Ειδησεογραφικό site

Πανούσης : Το πολιτικό σύστημα έχει ενοχές και δεν ακουμπάει το θέμα της τρομοκρατίας

32

Στις ευθύνες που έχει το πολιτικό σύστημα για την μη αντιμετώπιση του θέματος της τρομοκρατίας, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

«Το πολιτικό σύστημα έχει ενοχές και δεν ακουμπάει το θέμα της τρομοκρατίας», δήλωσε μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του «mega».

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του για τους διαλόγους μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες και τους διαλόγους που κατέθεσε στις αρχές ο Γιάννης Πανούσης σημείωσε «και να μην υπάρχουν οι κασέτες στην ΕΥΠ, υπάρχουν τα κείμενα. Αν το υλικό με τις συνομιλίες φυλακισμένων έχει καταστραφεί πρέπει να το δούμε».

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι είναι πλήρως νόμιμη η κατοχή των εγγράφων και η κατάθεσή του στον εισαγγελέα.

Απαντώντας στις αναφορές ότι και στο παρελθόν υπήρχαν τέτοιες συνομιλίες ανέφερε: «Ποτέ υπουργός δικαιοσύνης δεν συνομίλησε με κρατούμενους. Άλλο πράγμα μια μη φανερή διαδικασία η οποία πιθανόν να κατέληξε σε νομοθετικές ρυθμίσεις».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ απέναντι στον Λάμπρου ήταν σαν να μην υπάρχω», ανέφερε τονίζοντας με νόημα ότι «το να προσπερνάμε συνέχεια την δικαιοσύνη όταν δεν βολεύει τα σχέδια της κυβέρνησης δεν είναι φυσικό».

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, είπε «είναι υπερβολικό να πούμε ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα. Θα ήθελα να διερευνηθεί η σχέση ανάμεσα σε Frontex, αστυνομία και τοπικούς παράγοντες στα νησιά».

Σχολιάζοντας το θέμα των τζιχαντιστών, ανέφερε: «Αν κάποιοι πέρασαν στη χώρα στη λογική περάστε όλοι τότε δεν είναι σοβαρό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.