Ειδησεογραφικό site

Παπαδόπουλος, Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Χρυσοχοΐδης ετοιμάζουν άλλη μία κίνηση στο ΠΑΣΟΚ

117

Την τρίτη λύση ανάμεσα στους «βενιζελικούς» και τους «παπανδρεϊκούς» φιλοδοξεί να προβάλλει η πρόταση των «4». Ο ρόλος του Αλέκου Παπαδόπουλου, η συμφωνία των τριών και οι επαφές με τα άλλα «τζάκια» του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την παρέμβασή του με αρθρογραφία για την Κεντροαριστερά αλλά και τα δέοντα για μία σωστή κυβερνητική πολιτική ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, φαίνεται ότι ο Αλέκος Παπαδόπουλος προχωράει στη συγκρότηση κίνησης η οποία θα αναλάβει ηγετικές πρωτοβουλίες στο χώρο με όχημα τον πάλαι ποτέ ιστορικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ, το πρώην ηγετικό στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη, ο οποίος όμως απολαμβάνει την εκτίμηση και την παραδοχή από ευρύτερους πολιτικούς χώρους και του οποίου το όνομα έχει ακουστεί στο παρελθόν πολλές φορές σε πολλά σενάρια, κινείται πλέον σε φάση υλοποίησης σχεδιασμών που περιλαμβάνουν τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο στο πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων που αναμένονται ραγδαίες τους επόμενους μήνες αλλά και της ιστορικής 3ης Σεπτεμβρίου που πλησιάζει για το ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για το εγχείρημά του αυτό έχει ήδη μιλήσει και συμφωνήσει με άλλα τρία κορυφαία στελέχη του χώρου και πιο συγκεκριμένα με τον πρώην Υπουργό Γιώργο Φλωρίδη, την πρώην Επίτροπο και Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου αλλά και το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που παραμένει ακόμα και σήμερα στο υπουργικό σχήμα.

Οι “4″ που φαίνεται να βαδίζουν στα πρότυπα της “κίνησης των 4″ του 1996 που έφερε τη “βελούδινη” διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές και διαδικασίες στην προσπάθεια να “στρατολογήσουν” όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη πίσω από την “πρότασή” τους όταν έρθει η ώρα.

Το κοινό βέβαια στοιχείο στην περίπτωση και των τεσσάρων είναι ότι κατατάσσονται πολιτικά στο χώρο των “εκσυγχρονιστών” όπως καθιερώθηκε ο όρος επί των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει διαφανεί αν έχουν και τις “ευλογίες” του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο σκοπός τους είναι να υπάρξει μέσα στους επόμενους μήνες, στα πρότυπα του 1996, μία “βελούδινη” αντικατάσταση της σημερινής ηγεσίας του Κινήματος σε ένα νέο σχήμα στο οποίο θα έχει σημαντικό ρόλο ο Αλέκος Παπαδόπουλος, χωρίς όμως, αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν γίνει προσπάθειες να προσεγγιστεί και η Φώφη Γεννηματά, χωρίς όμως την ανάλογη ανταπόκριση μέχρι στιγμής από την αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΘΑ, η οποία φαίνεται να παραμένει προσκολλημένη στο “παπανδρεϊκό” μπλοκ.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.