Ειδησεογραφικό site

Πανούσης: Ούτε Κουβέλη δεν ψηφίζω Πρόεδρο Δημοκρατίας

36

Δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις, ακόμη κι αν είναι υποψήφιος ο αρχηγός του κόμματός του Φώτης Κουβέλης, ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης.

«Αν δεχθούμε ως υπόθεση ότι ο Κουβέλης δέχεται να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος τότε θα πρέπει ταυτόχρονα η ΔΗΜΑΡ να επιστρέψει στην κυβέρνηση… Στην περίπτωση αυτή οι 13 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δε θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι. Δεν μπορεί δηλαδή ο Πρόεδρος να έχει μαζί του και τους 13. Εγώ σίγουρα, δεν πρόκειται να συμφωνήσω στην εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις. Αυτό το ξεκαθαρίζω».

Ο κ. Πανούσης επισημαίνει επίσης ότι έχει αρχίσει ήδη μια μεγάλη επιχείρηση συγκέντρωσης «προθύμων βουλευτών» για να βρεθούν οι 180 που απαιτούνται. «Με όλα τα μέσα. Πρόκειται για καθαρή συναλλαγή. Δεν μιλάω μόνον για χρήματα, δεν το γνωρίζω, χωρίς να το αποκλείω κιόλας. Μιλάω για υποσχέσεις, για εξυπηρετήσεις, εξασφαλίσεις, ακόμη και διορισμούς συγγενών – όλα τα γνωστά, δηλαδή, του ελληνικού πολιτικού συστήματος».

Τα σχόλια είναι κλειστά.