Ειδησεογραφικό site

Πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο θα δώσει η Ρένα Δούρου

27

Στο κλειστό γυμναστήριο των Άνω Λιoσίων θα λάβει χώρα η πολιτική ορκωμοσία της Ρένας Δούρου, για την ανάληψη των καθηκόντων της Περιφέρειας Αττικής.

Αναρωτιέται χαρακτηριστικά ο Βηματοδότης “Ποιος θα ορκίσει τη Ρένα Δούρου” και απαντά:

“Εύλογο ερώτημα με εύκολη όμως απάντηση. Τη νέα περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου δεν πρόκειται να την ορκίσει κανένας. Όχι επειδή δεν θέλουν οι ιερωμένοι να την ορκίσουν, αλλά επειδή δεν θέλει η ίδια, η οποία θα ορκιστεί με πολιτικό όρκο.

Ρώτησα τι σημαίνει ακριβώς πολιτικός όρκος και ενώπιον ποίου θα δοθεί, αλλά δεν πήρα απάντηση, παρά μόνον ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δώσει θρησκευτικό όρκο. Παραμένει, μου είπαν, πιστή στις αρχές και στις πεποιθήσεις της. Υπάρχουν όμως και άλλες λεπτομέρειες από τον ορκωμοσία της κυρίας Δούρου.

Η πολιτική της ορκωμοσία θα γίνει την Τετάρτη, στο κλειστό γυμναστήριο Ανω Λιοσίων. Ρώτησα εάν ο χώρος της ορκωμοσίας συμβολίζει κάτι και ιδού τι απάντηση εισέπραξα: «Γίνεται εκεί για συμβολικούς λόγους, για να δείξει ότι θα χτυπήσει αλύπητα τη διαπλοκή που υπάρχει με τα σκουπίδια…”.

Αλλαγή φρουράς

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με ποσοστό 50,82%.

Η τελετή θα λάβει χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης του Δήμου Άνω Λιοσίων, στις 19:00.

Πηγή:tovima.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.