Ειδησεογραφικό site

Ο Τζιτζικώστας εναποθέτει τις ελπίδες του στο ευρύτερο σώμα των ψηφοφόρων της ΝΔ

44

Στο ευρύτερο σώμα των ψηφοφόρων της ΝΔ εναποθέτει τις ελπίδες του για την αυριανή μάχη της εκλογής προέδρου, ο νεότερος εκ των υποψηφίων Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα ψηφίσει το πρωί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Θεσσαλονίκη -στο Βελλίδειο-, και στην συνέχεια θα κατέβει στην Αθήνα από όπου και θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της διαδικασίας και τα αποτελέσματα που αναμένεται να αρχίσουν να βγαίνουν μετά τις 8.00 το βράδυ αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις και επιπλοκές κατά την ψηφοφορία.

Το επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα εκφράζει ανησυχίες όσον αφορά “την έμμεση αμφισβήτηση της διαδικασίας από ανθρώπους του Βαγγγέλη Μεϊμαράκη όπως ο Αλέξανδρος Κόκκαλης” και “εκφράζουν φόβους για το αν θα έχουν συνέχεια στην αυριανή διαδικασία ή και μετά το αποτέλεσμα”. Πάντως το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την έλλειψη φορτιστών για τα τάμπλετ με τα οποία θα διεξαχθεί η ηλεκτρονική διαδικασία ήταν πραγματικό και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου δεν είχε λυθεί.

Όσον αφορά τα προγνωστικά το επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα παρότι έδινε έμφαση σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisis, που δείχνει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να προηγείται, εν τούτοις λένε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις έχουν περιορισμένη αξιοπιστία λόγω της ιδιαιτερότητας της αναμέτρησης και της δυσκολίας να σταθμιστεί αξιόπιστο δείγμα.

Από την στιγμή που δεν ξέρουν πόσοι και ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη. Πάντως θεωρούν ότι “ο κ. Τζιτζικώστας πήγε καλά στις περιοδείες που έκανε σε όλη την χώρα και στην συγκέντρωση της Αθήνας και όχι μόνο στην περιφέρειά του”. Θεωρούν ακόμη ότι εάν το κοινό που θα προσέλθει θα είναι ευρύ, τότε έχει ελπίδες να είναι πρώτος. Αν περιοριστεί μεταξύ των ψηφοφόρων των πρόσφατων εκλογών τότε θα είναι δεύτερος όχι όμως με μεγάλη διαφορά κάτι που όπως λένε τους δίνει ελπίδες για τον δεύτερο γύρο.

Φυσικά εξακολουθούν να ποντάρουν στο ότι ο κ. Τζιτζικώστας είναι νέος και δεν έχει πολιτική φθορά καθώς επίσης και ότι στις μετρήσεις που έχουν γίνει, με την όποια αξιοπιστία διαθέτουν, τον δείχνουν ως τον πιο αποτελεσματικό για να αντιμετωπίσει και να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Είναι δε ένα επιχείρημα που αγγίζει τους νεοδημοκράτες που έχουν κουραστεί από τις συνεχείς ήττες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.