Ειδησεογραφικό site

Πράσινο φως από ΕΕ για τη νέα επένδυση της Cosco στον Πειραιά ύψους 230 εκατ. ευρώ

25

«Πράσινο φως» άναψε η Ευρώπη στην Ελλάδα για τη νέα επένδυση της Cosco στον Πειραιά. Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενέκριναν το φιλικό διακανονισμό μεταξύ της θυγατρικής της Cosco και της ΟΛΠ ΑΕ.

Πρόκειται για τη συμφωνία της ΣΕΠ ΑΕ με τον ΟΛΠ, με την οποία δρομολογείται επένδυση, επιπλέον 230 εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση αυτή αποδίδει τεράστια οφέλη για την χώρα μας. Διπλασιάζει όχι μόνο το ύψος της επένδυσής, αλλά και τις θέσεις εργασίας, δημιουργώντας άμεσα 700 νέες και άλλες περίπου 1.500 έμμεσες, ανθρώπων, δηλαδή, που θα απασχοληθούν γύρω από τη λειτουργία αυτής της επένδυσης

Τα έγγραφα ως τον διακανονισμό: Η απάντηση του επιτρόπου Αλμούνια στον κ. υπουργό Μ. Βαρβιτσιώτη, η απάντηση της ΕΕ σε καταγγελία σχετικά με την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ και η απάντηση στον προτεινόμενο φιλικό διακανονισμό

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ξεκίνησε μια προσπάθεια προκειμένου να συνταχθεί, να ολοκληρωθεί και τελικά να υπογραφεί αυτή τη συμφωνία, η οποία μονογράφτηκε μέσα στον χρόνο-ρεκόρ των 5 μηνών. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, βρισκόταν σε συνεχή διαβούλευση με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και καθημερινή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκρισή της.

Σήμερα δρομολογείται η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, από την περίοδο της κρίσης. Η συγκεκριμένη κινεζική επένδυση είναι καθοριστικής σημασίας για την ελληνοκινεζική συνεργασία, καθώς η αναβάθμιση της παρουσίας της Cosco στο λιμάνι αποτελούσε πρόκριμα για περαιτέρω κινεζικές επενδύσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.