνή του «Half Note Jazz Club» από 19 έως 26/12, αναβιώνοντας την εποχή του σουίνγκ με πηγαία χαρούμενη χορευτική και γιορταστική διάθεση – κάπως σαν σάουντρακ του Γούντι Άλεν!

Κινηματογράφος: Αστερίξ: Η Κατοικία των Θεών
Αφού κατάλαβαν οι Ρωμαίοι ότι δεν μπορούν να υποτάξουν τους πεισματάρηδες Γαλάτες με τη δύναμη των όπλων αποφασίζουν να τους κατακτήσουν με το roman way of life, χτίζοντας ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών δίπλα από το ανυπότακτο χωριό. H ιστορία του “Αστερίξ. Η Κατοικία των Θεών”, μια από τις καλύτερες της διάσημης σειράς κόμικς, μεταφέρεται στην οθόνη σε ένα ξεκαρδιστικό τρισδιάστατο animation.

asterix

Κινηματογράφος: Η Γκρέις Του Μονακό
Με τη Νικόλ Κίντμαν να ερμηνεύει τη χολιγουντιανή σταρ και τον Ολιβιέ Ντάαν να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία, η «Γκρέις του Μονακό» φέρνει στο φως τις δυσκολίες που κρύβει η λάμψη του στέμματος. Η βιογραφία μας μεταφέρει στο 1962 και στην οξεία διπλωματική κρίση που ξεσπά ανάμεσα στο Μονακό και τη Γαλλία, η οποία αναγκάζει την Γκρέις Κέλι να υποδυθεί το σπουδαιότερο ρόλο της καριέρας της, αυτόν της πριγκίπισσας…

grace

Κινηματογράφος: Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας
Το κύκνειο άσμα του Αλέν Ρενέ, ενός από τους εμβληματικότερους δημιουργούς στην ιστορία της 7ης τέχνης, είναι μια βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βερολίνου παιχνιδιάρικη κομεντί χαρακτήρων, η οποία στηρίζεται σε θεατρικό του ιδιαίτερα αγαπητού στον σκηνοθέτη Βρετανού Άλαν Άικμπορν («Smoking / No Smoking», «Προσωπικοί Φόβοι σε Δημόσιους Χώρους» ). Ανάλαφρη διάθεση, «ψεύτικα» ντεκόρ, ανατρεπτικό χιούμορ και μια πρωτότυπη μείξη ζωής και τέχνης (ένα από τα μόνιμα θέματα της τελευταίας περιόδου του Ρενέ ), καθώς στην εξοχή του Γιορκσάιρ η ζωή τριών ζευγαριών αναστατώνεται από την αινιγματική συμπεριφορά του φίλου τους Τζορτζ Ράιλι.

agapontas-pinontas

Club-Bars
25/12 Η Nina Kraviz και ο Shlomi Aber στο «Gazi Music Hall»
Οι δύο σταρ της χορευτικής μουσικής στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο rave της ομάδας Blend
25/12 Ο Juhad Muhammad στο «Vice Versa»
Κλασική νεοϋορκέζικη house από έναν μετρ του είδους στο Χριστουγεννιάτικο party του «Cariocas Beach Bar»

Τηλεόραση: Η δύναμή σου, δύναμή μου
Πέμπτη 25/12, 00:15, ALPHA
zouganeli
Οι δύο συναυλίες της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής έγιναν τρεις – κι αν υπήρχαν διαθέσιμες ημερομηνίες θα γίνονταν ακόμη περισσότερες λόγω ζήτησης! Η αναμφισβήτητη σταρ του 2014 («Η επιμονή σου» ακουγόταν παντού και σε όλες τις πιθανές εκδοχές ) αποχαιρέτησε ένα θριαμβευτικό sold out καλοκαίρι (με περιοδεία σ’ όλη την Ελλάδα και μια εμφάνιση στο Ηρώδειο με τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη ) εκπλήσσοντάς μας για μία ακόμη φορά με τις φωνητικές της ικανότητες και το εύρος των μουσικών ειδών στο οποίο κινείται με ευκολία. Μέχρι να τη δούμε ως Edith Piaf στο Εθνικό, αυτά τα μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της στον Κήπο είναι το καλύτερο soundtrack της χρονιάς που τελειώνει.

Τηλεόραση: Μελίνα Ασλανίδου: Συναυλία στην «Τεχνόπολη»
Πέμπτη 25/12, 00:15, ΑΝΤ1
aslanidou
Αν και δείχνει μια σαφή προτίμηση στις πίστες για το μεταμεσονύχτιο εορταστικό του πρόγραμμα, ο ΑΝΤ1 προβάλλει και τη φθινοπωρινή συναυλία της coach του «The Voice» Μελίνας Ασλανίδου. Ένας καλός λόγος για να την παρακολουθήσετε είναι για να ανακαλύψετε τον πολύ ενδιαφέροντα καινούργιο δίσκο της («Μελίνα» ) – στις 02:15 σε μαγνητοσκόπηση επίσης, ο άλλος coach του «The Voice», ο Αντώνης Ρέμος, κάνει μια special εμφάνιση στη μουσική σκηνή «Αντ-Art».

Τα σχόλια είναι κλειστά.