Ειδησεογραφικό site

Ποινικοί και 1,5 εκατ. ευρώ «καλύπτουν» τη Ρούπα-Μαζιώτης: Είμαι επαναστάτης και δεν απολογούμαι

52

Με τη συνδρομή κοινών ποινικών καταφέρνει η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη να διαφεύγει της σύλληψης. Αυτό θεωρείται δεδομένο πλέον στις τάξεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ειδικά μετά τη σύνδεση που αποδείχθηκε ότι υπάρχει μεταξύ του φερόμενου ως αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα και της ομάδας Παλαιοκώστα.

Μάλιστα, όπως εκτιμούν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, η λεία που έχει καταφέρει να αποκομίσει από τις ληστείες του Επαναστατικού Αγώνα και η οποία υπολογίζεται σχεδόν στο 1,5 εκατ. ευρώ, είναι αυτή που με τη βοήθεια και των ποινικών, ενδεχομένως της ομάδας Παλαιοκώστα – αλλά όχι μόνο – να έχει εξασφαλίσει τη διαφυγή της Πόλας Ρούπα.

Εξάλλου, μέχρι τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, οι Αρχές θεωρούν ότι το ζεύγος κατάφερνε να ζει με αυτά τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει από τις ληστείες. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, θεωρούν δεδομένο ότι το ζεύγος είχε προβλέψει το σενάριο να συλληφθεί ένας εκ των δύο, οπότε θα είχε καταστρώσει και σχετικό πλάνο διαφυγής.

Ωστόσο, μετά και τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών της, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας θεωρούν ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, καθώς πλέον θα πρέπει μονίμως να κρύβεται.

Από την πλευρά του πάντως ο Νίκος Μαζιώτης, όπως αναμενόταν, δεν φαίνεται διατεθειμένος να συνεργαστεί καθόλου με τις Αρχές. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο ίδιος αρνήθηκε να πει το ο,τιδήποτε στον ανακριτή που έφτασε στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του νοσοκομείου του Κορυδαλλού, τονίζοντας πως «τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται».

Ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία ανακρίθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού όπου μεταφέρθηκε από τον «Ευαγγελισμό» το Σάββατο.

«Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται. Άλλοι πρέπει να απολογηθούν, αυτοί που ευθύνονται για την πολιτική γενοκτονία της κρίσης. Ο επαναστατικός αγώνας παλεύει για την ανατροπή του πολιτικοκοινωνικού συστήματος», δήλωσε ο Μαζιώτης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του. Μάλιστα είπε ακόμη πως «δε θέλω να δώσω απαντήσεις».

Το πρώτο πράγμα που τον ρώτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης ήταν πώς είναι στην υγεία του. Εκείνος απάντησε ότι πονάει, αλλά ότι νιώθει λίγο καλύτερα. Μάλιστα εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το τι λέγεται και γράφεται για αυτόν. Όσο για το τι επαγγέλλεται, ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία απάντησε αυτό που είπε και το Σάββατο ότι δηλαδή είναι «επαναστάτης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.