Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Αιχμές για τους αρνητές του αντιρατσιστικού με αφορμή ομοφοβική επίθεση

36

«Αυτοί που αρνούνται την αναγκαιότητα ψήφισης του αντιρατσιστικού και την προστασία των θυμάτων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, ας εξηγήσουν στα θύματα της ρητορικής τους το σκεπτικό τους» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σε αιχμηρή ανακοίνωσή του με αφορμή την νέα ομοφοβική επίθεση στο Κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

«Η επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα 11 μισανθρώπων κατά των 2 συμπολιτών μας, θυμίζει πρακτικές της Κου Κλουξ Κλάν.

» Αυτοί που αρνούνται την αναγκαιότητα ψήφισης του αντιρατσιστικού και την προστασία των θυμάτων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, ας εξηγήσουν στα θύματα της ρητορικής τους το σκεπτικό τους.

» Κάποτε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι σκοταδιστικές ή ψηφοθηρικές πρακτικές στα ανθρώπινα δικαιώματα βλάπτουν σοβαρά τον πυρήνα της δημοκρατίας μας.»

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, η συζήτηση για το αντιρατσιστικό πήρε αναβολή μιας εβδομάδας με τον υπουργό Δικαιοσύνης να επικαλείται «έκτακτο κώλυμά του».

Ωστόσο, εκτιμάται ότι η ΝΔ πιέζεται αναφορικά με το εν λόγω νομοσχέδιο τόσο από τους 38 βουλευτές της που ζήτησαν -με επιστολή προς τον κ. Σαμαρά- να εξομοιωθεί η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, όσο και από μητροπολίτες.

Για το θέμα των Γενοκτονιών η επίμαχη προσθήκη θα διατυπωθεί ξανά, ενώ στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης για τους ομοφυλόγιλους -κόκκινο πανί για κάποιους ιεράρχες- στελέχη της ΝΔ αναφέρουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει επέκτασή του.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νέο κρούσμα ομοφοβικής βίας στο κέντρο της Αθήνας

Ρατσιστική επίθεση από ομάδα δέκα ατόμων δέχθηκαν δύο άτομα που κάθονταν σε παγκάκι σε πλατεία της Αθήνας. Είναι το τέταρτο κρούσμα που καταγράφεται μόλις σε ένα μήνα.

Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία Βαρνάβα του Παγκρατίου. Οι δράστες χτύπησαν με αγριότητα τα θύματά τους, εκτοξεύοντας εναντίον τους χλωρίνη και απόνερα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο ομάδα 10-15 ατόμων με μαύρες μπλούζες και ξυρισμένο κεφάλι, η οποία ξυλοκόπησε τους δύο άνδρες. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας με σπασμένο πόδι.

«Τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα» δηλώνει στα Νέα της Δευτέρας, το μέλος του ΔΣ της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ) Θάνος Βλαχογιάννης.

Ωστόσο, το θετικό είναι ότι όλο και περισσότερα άτομα βρίσκουν το θάρρος να κάνουν καταγγελίες.

Την τελευταία διετία γίνεται προσπάθεια από τις οργανώσεις της ΛΟΑΤ κοινότητας όσο και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταγραφούν τέτοια περιστατικά.

Το δίκτυο καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, η Colour Youth (www.colouryouth.gr) έχει ξεκινήσει τη δική της εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο «Πες το σε εμάς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.