Ειδησεογραφικό site

Παυλόπουλος προς Τσίπρα: Πάρε εσύ τους πολιτικούς αρχηγούς!

29

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Ρώμη, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο που αφορούσε στην είδηση της σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Σε αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να επικοινωνήσει ο ίδιος με τους πολιτικούς αρχηγούς και να τους καλέσει σε πολιτικό συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημκρατίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πολιτικοί αρχηγοί ακόμα δεν έχουν κληθεί επίσημα να συμμετέχουν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, απλά έχουν γίνει κάποιες συννενοήσεις σε υπηρεσιακό επίπεδο μόνο για το πότε είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί. Μια γραμμή πληροφόρησης αναφέρει πως ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε και εγγράφως το αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών από τον κ. Τσίπρα.

Όπως σημειώνουν πολιτικά στελέχη κοντά σε αρχηγούς της αντιπολίτευσης, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον χρόνο και τη στάση των κομμάτων, θα πρέπει να έχει προηγηθεί επίσημη πρόσκληση, είτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είτε από τον πρωθυπουργό. Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, σε ό,τι αφορά την αποδοχή ή την απόρριψη της πρόσκλησης, η ατζέντα του συμβουλίου.

Δυσκολία φαίνεται να υπάρχει σε ό,τι αφορά στον χρόνο συνάντησης των πολιτικών αρχηγών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει από την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Ρώμη, αύριο το μεσημέρι, ενώ ο πρωθυπουργός την Κυριακή θα βρίσκεται στην κοινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ και Τουρκίας, στις Βρυξέλλες. Επομένως το Συμβούλιο ή θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής ή το Σάββατο ή την επόμενη εβδομάδα. Δεδομένου, όμως, ότι θα πρέπει να συζητηθεί το προσφυγικό, θα έχει αξία μια συζήτηση γι’ αυτό το θέμα πριν τη Σύνοδο, λένε πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.