Ειδησεογραφικό site

«Πράσινο» φως από Χαριλάου Τρικούπη για τον ΕΝΦΙΑ

29

Σε επιμέρους συμφωνίες για ζητήματα που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ ήλθε η Χαριλάου Τρικούπη με τον υπουργό οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, μετά τη χθεσινή συνάντηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών.

Όπως ενημέρωσε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, του οποίου επικεφαλής ήταν ο αρμόδιος για τα οικονομικά, Φίλιππος Σαχινίδης, οι συμφωνίες αφορούν στο ζήτημα της επανεξέτασης του τρόπου υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών, στις φοροαπαλλαγές (μερική ή ολική) για ευπαθείς ομάδες και στην αύξηση του αριθμού των δόσεων από πέντε σε έξι.

Αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών, οι δύο πλευρές κατέληξαν ότι στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν αντικειμενικές αξίες θα χρησιμοποιηθούν συγκριτικά εκείνες του ΦΑΠ του 2013.

Ως προς τις ευπαθείς ομάδες, επήλθε συμφωνία για τη γραφειοκρατική διευκόλυνσή τους.

Τέλος για τον αριθμό των δόσεων, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα να γίνουν ακόμα περισσότερες από έξι, κάτι το οποίο ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε νε εξετάσει.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Γκίκα Χαρδούβελη, το κλιμάκιο της Χαριλάου Τρικούπη συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για άτυπη ενημέρωση για τον Κώδικα Τραπεζικής Δεοντολογίας που η Τράπεζα της Ελλάδος θα δώσει στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Ο Κώδικας Τραπεζικής Δεοντολογίας θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2015 και θα χρησιμεύσει ως πλαίσιο για το νέο νομοσχέδιο διευθέτησης των κόκκινων δανείων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.